September 30, 2023

Het SOCU-restaurant van chef-kok Erica Barrett in de Pizitz Food Hall krijgt een stadssubsidie ​​van $ 50.000

Een restaurant in de Pizitz Food Hall in Birmingham heeft een subsidie ​​van $50.000 gekregen van de stad Birmingham om een ​​uitbreiding te financieren die onder meer het inhuren van 30 extra werknemers omvat.

SOCU Birmingham LLC van chef-kok Erica Barrett, die vorig jaar de SOCU Southern Kitchen & Oyster Bar opende in de Pizitz Food Hall, is de eerste ontvanger van een subsidie ​​uit het Retention Incentives for Success and Expansion-programma van de stad.

“Een van de stralende sterren in de culinaire wereld is chef-kok Erica Barrett, die nationale erkenning heeft gekregen voor haar opmerkelijke prestaties, waaronder haar vermelding op het Food Network en de erkenning van haar producten door niemand minder dan Oprah Winfrey”, aldus Cornell Wesley, directeur van het Bureau voor Innovatie en Economische Kansen van de stad.

“Opmerkelijk genoeg heeft ze ervoor gekozen om niet slechts één, niet slechts twee, maar drie verschillende merken te lanceren hier in onze geliefde gemeenschap van Birmingham, Alabama”, vertelde Wesley aan de gemeenteraad van Birmingham. “Het eerste van deze merken, Southern Culture Food, wordt vandaag met trots aan u getoond.”

Ontvangers van RISE-subsidies moeten in Birmingham zijn en moeten hun personeelsbestand behouden of uitbreiden, vertelde Wesley dinsdag aan de gemeenteraad van Birmingham voordat deze stemde om de subsidie ​​goed te keuren.

“De fondsen die via dit programma worden verkregen, kunnen de opstartkosten dekken, waaronder FF&E, met andere woorden meubilair, inventaris en uitrusting, evenals salarissen”, zei Wesley.

“Ik ben er vrij zeker van dat er andere ondernemers of kleine bedrijven in onze gemeenschap zijn die hiervan graag zouden willen profiteren”, aldus JT Moore, gemeenteraadslid van Birmingham. “Het laat alleen maar zien dat we weer investeren in onze kleine bedrijven, die de ruggengraat van onze stad vormen.”

Moore vroeg hoe anderen dergelijke subsidies kunnen aanvragen. Wesley verwees potentiële aanvragers naar de website van zijn afdeling: https://ieo.birminghamal.gov/

Zie ook: Chef-kok Erica Barrett opent tweede locatie van SOCU Southern Kitchen & Oyster Bar in Birmingham

Chef-kok van SOCU Southern Kitchen opent nieuw pizzarestaurant in Birmingham

Chef-kok Erica Barrett uit Alabama maakt indruk op Food Network’s ‘Raid the Fridge’

Erica Barrett bouwt een zuidelijk culinair imperium

‘Het is een wedergeboorte:’ Mobiel restaurant verandert zijn spel tijdens een epidemie

Birmingham geeft $ 1,3 miljoen uit om een ​​nieuwe ruimte voor Yo ‘Mama’s te creëren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *