September 26, 2023

Michelin 3-sterren Chef’s Table bij Brooklyn Fare is tijdelijk gesloten – Robb Report

Een van de beste restaurants van New York City is tijdelijk gesloten terwijl een rechtszaak tussen de chef en de eigenaar zich een weg baant door de rechtbanken.

De Michelin driesterren Chef’s Table bij Brooklyn Fare ging in juli stilletjes dicht nadat chef-kok César Ramirez was ontslagen door eigenaar Moneer Issa, meldde Insider vrijdag. Die maand spande Ramirez een rechtszaak aan bij het Hooggerechtshof van de staat New York waarin hij beweerde dat hij “willekeurig was ontslagen … zonder reden, kennisgeving of rechtvaardiging”. Bovendien beweerde hij dat hij tientallen miljoenen dollars verschuldigd was voor onbetaalde lonen, laster en andere schade, De New York Times dat is genoteerd.

In reactie op de rechtszaak van Ramirez zei Issa in een beëdigde verklaring die deze maand werd ingediend dat de chef-kok gedeeltelijk werd ontslagen omdat hij restaurantapparatuur had gestolen waarvan Issa denkt dat deze ongeveer $ 400.000 waard is. In een brief van 17 juli die Issa stuurde aan Ramirez en zijn vrouw (die wordt vermeld als mede-aanklager in de rechtszaak), schreef Issa dat de chef-kok serviesgoed, ovenonderdelen en wijn had meegenomen, waaronder twee kisten Domaine de la Romanée-Conti ter waarde van bijna $ 30.000. Bovendien beschuldigde hij Ramirez van het rekruteren van Chef’s Table-personeel om naar een nieuwe onderneming te vertrekken (naar verluidt in de maak op 333 Hudson St.) en het vertonen van beledigend gedrag jegens zowel restaurantmedewerkers als klanten.

“De basis van elk partnerschap is vertrouwen en goede trouw. Je hebt dat vertrouwen geschonden en te kwader trouw gehandeld”, schreef Issa. “Je doet alsof bedrijfseigendommen je persoonlijke spaarpot zijn. Het bedrijf wordt nu ontbonden en u zult er geen rol meer bij hebben.

Van zijn kant beweert Ramirez in de rechtszaak dat hij “zeer hoogwaardige en dure apparatuur, meubels en uitrustingen heeft gekocht die geschikt zijn voor de meest elegante, luxueuze en veeleisende gastronomische smaken”, die hij vervolgens uitleende aan het restaurant. Toen hij werd ontslagen door Issa, zegt hij, probeerde hij die voorraden terug te nemen.

Chef’s Table at Brooklyn Fare werd voor het eerst geopend in 2009 en verhuisde in 2016 naar de huidige locatie in Hell’s Kitchen. Voordat het in juli werd gesloten, serveerde het restaurant een degustatiemenu van $ 430, gericht op Japanse zeevruchten, bereid met Franse culinaire technieken. William Miller, een woordvoerder van het management van Brooklyn Fare, vertelde Robb rapport in een e-mail dat het restaurant in oktober zou heropenen met een nieuw creatief team. (Bronnen die bekend zijn met de situatie zeggen dat het hele front-of-house en back-of-house personeel zal blijven.)

“Ramirez is onlangs om een ​​goede reden ontslagen”, zei Miller. “We zullen een aankondiging doen rond een nieuw creatief team met een staat van dienst dat aantoont dat ze onze hoge normen voor service en culinaire verfijning kunnen halen en overtreffen.”

Volgens bronnen die bekend zijn met de situatie, zijn ongeveer 80 reserveringen getroffen door de tijdelijke sluiting van Chef’s Table. Het restaurant neemt contact op met die gasten en hoopt hen tegemoet te komen wanneer Chef’s Table later dit jaar terugkeert.


Culinaire Masters 2023
Mis het foodevent van het jaar niet. Registreren voor Robb rapport‘s Culinary Masters nu. Of, voor meer informatie over Robb rapport ervaringen, bezoek RR1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *