September 27, 2023

Aardbei Watermeloen Slushie Recept

Beweeg over suikerhoudende blenderdranken. Het is het seizoen voor ijzige fruitsmoothies! Deze slushie met aardbeien-watermeloen is gemaakt met rijpe watermeloen, verse (of bevroren) aardbeien en contrasteert met limoensap voor een zoete en pittige drank die gezond, verfrissend en o zo bevredigend is.

Aardbei Watermeloen Slushie Recept - fruitsmoothie, ijzig of cocktail.  Eenvoudige ingrediënten, gezond, lekker en natuurlijk zuivelvrij en allergievriendelijk.

Deze Aardbei Watermeloen Slushie is een coole fruitsmoothie

Deze slushie met aardbeien-watermeloen is oorspronkelijk geïnspireerd door Bryant Terry en zijn kookboek, Veganistische Soul Kitchen. Hij stelde me voor aan de mix van watermeloen, aardbei en limoen, wat echt een geweldige combinatie is. Ik heb dit recept voor het eerst gepost in 2009, maar heb het sindsdien bijgewerkt en heb wat meer details in de veelgestelde vragen hieronder.

Kan ik andere meloenen vervangen voor de watermeloen?

Eerlijk gezegd heb ik deze blend nog nooit geprobeerd met andere meloenen, maar ik denk dat honingdauw heerlijk zou zijn! Ik ben niet zeker van meloen, maar het zou ook lekker kunnen zijn. Maar in mijn Recept voor meloensmoothieIk gebruik banaan en citroensap in plaats van aardbei en limoen.

Kan ik watermeloensap gebruiken in plaats van watermeloen?

Watermeloen heeft een extreem hoog watergehalte (vandaar de naam – “watermeloen”), dus het wordt gepureerd tot een relatief dunne vloeistof. Het hoeft niet “juiced” te zijn. De meeste winkelmerken zijn meer afgezwakt, gezoet of extreem duur. Dus ik zou het bij verse watermeloen houden als je kunt!

Kan ik verschillende bessen gebruiken in plaats van aardbeien?

Ik ben een beetje verslaafd aan de watermeloen-aardbei-combinatie, maar bramen, frambozen en bosbessen kunnen ook heerlijk zijn in dit recept. Andere bessen kunnen ook goed gemengd worden. Als je louche bessen gebruikt, zoals bramen, wil je ze misschien door een fijnmazige zeef persen om de pitjes te verwijderen voordat je gaat blenden.

Kan ik citroensap vervangen door limoensap?

Er is iets magisch aan een aardbeien-watermeloenslushie met vers geperst limoensap. Maar je kunt citroensap vervangen. Het zal nog steeds heerlijk zijn. In een mum van tijd kunt u zelfs gebotteld citroen- of limoensap gebruiken.

Maken deze Aardbei Watermeloen Slushies Goede Cocktails?

Zij doen! Je kunt het recept verdubbelen om vier slushes ter grootte van een cocktail te maken. Dit zijn maagdelijke drankjes zoals ze zijn, maar je kunt volwassen versies maken met alcohol. Ik zou beginnen met slechts 1/2 ounce per drankje (ongeveer 1 eetlepel) en naar wens meer toevoegen. Rum, wodka of tequila passen goed bij deze verfrissende zomerse drankjes.

Wat zijn goede garnituren voor deze slushes?

Ik maak graag een klein stukje verse watermeloen, aardbei of limoen. Als alternatief kun je het garneren met wat verse muntblaadjes.

Heb ik een snelle blender nodig voor dit recept?

Ik denk het niet. Ik gebruik een gewone blender of een blender voor eenmalig gebruik om deze aardbeien-watermeloenslushies te maken. Het belangrijkste is dat je blender goed is in het crushen van ijs en pureren. Ik gebruik al jaren een Ninja-blender, en zowel de grote blender als de kopjes voor eenmalig gebruik werken geweldig. Het kan worden vergeleken met een budgetvriendelijke high-speed blender.

Zijn Slushies meestal niet zuivelvrij?

Ja, dat zijn er veel! Dat zijn ze niet altijd, maar slushies zijn meestal een van nature zuivelvrije traktatie. Dit is een zuivelvrije website, dus we delen heerlijke zuivelvrije dingen! We beperken ons zeker niet tot alternatieven en substituten. Ik hou er zelfs van om al het heerlijke eten en drinken dat zuivelvrij is te vieren, ervan te genieten en te delen.

Aardbei Watermeloen Slushie Recept - fruitsmoothie, ijzig of cocktail.  Simpele ingrediënten, gezond, lekker en natuurlijk zuivelvrij en allergievriendelijk.

Speciale dieetnotities: Aardbei Watermeloen Slushie

Door de ingrediënten is dit recept zuivelvrij, eivrij, glutenvrij, graanvrij, notenvrij, pindavrij, sojavrij, veganistisch, plantaardig en vegetarisch. Het is zelfs banaanvrij!

Zuivelvrije Aardbei Watermeloen Slushie

Auteur:

Soort recept: Drankjes

Keuken: Amerikaans

  • 2 kopjes (of ongeveer 12 ons) pitloze watermeloenballetjes
  • ¾ tot 1 kopje aardbeien (vers of bevroren)
  • 1 tot 2 theelepels vers limoensap, naar smaak
  • 1 eetlepel agave nectar, honing of suiker (of naar smaak)
  • IJs, indien nodig (zie opmerking over ijs hieronder)
  1. Doe de watermeloen en aardbeien in de blender. Mixen tot een gladde substantie. Het kan nodig zijn om de watermeloen een beetje naar beneden te duwen om het op gang te krijgen, maar zodra het begint te mengen, zullen de sappen vrijkomen om het op gang te houden.
  2. Meng het limoensap, de zoetstof en het ijs (indien gebruikt). Als je toch voor honing kiest, houd er dan rekening mee dat het niet zo goed oplost in koude vloeistoffen als agave en suiker. Meng het goed om te voorkomen dat er “stukjes” honing achterblijven.

IJs Opmerking: Als u bevroren aardbeien gebruikt, kunt u dit drankje het lekkerst vinden zonder toegevoegd ijs. Maar voor die smeuïge consistentie kun je ongeveer ½ kopje ijs toevoegen. Als ik verse aardbeien gebruik, gebruik ik ongeveer 1 kopje ijs.

Portiegrootte: 1 slush Calorieën: 179 Vet: .4g Verzadigd vet: .2g Koolhydraten: 46,5 g Suiker: 37,7 g (12 g toegevoegd) Natrium: 4mg Vezel: 3,6 g Eiwit: 1,9 g

3.5.3229

Recept voor verse abrikozenslushie - koel, verfrissend en smaakvol.  Van nature allergievriendelijk, plantaardig en paleo optioneel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *