September 27, 2023

3 Schijnbaar gezonde voedingsmiddelen die je buikvet erger maken

Veel voedingsmiddelen worden op de markt gebracht en verkocht als gezond, maar voegen alleen maar toe aan je buik- of visceraal vet. Vol met suiker en kunstmatige smaakstoffen, drie voedingsmiddelen die schijnbaar worden gepromoot als caloriearm en gezond, kunnen uw opslag van visceraal vet vergroten. Lees verder om te weten welke dit zijn.

Bijgewerkt 21 aug. 2023 | 15:52 IST

Visceraal vet kan super koppig zijn als het gaat om gewichtsverlies

New-Delhi: Buikvet of visceraal vet is het eerste dat aan uw gewicht wordt toegevoegd en het laatste dat verdwijnt. Volgens experts verwijst visceraal naar de hoeveelheid vet rond de lever en andere buikorganen en verhoogt het het risico op chronische ziekten zoals diabetes, hartaandoeningen en zelfs kanker.
Visceraal vet kan super koppig zijn als het gaat om gewichtsverlies, vooral voor vrouwen die eerder geneigd zijn het gewicht daar te dragen.

Artsen zeggen dat de belangrijkste factoren die voornamelijk bijdragen aan buikvet hormonen, gebrek aan lichaamsbeweging, slaap en natuurlijk een dieet zijn, dat veel vetten en suikers kan bevatten.

En ook al zitten sommige voedingsmiddelen waarvan je denkt dat ze ‘gezond’ zijn afschuwelijk vol met suikers en calorieën. Een paar van hen waar je vanaf moet blijven zijn:

Yoghurt of wrongel is een van de beste bronnen van calcium, vitamines en andere voedingsstoffen die je spijsvertering helpen verbeteren. Er wordt ook beweerd dat yoghurt gewichtsverlies ondersteunt.

Hoewel yoghurt deel kan uitmaken van een voedzaam dieet, zeggen artsen echter dat niet alle producten gezond zijn. Volgens studies zijn in de winkel gekochte gezoete yoghurt, waarvan wordt beweerd dat ze caloriearm en vetarm gearomatiseerd zijn, de gevaarlijkste.

Deze gearomatiseerde yoghurt bevat veel toegevoegde suikers en wordt in verband gebracht met een verhoogd risico op obesitas en gewichtstoename, evenals op aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes type 2. 1

Experts raden aan om altijd het etiket op de pakjes te lezen voordat je deze yoghurt koopt, en dat gewone en ongezoete yoghurt het beste is om te eten en van te genieten.

Eiwitrepen

Eiwitrepen worden op de markt gebracht als krachtpatsers van eiwitten, een voedingsstof die helpt om aan de energie- en gewichtsverliesvereisten van het lichaam te voldoen, en staan ​​bekend als de bouwstenen van cellen. Hoewel eiwitrepen vaak worden gezien als een gezonde snack, kunnen ze je dik maken.

Studies zeggen dat mensen die er elke dag minstens één eten, meer kans hebben om binnen een week aan te komen in vergelijking met mensen die dat niet deden.

Onderzoekers zijn van mening dat hoewel eiwitrepen vaak voedzaam zijn, ze niet genoeg vullen om te voorkomen dat iemand later meer gaat eten. Veel eiwitrepen bevatten elk meer dan 230 calorieën en bevatten meer dan 7 gram suiker. 2

Ook al helpen eiwitrijke diëten gewichtsverlies teweeg te brengen door de niveaus van hongerhormonen te verlagen en de niveaus van die geassocieerd met verzadiging te verhogen. Eiwitrepen bevatten meestal veel calorieën, waardoor het gemakkelijk is om calorieën toe te voegen zonder veel extra voedsel te hoeven eten.

Smoothies

Smoothies klinken en zien er gezond uit en beweren vol te zitten met verse ingrediënten zoals fruit en groenten die je helpen om af te vallen. In de winkel gekochte smoothies zitten echter boordevol suiker en conserveermiddelen die je gewicht en buikvet alleen maar verhogen.

Volgens gezondheidsexperts missen deze smoothies voldoende vezels en eiwitten, wat resulteert in verminderde verzadiging, meer honger en overeten, wat de gewichtstoename, inclusief buikvet, verder bevordert.

Vrijwaring: Tips en suggesties die in het artikel worden genoemd, zijn alleen voor algemene informatiedoeleinden en mogen niet worden opgevat als professioneel medisch advies. Raadpleeg altijd uw arts of een diëtist voordat u met een fitnessprogramma begint of uw dieet verandert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *