September 30, 2023

Hoe aardappelen u kunnen helpen kilo’s kwijt te raken? Diëtist deelt tips

Aardappelen zijn gezond en voedzaam. Ze bevatten onder andere vezels, kalium, ijzer, vitamine C en vitamine B6. Mensen koken aardappelen vaak op ongezonde manieren, wat bijdraagt ​​aan de perceptie dat ze schadelijk zijn.

Aardappelen voor gewichtsverlies: Een van de meest populaire groenten wereldwijd is de aardappel. Ze behoren zelfs tot de meest flexibele groenten op de markt. Ze kunnen worden omgevormd tot overheerlijke pakora’s, friet en een verscheidenheid aan andere verrukkelijke hapjes. Omdat aardappelen resistent zetmeel en vezels bevatten die je voor langere tijd een verzadigd gevoel kunnen geven, worden ze vaak gebruikt in gerechten met veel vet, maar vreemd genoeg kunnen ze je ook helpen om af te vallen. Het consumeren van aardappelen leidt mogelijk niet tot gewichtstoename als u normaal gesproken een uitgebalanceerd dieet aanhoudt en overmatig eten vermijdt.

Reclame
Reclame

Volgens studies kan het eten van aardappelen ervoor zorgen dat vetcellen krimpen en hun hoge kaliumgehalte kan helpen het vasthouden van water te verminderen, wat een gezond gewichtsbehoud ondersteunt. Omdat ze een rijk voedingsprofiel hebben, kunnen aardappelen, zowel witte als zoete aardappelen, helpen bij het afvallen. Ze bevatten allebei een hoog gehalte aan vitamine C, wat cruciaal is voor het versterken van de immuniteit. Ze zijn ook uitstekende leveranciers van vezels, eiwitten en gezonde koolhydraten.

KUNNEN AARDAPPELEN GEWICHTSVERLIES HELPEN?

Diëtist en gediplomeerd voedingsdeskundige Akanksha J. Sharda zei: “Aardappelen leiden mogelijk niet tot gewichtstoename of belemmeren gewichtsverlies als ze samen met een caloriearm en gezond dieet worden geconsumeerd. Aardappelen koken of bakken, samen met gezonde vetten zoals olijfolie, is misschien de manier om te gaan als je probeert af te vallen (sic).” De gezondheidsexpert onthult verder hoe aardappelen helpen bij het afvallen.

Lees ook

Meer Lifestyle-nieuws

  1. Immuniteitsversterking: Ze zijn allebei rijk aan vitamine C, wat essentieel is voor het versterken van de immuniteit.
  2. Gezonde koolhydraten: Het zijn geweldige bronnen van gezonde koolhydraten, eiwitten en vezels.
  3. Kalium rijk: Ze bevatten ook goede hoeveelheden kalium, wat essentieel is voor het opbouwen van spieren en het reguleren van de bloeddruk.
  4. Mager: Ze bevatten weinig vetten en zijn ook ongelooflijk vullend.

De conclusie is dat aardappelen in combinatie met een caloriearm en voedzaam dieet mogelijk geen gewichtstoename veroorzaken of gewichtsverlies voorkomen. Bovendien is het van cruciaal belang om aardappelen correct en gezond te bereiden om te voorkomen dat ze extra calorieën en slechte vetten krijgen. Als je probeert af te vallen, kan het bakken of koken van aardappelen met gezonde vetten zoals olijfolie de beste optie zijn.Publicatiedatum: 22 augustus 2023 09:58 ISTBijgewerkte datum: 22 augustus 2023 09:58 IST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *