September 30, 2023

Het Slimming World-vriendelijke bosbessen-cheesecake-ontbijtrecept met een laag vetgehalte

Romig, dik en toegeeflijk, er gaat niets boven het smullen van een dik stuk cheesecake als de honger toeslaat. Verkrijgbaar in verschillende smaken, van citroen en biscuit tot aardbei en klassieke vanille, het geliefde dessert bestaat uit een knapperige, boterachtige basis en een rijke, zachte topping.

Helaas, als je een cheesecake-liefhebber bent maar het Slimming World-dieet volgt, zijn traktaties zoals deze vaak van de kaart. Instagram-foodie Cakeontherun heeft echter haar alternatieve kijk op de traditionele pudding gedeeld en deze bevat weinig vet, calorieën en veel vezels.
Volle zachte kaas, slagroom en suiker worden ingeruild voor yoghurt, terwijl digestieve koekjes en gesmolten boter worden ingeruild voor haver voor een gezondere basis. Het onderstaande recept is gegarneerd met zoete bosbessen (vers of diepvries), maar als je liever een ander fruit gebruikt, zoals aardbeien, bramen of frambozen, kunnen ze net zo goed.

LEES MEER: Afslanken Wereldvriendelijke scone gebakken haver met magere ‘room’ en jam

Gemaakt en geserveerd in een kom of bakje, het kan de dag ervoor worden gemaakt en gemakkelijk onderweg worden meegenomen als je het druk hebt. Bovendien ziet het er misschien uit als een dromerig toetje, maar het is perfect geschikt voor een voedzaam ontbijt.

Dit cheesecake-alternatief is Slimming World-vriendelijk(Afbeelding: Cakeontherun)

Cheesecake recept (voor 1 persoon)

Ingrediënten

  • 6 eetlepels havermout (ongeveer 40 g)
  • 1 theelepel magere margarine
  • 1 eetlepel elke siroop
  • 4 el magere magere yoghurt
  • Handje bosbessen

Methode

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *