September 27, 2023

Dieetexpert dr. Michael Mosley deelt populaire ontbijtkeuze die ‘meer kwaad dan goed doet’

Dokter Michael Mosley heeft lijners gewaarschuwd tegen het eten van een populaire ontbijtkeuze waarvan velen zouden denken dat het een gezonde optie is.

De dieetgoeroe, beroemd om zijn 5:2 en Fast 800 eetplannen, deelt regelmatig advies met zijn volgers op zijn populaire BBC Sounds: Just One Thing podcast. Hij heeft ook een aantal boeken geschreven, waaronder zijn nieuwste getiteld Just One Thing, die momenteel voor minder dan de helft van de prijs op Amazon wordt verkocht.
Hij schreef vorige maand op de Fast 800-blog en waarschuwde mensen voor het eten van een aantal items waarvan wordt geadverteerd dat ze een gezonde keuze zijn, maar die in feite meer kwaad dan goed kunnen doen. Hij gaf toe dat het “verwarrend” kan zijn om te weten welk voedsel je het beste kunt kopen als je aan het winkelen bent.

LEES MEER: Advies van dr. Michael Mosley over of lichaamsbeweging een goede manier is om snel gewicht te verliezen

Hij schreef: “In een wereld vol voedselproducenten, met slimme marketing en een gebrek aan wetenschap achter hun beweringen, kan het vaak verwarrend worden om precies te weten welk voedsel gezond is als je door de supermarkt navigeert.

“Met enorme borden aan het einde van elk gangpad, die je precies vertellen waarom de nieuwste producten je gezondheid zullen veranderen, is het gemakkelijk om in hun goed ingestelde vallen te trappen en een fortuin uit te geven aan ‘gezond’ voedsel dat niet zo gezond is.”

Hij vertelde dat je pap in sachets waar je ‘gewoon water aan toevoegt’ moet vermijden. Volgens de dokter kan een kom instant havermout tot drie lepels suiker bevatten, aangezien sommige merken maar liefst 16 g per portie hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *