September 30, 2023

Voormalig chef-kok van de Universiteit van Cambridge opent haar eigen Sri Lankaanse restaurant

Coconut, een restaurant dat zelfgemaakte Sri Lankaanse gerechten serveert, werd op 9 augustus 2023 geopend in Cambridge’s Barnwell Road. Coconut’s eigenaar en chef-kok Niroshi Mendis heeft de afgelopen acht jaar gekookt voor personeel en studenten van Selwyn College, Cambridge University.

Niroshi, die oorspronkelijk uit Sri Lanka komt, zei: “Mijn eten was erg populair op de universiteit, omdat het iets anders was dan de gerechten die doorgaans geserveerd werden. Medewerkers en studenten bleven maar zeggen dat ik een restaurant moest beginnen.
“Dus eindelijk heb ik dat gedaan. En mijn eten blijkt hier ook erg populair. We hebben online goede recensies gekregen en beginnen terugkerende klanten te krijgen, die ons vorige week en deze week bezochten.”

Lees verder: Vijf Cambridge-cafés op de shortlist voor Café van het jaar bij Food Awards England 2023

Binnen Coconut op Barnwell Road(Afbeelding: CambridgeshireLive)

De eerste paar weken van Coconut zijn een proefrit, waarbij Niroshi en haar team van familie en vrienden feedback krijgen van klanten en eraan werken om zichzelf te profileren als dé plek voor de Sri Lankaanse keuken. Tijdens de proef wordt elke dag een ander menu op de Facebook-pagina van het restaurant geplaatst, met doorgaans zeven maaltijden met een gratis drankje, twee tot drie andere gerechten en twee tot drie extra’s.

De tot nu toe aangeboden maaltijden omvatten: Sri Lankaanse kottu (gehakte) roti, met kip, ei en groenten; kokosmelkrijst met kokosroom-aardappelcurry en gekarameliseerde ui; en getempereerde aardappel, fijne bonen-kokoscurry, aromatische rijst en een papadam.

Saminda Ranawaka is de echtgenoot van Niroshi, die haar buiten zijn dagelijkse baan als wetenschappelijk onderzoeker voor haar ondersteunt. Hij zei: “Mensen die nog nooit Sri Lankaans of Zuid-Aziatisch eten hebben geprobeerd, worden fans na het eten van Niroshi’s gerechten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *