September 26, 2023

Nieuwe chef-koks brengen een vers menu naar het wijnrestaurant Oxford

Beiden brengen vele jaren kookervaring met Michelinsterren mee naar het restaurant dat in 2021 in Little Clarendon Street opende op de plek van het voormalige Cafe Rouge.

Michael en Ben hebben samengewerkt met eigenaar en wijndirecteur Kent Barker om een ​​menu te creëren dat het beste duurzaam geproduceerde eten en drinken uit heel Groot-Brittannië en daarbuiten viert, dat vanaf woensdag 30 augustus live gaat.

LEES MEER: Oxford café krijgt nieuwe beoordeling voor voedselhygiëne

Na al een sterke reputatie te hebben opgebouwd vanwege zijn wijn, seizoensgerechten, elegante omgeving en ontspannen sfeer, zal Wilding nu een seizoensgebonden, modern Brits menu onthullen dat is samengesteld om de wijnkaart aan te vullen en te verbeteren.

Oxford Mail: Kent Barker met chef-koks Michael Carr en Ben Wood

Michael en Ben combineren het beste ethisch geproduceerde vlees en zeevruchten met de wijncollectie van Kent Baker en hebben een vloeiend menu samengesteld met hapjes, kleine schotels en grotere gerechten.

De heer Barker, eigenaar en wijndirecteur van Wilding, zei: “Ik kan niet blijer zijn om Michael en Ben in het team te verwelkomen, terwijl we ernaar streven het menu te verbeteren zodat het past bij onze uitzonderlijke wijnkaart met weinig interventies.

“Michael en Ben zijn een beproefde samenwerking – ze brengen elk hun eigen persoonlijkheid en kookstijlen naar de keuken om iets te creëren dat nog groter is dan de som der delen.

LEES MEER: Inbraak bij krantenwinkels in marktstad

“Wilding is voor mij het hoogtepunt van een levenslange reis, en ik heb het gevoel dat we nu de volledige realisatie van het Wilding-concept kunnen realiseren; het opnieuw verlevendigen van de eetcultuur met een verfijnde, toegeeflijke en leuke ervaring opgebouwd rond de allerbeste duurzaam geproduceerde wijn en Michael, Ben en ikzelf hebben een unieke reeks vaardigheden en kennis, en we hopen iets heel bijzonders toe te voegen aan de eetcultuur in Oxford.”

Deze ‘re-wilding’ is mogelijk gemaakt door een volledige renovatie van de keuken. Dit heeft de apparatuur opgeleverd die past bij de vaardigheden en culinaire ambities van Michael en Ben, die eerder dit jaar kennis maakten met Kent door restaurantadviseurs Nigel Sutcliffe en James Mclean van Truffle Hunting.

Het renovatieproject omvat ook een nieuw geïnstalleerde pas in het hart van het restaurant, waardoor gasten dichter bij de actie komen en ernaast een kleine chef-kok wordt geplaatst.

Oxford Mail: Kent Barker bij Wilding Oxford

Tot de vele hoogtepunten op het Wilding-menu behoren hapjes zoals Porthilly Oysters & Smoked Jalapeno en ‘Posh Northern Tea’ met friet, Roast Curry Sauce, Crème Fraiche & Caviar, maar ook ‘kleine schotels’ zoals Coal Roasted Prei ‘Caesar’ en Picanha Tartaar van rundvlees en Burford-dooier.

De hoofdgerechten zijn onder meer gebakken krabrijst met kreeftenmayonaise, Herdwick lamsvlees, courgette en kwark en Cotswold varkenskarbonade met geconserveerde citroen en salsa verde, gevolgd door desserts zoals de ‘Wilding Caramel Button’ met gezouten melkijs en een Brits kaasplankje afkomstig uit de Jericho Cheese Company, een paar deuren verderop in Little Clarendon Street.

Deze gerechten worden geserveerd naast een 400-koppige wijnkaart met de nadruk op biologische, biodynamische en duurzame productie.

Oxford Mail: Wilding Oxford

De collectie, persoonlijk samengesteld door de heer Barker, is een voorstander van producenten die gepassioneerd zijn over het land dat ze cultiveren en die wijnen maken die het unieke karakter van hun locatie typeren.

Wilding’s benadering van pairing is adviserend en flexibel, waarbij genieten voorop staat, met 50 wijnen per glas verkrijgbaar, waarvan 10 van de tap, plus nog een toplijst beschikbaar via een enomatisch tapsysteem.

Het ethische inkoopethos is terug te vinden op het hele menu, waarbij al het vlees afkomstig is van Lake District Farmers, dat is opgericht om een ​​duurzame toekomst te creëren voor de boerenlandbouw in Cumbria, en alle vis en zeevruchten afkomstig zijn van leveranciers die pleiten voor verantwoorde visserijpraktijken langs de Britse kustlijn. .

Verse producten worden geleverd door een netwerk van onafhankelijke telers en producenten, terwijl de charcuterie afkomstig is van de in Oxfordshire gevestigde SaltPig Curing Company, allemaal gemaakt met hele, volwassen varkens van zeldzame rassen.

LEES MEER: Nieuwe cocktailbar wordt geopend in Bicester

Vanaf woensdag 30 augustus is Wilding elke week geopend van dinsdag tot en met zaterdag, op weekdagen van 12.00 tot 23.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 21.30 uur. Reserveren in het restaurant kan op weekdagen tussen 12.00 – 14.30 uur en 17.30 – 21.30 uur en op zaterdag tussen 12.00 – 21.30 uur.

Diners kunnen reserveren via https://protect-eu.mimecast.com/s/Y_H4CJynnSqxJRv8TVUpXF

Help vertrouwd lokaal nieuws te ondersteunen

Meld u nu aan voor een digitaal abonnement: oxfordmail.co.uk/subscribe

Als digitale abonnee krijgt u:

  • Onbeperkte toegang tot de Oxford Mail-website
  • Toegang tot advertentielicht
  • Beloningen voor lezers
  • Volledige toegang tot onze app

Over de auteur

Andy is de handels- en toerismeverslaggever voor de Oxford Mail en u kunt zich hier gratis aanmelden voor zijn nieuwsbrieven.

Hij kwam meer dan twintig jaar geleden bij het team en brengt gemeenschapsnieuws in heel Oxfordshire.

Zijn nieuwsbrief Handel en Toerisme verschijnt elke zaterdagochtend.

Lees ook zijn wekelijkse nieuwsbrief Verkeer en Vervoer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *