September 30, 2023

15+ Ontstekingsremmende snackrecepten zonder toegevoegde suikers

Wilt u ontstekingen verminderen? Misschien wilt u eens kijken naar uw toegevoegde suikerinname. Hoewel elk voedingsmiddel in een gezond dieet past, toont onderzoek aan dat overtollige toegevoegde suikers een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan chronische ontstekingen, die op termijn kunnen leiden tot aandoeningen zoals diabetes, hartziekten en artritis. Daarom bevatten deze snackrecepten geen toegevoegde suikers en benadrukken ze ontstekingsbestrijdende ingrediënten zoals bessen, notenboters, peulvruchten en volle granen. Probeer onze Peanut Butter-Haver Energy Balls en Strawberry-Blueberry-Banana Smoothie voor een heerlijke, voedzame hap waarmee je je op je best voelt.


Knoflookhummus


Dit recept voor knoflookhummus kan niet eenvoudiger: gooi gewoon een paar ingrediënten in de keukenmachine en ga aan de slag!Energieballetjes met pindakaas en haver


Zoete, plakkerige dadels fungeren als lijm voor deze niet-gebakken energieballen. Perfect voor wandelingen of tijdens het sporten, dit gezonde tussendoortje is goed voor onderweg. Voor de beste smaak en textuur gebruik je Medjool-dadels, de grootste en lekkerste dadelvariëteit. Zoek ze op de versafdeling of in de buurt van ander gedroogd fruit.Frambozen-perzik-mango smoothiekom


Dit gezonde smoothierecept is een toegangspoort tot de smoothie-bowl-rage. Gebruik het fruit, de noten en de zaden die je het lekkerst vindt om er je eigen smaak van te maken. Zorg ervoor dat je in stap 1 bevroren fruit gebruikt, zodat je een romige, ijzige basis voor de toppings krijgt.Aardbei-bosbes-banaan smoothie


Een smoothie met aardbeien, bosbessen en banaan is delicaat zoet en geheel kindvriendelijk, zelfs met een boost eiwit uit hennepzaad. Vries de vruchten van tevoren in voor een extra ijzige textuur zodra ze gemengd zijn.Appel met Kaneel-Amandelboter


Met een snufje kaneel gaat dit gezonde tussendoortje van basic naar briljant.Zelfgemaakte crackers met meerdere zaden


Verander de overgebleven bruine rijst en quinoa van het diner of de maaltijdbereiding in deze heerlijke knapperige crackers boordevol drie zaden die goed voor je zijn – en creëer een alles-bagelsmaak, zonder de bagel. De volle granen waaruit dit copycat-crackerrecept bestaat, voegen veel vezels toe voor een gezonde snack die perfect past bij hummus of kaas.Verse fruitsalade


Dit verfrissende en gemakkelijke recept voor fruitsalade zal de favoriet zijn bij elke potluck of barbecue. En als je van romige fruitsalade of fruitsalade met yoghurt houdt, hebben we een optionele pittige limoen-yoghurtdressing voor je klaar om erbij te serveren, in plaats van een fruitsalade met slagroom te maken. Dit is een kleurrijk en gezond fruitsaladerecept voor alle gelegenheden.Geroosterde Buffelkikkererwten


Het weken van kikkererwten in hete azijnsaus geeft ze een overheerlijke smaak voordat ze knapperig worden in de oven. Het resultaat? Een verslavend knapperig tussendoortje dat echt goed voor je is.Pindakaas-Banaan Kaneel Toast


Deze bevredigende toast met pindakaas en banaan krijgt een snufje kaneel voor een extra smaakboost.Energieballetjes met appeltaart


Andrea Mathis

Deze no-bake Apple Pie Energy Balls zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en geven je lichaam de energie die het nodig heeft om de middag door te komen.Caprese spiesjes


Fotograaf / Jen Causey, voedselstylist / Emily Nabors Hall

We nemen alle ingrediënten van een klassieke capresesalade en rijgen ze op spiesjes voor een snel voorgerecht. Deze tomaat-mozzarella-basilicum spiesjes zijn eenvoudig in elkaar te zetten en perfect voor een feestje.Bessen-amandel smoothie bowl


Een beetje bevroren banaan geeft een romige textuur aan deze bevredigende smoothiekom.Bijna Chipotle’s Guacamole


Maak thuis guacamole die smaakt alsof hij uit Chipotle komt, maar maak je geen zorgen, onze versie is niet extra! Deze heerlijk frisse guac is perfect als topping op burrito bowls of taco’s, of serveer als aperitief of gezond tussendoortje met tortillachips en groenten.Klassieke Deviled Eggs


We houden van de smaak van dille-smaak in de vulling van dit recept voor gevulde eieren, maar als je van een zoeter duivels-ei houdt, kies dan voor zoete smaak. Ons geheim voor gezonde, romige duivelse eieren met minder calorieën is het vervangen van de helft van de volle mayonaise door magere Griekse yoghurt.Dilly Ingelegde Erwten


Een beitsende pekel geeft deze verse erwten een verkwikkende plooi. Serveer in plaats van augurken op een broodje of als toevoeging aan een kaasplankje.Zoete Aardappelchips uit de Airfryer


Dun gesneden zoete aardappelen bakken ze knapperig in de airfryer. Deze zelfgemaakte chips gebruiken ook veel minder olie, waardoor er minder calorieën en vet nodig zijn. Ze zijn van nature een zoete kant voor sandwiches, hamburgers, wraps en meer.Pindakaas & Hennep Banaan


Johnny Autry

Hennepharten voegen textuur en notigheid toe aan deze eenvoudige snack met drie ingrediënten. Romige of knapperige pindakaas werkt hier goed.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *