September 26, 2023

Voedselrecensie: Bronte & Co – Leftlion

Afgezien van het geweldige menu (daarover meer in een minuut), is een van de dingen die Bronte speciaal maakt de aandacht die is besteed aan de decoratie en het ontwerp. Terwijl het zitgedeelte aan de binnenkant een gezellig, chique café is, laat een schuifdak de lucht en de zon door terwijl je doorgaat naar de volgende kamer (uiteraard alleen bij mooi weer!) Voeg wat gekoelde muziek toe en het is de ideale plek voor het nippen van een ijskoude latte of genieten van een ontspannen ontbijt.

Over ontbijt gesproken, Bronte biedt weer iets bijzonders. Hun traditionele Turkse ontbijt is een absoluut feest en combineert zowel gebakken favorieten zoals eieren en spek met vers fruit en groenten, olijven, fetakaas, gebak, toast en Turkse thee. Dit is de perfecte remedie tegen een kater – of ideaal voor iedereen die ‘s ochtends iets gezonds maar hartigs wil. Het wordt ook de hele dag geserveerd en is vlezig, vegetarisch en glutenvrij – bonus!

‘S Avonds krijgt Bronte meer de sfeer van een restaurant, en de rest van het menu heeft echt voor elk wat wils, met steaks, mediterrane kip, vegetarische stoofschotels, chili en hamburgers – maar het zijn de Turkse gerechten die er echt uitspringen. Als halloumi-liefhebber kan ik voor iets lichts niet anders dan voor de salade van halloumi en geroosterde rode paprika gaan, geserveerd op khobez-brood, maar als het een beetje fris weer is, de shaksuka (pittige tomaat, gepocheerd ei, feta en khobez om in te dippen) ) is precies het ding. Ik hoor ook van de carnivoren dat de sucuk (een runderworst met knoflook), avocado en gepocheerd ei ook heerlijk zijn.

Veel sneller dan een vlucht naar Istanbul nemen, als je het niet erg vindt om tien minuten met de bus van de stad te reizen, plaats dan Bronte op je lijst met plaatsen om naartoe te gaan. Loop zondag – donderdag vanaf 9.00 uur binnen of reserveer een tafel voor het diner op vrijdag, zaterdagavond tot 22.00 uur.

bronteco.nl

Mansfield Road, Nottingham NG5 2FW

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *