September 26, 2023

Chef-kok Michael White opent Italiaans restaurant op 520 Madison Avenue

Chef-kok Michael White heeft een huurovereenkomst getekend om zijn eigen restaurant te openen op 520 Madison Avenue, nabij East 53rd, in samenwerking met Tishman Speyer – het vastgoedbedrijf achter de enorme opknapbeurt van het Rockefeller Center – een ‘modern-Italiaanse plek’ voor Midtown-machtsmakelaars.

Het is een soort thuiskomst: White leidde vroeger Alto, ooit een New York Times driesterren Italiaanse plek op deze locatie met partner Chris Cannon met wie hij in 2011 afscheid nam.

Bekend om klassieke Italiaanse en luxe pastagerechten, maakte White in 2002 een stempel op het restaurantlandschap van Manhattan als chef-kok van de nu gesloten Fiamma Osteria van Steve Hanson, oprichter van BR Guest. Hij volgde uiteindelijk Fiamma op met Marea, dat drie sterren verdiende New York Times recensie, beste nieuwe restaurant in 2010 van de James Beard Foundation en twee Michelin-sterren in de gids van 2012.

White sluit zich aan bij een handvol dure restaurantchefs in het gebied die de komende maanden restaurants in de buurt zullen openen, waaronder Jean-Georges Vongerichten die zijn 14.000 vierkante voet, twee verdiepingen tellende Four Twenty Five zal openen op 425 Park Avenue nabij East 57th Straat in de gigantische ruimte die gepland stond voor Eleven Madison, in oktober, bevestigt een woordvoerder. Niet ver daarvandaan opent Simon Kim een ​​restaurant met drie verdiepingen aan Madison Avenue 550, tussen East 55th en East 56th Street, in samenwerking met Olayan Group, de Saoedische investeringsmaatschappij die het gebouw kocht dat vroeger het hoofdkantoor van Sony was.

Al meer dan een decennium heeft Marea – nu gesloten wegens renovatie – zich staande gehouden tussen de beste restaurants van de stad als bestemming voor de power-lunchset. De Altamarea Group onder White opende ook Osteria Morini en Ai Fiori in Manhattan, evenals een handvol uitlopers in New Jersey; Long Island; Washington, gelijkstroom; Miami-strand; Doubai; en Istanboel, en Riyad.

Tijdens de pandemie maakte White het uit met de Altamarea Group die hij in 2008 samen met Ahmass Fakahany oprichtte. Na de pandemie heeft White een reis van chef-optredens gehad, waaronder de heropening van Times Square Lambs Club in het Chatwal Hotel vanaf april 2022 (voordat hij vertrok een jaar later), evenals het toezicht houden op de keuken in Miami bij Lido Restaurant en Champagne Bar bij de Surf Club in de Four Seasons.

Het nieuwe restaurant van White zal zich aansluiten bij een handvol grote openingen in een buurt die een grote klap kreeg tijdens COVID, de laatste tijd meer bekend om zijn reeks dure lege kantoortorens dan om zijn restaurants.

David Burke’s 6.200 vierkante meter grote Park Avenue Kitchen wordt geopend op 277 Park Avenue, nabij East 47th Street, op 1 december, vertelde hij de Na. Rosemary’s, dat een expansiescheur heeft gehad, opent ook op 825 Third Avenue op East 50th.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *