September 27, 2023

De chef-kok van Obama, Tafari Campbell, verdronken per ongeluk, staatsregels

De verdrinkingsdood van Tafari Campbell, de persoonlijke chef-kok van Barack en Michelle Obama, was volgens het Office of the Chief Medical Examiner van Massachusetts een ongeval.

Timothy McGuirk, een woordvoerder van het Executive Office of Public Safety and Security, zei dat het Gemenebest de autopsieresultaten niet openbaar maakt. Maar McGuirk zei dat de hoofdonderzoeker dinsdag oordeelde dat de dood van Campbell een ongeluk was. De voormalige souschef van het Witte Huis was op 23 juli verdronken tijdens het paddleboarden op Edgartown Great Pond, vlakbij het huis van de Obama’s aan Martha’s Vineyard, waar de 45-jarige Campbell op bezoek was geweest.

De Boston Globe meldde dat “Campbell op zijn paddleboard stond toen hij zijn evenwicht verloor en eraf viel. Hij had moeite om boven water te blijven voordat hij onder water gleed. Campbell droeg geen reddingsvest en was niet vastgemaakt aan zijn plank. Campbell’s lichaam werd gevonden in ongeveer 2,5 meter diep water.”

Volgens de Boston-krant kon een onbekende vrouw op de avond van 23 juli Campbell niet helpen nadat ze hem had zien zinken. Een reddingszwemmer, vermoedelijk een aparte persoon, probeerde ook Campbell te vinden, maar dat lukte volgens de Globe niet. Volgens de krant hebben bootbemanningen, duikteams en zelfs een helikopter van de kustwacht die nacht naar Campbell gezocht. Campbell’s lichaam werd de volgende ochtend teruggevonden.

Volgens een woordvoerster van de voormalige president en first lady waren de Obama’s ‘ten tijde van het ongeval niet aanwezig in de woning’.

De Washington Post heeft de details van het ongeval nog niet bevestigd.

Door de dood van Campbell waren zijn vrienden en geliefden in shock. Hulde kwam van de Obama’s, voormalig chef-kok en beleidsadviseur van het Witte Huis Sam Kass, en vele anderen die Campbell kenden of ermee samenwerkten.

Campbell, geboren in New York, studeerde culinaire kunsten aan het Northern Virginia Community College, zei Kass. Maar Campbell had ook mentoren in de keuken van het Witte Huis, waaronder chef-kok Cristeta Comerford en assistent-chef Tommy Kurpradit. Campbell kookte van 2007 tot 2016 als souschef voor twee presidenten.

Degenen die met Campbell werkten, merkten niet alleen zijn nauwgezette karakter op, maar ook zijn gevoel voor humor.

Campbell was ook getrouwd met een chef-kok. Sherise Campbell heeft haar eigen bak- en cateringbedrijf genaamd Sweet Sage. Het echtpaar heeft tweelingzonen, Xavier en Savin, die jonge volwassenen zijn.

De Obama’s hadden kort na de dood van Campbell een verklaring uitgegeven waarin ze hem ‘een geliefd deel van onze familie’ noemden.

Een paar dagen later bracht Barack Obama opnieuw een eerbetoon op zijn Instagram-account.

“Tafari Campbell liet ons zien hoe een echt karakter eruit ziet. Hij geloofde dat daden luider spreken dan woorden. En hij gebruikte zijn enorme gaven om mensen samen te brengen, troost te bieden en vreugde te verspreiden”, schreef de voormalige president. “Ik zal hem elke dag missen.”

Emily Heil heeft bijgedragen aan dit rapport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *