September 27, 2023

Geroosterde kerstomaatjes worden weelderig wanneer ze op de hoogste stand worden geroosterd

Mocht u zich in de benijdenswaardige positie bevinden dat u te veel kerstomaatjes heeft – u bent verblind op de stand van de boerderij, uw tuin presteert te goed of misschien heeft de supermarkt een uitverkoop gehad – dan is hier een strategie voor u: gooi ze op een bakplaat, besprenkel rijkelijk met olijfolie, breng op smaak en rooster vervolgens op hoog vuur.

Samen met veel olijfolie transformeert de intense hitte de tomaten van eenvoudig en zoet naar genuanceerd en diep van smaak. Hoewel het technisch gezien geen ‘gekonfijte’ is, wat betekent dat het ingrediënt langzaam in vet is gekookt zodat het wordt opgenomen en er gedeeltelijk door wordt geconserveerd, zullen de geroosterde tomaten geurig en weelderig zijn.

Ontvang het recept: Geroosterde gekonfijte kerstomaatjes

Elke variëteit aan kerstomaatjes zal goed werken, behalve de “druivensoort”, die niet zo sappig is als hun rondere soortgenoten. Als je druiventomaten wilt gebruiken, meng ze dan met rondere soorten. Om de consistentie uniform en sappig te houden, halveert u grotere tomaten en gebruikt u een mix van kleuren en vormen. Elke soort cherrytomaat heeft zijn eigen persoonlijkheid; Ik raad Sungolds ten zeerste aan – voor een opvallende, complex smakende confit.

Als smaakmaker houd ik het meestal bij zout, maar een beetje gemalen zwarte peper, Aleppo-peper of gedroogde chilivlokken zou lekker zijn. Voor kruiden houd ik van tijm, rozemarijn of allebei, maar marjolein, oregano of bonenkruid doen het ook goed. Malse bladkruiden, zoals BFF-basilicum van tomaat, moeten na het koken worden toegevoegd om verbranding te voorkomen. Hele teentjes knoflook kunnen ook dromerig zijn, op voorwaarde dat ze niet verbranden; Het kan zijn dat je wat moet schrobben om ze in olie en sap te laten baden.

Het kan zijn dat u de afgewerkte gekonfijte vis rechtstreeks uit de bakvorm eet, maar houd u in: de bestemmingen voor gekonfijte geroosterde tomaten zijn talrijk en gevarieerd, en omvatten elk gerecht dat baat zou hebben bij de zoetzure smaak en de rijkdom van de olijfolie en tomatensap.

  • Beleg het gegrilde brood met een dikke swoosh ricotta of opgeklopte feta.
  • Garneer alles wat gegrild is, vooral vis met wit vlees, zoals heilbot, kipfilet of een rok of zijsteak.
  • Vouw het in een pot met malse witte bonen als een stevig bijgerecht.
  • Reset uw caprese-salade door plakjes verse mozzarella in lagen te leggen met een lepel gekonfijte tomaten.
  • Schep de net uitgelekte pastanoedels erdoor en garneer met een flinke snuf gesneden basilicum en een laagje geraspte Parmezaanse kaas.
  • Meng met hummus om een ​​umami-rijke dip voor groenten en pitabroodje te maken.

Ontvang het recept: Geroosterde gekonfijte kerstomaatjes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *