September 26, 2023

10 van de beste Franse restaurants van Denver

De Mile High City is een knooppunt geworden voor mondiaal eten, inclusief Franse gerechten. De afgelopen jaren heeft een nieuwe lichting restaurants zich aangesloten bij de selectie van beproefde brasseries en bistro’s. Dat betekent dat de inwoners van Denver nu kunnen genieten van een grotere verscheidenheid aan zowel klassieke uitvoeringen als inventieve varianten van de keuken van La République Française tegen verschillende prijsniveaus. Hier, 10 van onze favoriete plekken om je trek in steak frites te stillen, crêpes en andere lekkernijen op dit moment.

Opmerking van de uitgever: Dit is een levende lijst van de beste Franse restaurants, in willekeurige volgorde vermeld, die voor het laatst is bijgewerkt op 23 augustus 2023. Hebben we jouw favoriet gemist? E-mail ons op dining@5280.com.

De eetkamer van Le French in Bellevue Station. Foto met dank aan Le French

Le French in Belleview Station in het Denver Tech Center is de enige plek in de stad waar u kunt genieten van specialiteiten uit Frankrijk en West-Afrika. De keuken van de bistro en bakkerij weerspiegelt het erfgoed van de Senegalese Franse zussen Aminata en Rougui Dia, die de locatie in 2019 hebben opgericht. Om het beste van beide culturen te proeven, ga je voor het nieuwe meergangenmenu op doordeweekse dagen, dat bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. voor $ 50; Tot de opties behoren escargots gekookt in peterselie-knoflookboter, le mafe (West-Afrikaans rundvlees gestoofd in tomaten-pindasaus) en chocolademousse. Bonus: op 21 september debuteert Le French met een tweede locatie in de 9+CO-ontwikkeling, waar favorieten worden geserveerd (denk aan: moules frites en crêpes) van de originele locatie, maar ook van frisse, wereldwijd geïnspireerde creaties. — PK

De crabcake bij Coohills. Foto door Ethan Pan

Een locatie op minder dan een minuut lopen van Ball Arena is niet de enige aantrekkingskracht op Coohills. Het 12 jaar oude LoDo-restaurant trekt zowel in het voorseizoen als buiten het seizoen bezoekers, dankzij de slimme, Franse gerechten van Tom en Diane Coohill die niet altijd gemakkelijk te vinden zijn in Denver, van wilde escargots uit de Bourgogne tot decadente geschulpte Baumanière aardappelen. Liefhebbers van zeevruchten moeten de vulstofloze (lees: glutenvrije) blauwe crabcake proberen in een poel van dragon-champagne-nage, terwijl schimmeleters zullen genieten van de met duxelles gevulde champignonravioli. Als bonus krijgt u bij de happy hour-special van Coohills (16.00 tot 18.00 uur) $ 2 korting op wijnen per glas, bier en bepaalde cocktails. Daar zullen we op aansluiten. 1400 Wewatta St. —Ethan Pan

Gestoofd rundvlees korte rib bij Bistro Barbes. Foto door Patricia Kaowthurong

In de kleine Bistro Barbès van Park Hill biedt chef-eigenaar Jon Robbins een van de meest intieme eetervaringen in de stad. Het negen jaar oude restaurant, dat slechts ongeveer tien tafels heeft, is tijdens de pandemie overgestapt op een model dat alleen op reservering kan worden gebruikt. Dat betekent dat Robbins tijdens uw bezoek uw gastheer, ober en chef-kok kan zijn, die specialiteiten voorschotelt die zijn beïnvloed door de tijd die hij doorbracht in de wijk Barbès in Parijs (de thuisbasis van een grote Noord-Afrikaanse bevolking) en zijn tijd om te koken in het Frans met een Michelin-ster. Keukens. Het resultaat zijn viergangenproeverijmenu’s met bijvoorbeeld in saffraan gestoofd artisjokhart met geroosterde venkelhummus en gestoofde runderribbetjes bovenop groene peperkorrels au poivre met met prei beladen dauphine-aardappelen (ook wel de beste gegratineerde aardappel die je ooit hebt geproefd) . Het is een date-night-ready-ervaring die de moeite waard is om te reserveren. 5021 E. 28e Ave. — PK

Uitzicht op de bar en het achterste eetgedeelte van LeRoux. Foto door Lucy Beaugard

In 2021 debuteerde chef-eigenaar Lon Symensma met een make-over van zijn ruim twee jaar oude haute-Franse concept LeRoux. Het menu in bistrostijl bevat meer pan-Europese gerechten dan het origineel, maar veel van Symensma’s creatieve interpretaties van Franse gerechten zijn nog steeds aanwezig. Dat omvat de gebakken brie en croute, gekleed met seizoensgebonden flair (de zomerversie heeft Palisade-perzikconserven, kamhoning en goudsbloem); de Wagyu steak tartaar met gerookte oesteraioli en gekonfijt eigeel; en de umami-rijke shortrib met uienkorst, vergezeld van zijdezachte aardappelen opgeklopt met Gruyère. Kom eens langs in het romantische, met kroonluchters versierde restaurant gelukkig uur (maandag tot vrijdag, 16.00 tot 17.00 uur; zaterdag tot zondag, 15.00 tot 17.00 uur) om een ​​half dozijn vers gepelde oesters en een fles Prosecco te krijgen voor slechts $ 30 en geselecteerde borden die minder dan $ 10 kosten. 1510 16th Street-winkelcentrum -PK

Het stokbrood bij Noisette. Foto door Ethan Pan

Toen chef-koks Tim en Lillian Lu een jaar geleden met Noisette de eetcultuur in Denver bestormden, kreeg de Franse keuken aan de Front Range een serieuze upgrade. De delicate, bloemige inrichting en het serviesgoed van het LoHi-eetcafé halen een pagina uit het Rococo-stijlboek, maar alles – inclusief het menu gebaseerd op verheven versies van de Franse burgerlijke (middenklasse) keuken – voelt geschikt voor de 21e eeuw. De ronddraaiende voorgerechten op land en zee bevatten altijd technisch nauwkeurige eiwitten en seizoensgebonden bijgerechten. Maar het lekkerste hapje dat je eet, komt van het aangrenzende bakkerijconcept van het restaurant: The dwarsbalk stokbrood geserveerd met gekweekte bruine boter trotseert de kansen op grote hoogte en produceert een perfect knapperige maar toch luchtige textuur. 3254 Navajo St. —EP

De kippenpaillard bij Chez Maggy. Foto door Patricia Kaowthumrong

Chez Maggy is Ludo Lefebvre’s ode aan de overleden moeder van zijn vrouw, Margaret, een inwoner van Littleton die in 2019 werd vermoord door een dronken chauffeur. De in Los Angeles gevestigde chef-kok heeft goede herinneringen aan zijn bezoek aan de Front Range en bracht zijn verfijnde Franse keuken mee. naar de Mile High City was een no-brainer. Bij Chez Maggy – dat in februari 2022 werd geopend in het chique Thompson Denver hotel – kun je op zoek naar de tagliatelle Bolognese, het favoriete gerecht van zijn schoonmoeder, en de forel-amandeline, een filet ingelegd met geroosterde amandelen en badend in citroenbruine boter. Aangevuld met een uitgebreide wijnkaart en goed samengestelde cocktails (we houden van de wodka- en aardbei-forward Let Them Eat Cake), serveert het eetcafé de hele dag geruststellend eten en drinken waarvan we zeker weten dat Maggy het zou goedkeuren. 1616 Marktstraat. — PK

Crêpes ‘N Crêpes-eetzaal in Congress Park. Foto door Patricia Kaowthumrong

Deze 19-jarige stoere, die verhuisd van Cherry Creek tot een ruimere ruimte in Congress Park afgelopen maart, is een van de enige speciale crêperies van de Mile High City. Daar kunt u delicate pannenkoeken bestellen gevuld met meer dan 30 vullingscombinaties, van Petit Dejeuner (eieren, spek, worst en kaas) tot Provençaalse zeevruchten (garnalen, zalm, forfaitaire krab, tomaten en knoflook in witte wijnsaus), aangevuld door een line-up van koffie en wijn. De selectie ijsjes en desserts, allemaal bereid door chef-oprichter Alain Veratti, maakt het café ook een waardige stop voor zoete lekkernijen. Vraag naar de Negresco, twee bolletjes vanille, chocoladesaus naar keuze en slagroom genesteld in een knapperige crêpe. 1222 Madison St. — PK

French 75-cocktails bij French 75. Foto door Ethan Pan

Als je bij French 75 bent, de zes jaar oude bistro in de binnenstad van chef-restaurateur Frank Bonanno van Mizuna en Osteria Marco, moet je je maaltijd beginnen met, nou ja, een French 75. De klassieke cocktail van gin, champagne en citroen is een perfecte verfrissing voor het diner, en met geïnspireerde varianten op het recept, zoals de op mezcal gebaseerde, met açai doordrenkte Black Dahlia, spreekt dit elegante concept zowel connaisseurs als nieuwkomers van het drankje aan. Als je hier komt lunchen, houd het dan licht met een salade of broodje, maar ‘s avonds kunnen gasten zich tegoed doen aan een huisgemaakte pasta, zoals de verse fusilli met champignons in een kaasachtige, romige truffelsaus. 717 17e St.-EP

De Cajun-kip bij Le Bilboquet. Foto door Patricia Kaowthumrong

Dit elegante eetcafé werd oorspronkelijk in 1986 geopend aan de Upper East Side van New York City en lanceerde in 2019 een buitenpost in Denver. Genesteld tussen de boetieks van Cherry Creek North, is het een prachtig Parijs toevluchtsoord voor talloze gelegenheden, van krachtige lunches en inhaalbrunches tot feestelijke diners met vrienden en geliefden. In de ruimte, uitgerust met een ruime patio rondom en ingericht met sierlijke kroonluchters, verse bloemen en saffierkleurige banketten, worden gasten aangemoedigd om te blijven hangen bij borden met tartare de thon (tonijntartaar) en poulet Cajun (malse kip bedekt met Cajun-tartaar). kruiden en begeleid door een fluweelzachte beurre blanc en knapperige frietjes). We raden aan om de laatste, een van de kenmerkende gerechten van Le Bilboquet, te combineren met een keuze uit de selectie spritzes, zoals de Bramble met bosbessen-wodka. 299 St. Paul St.-PK

De varkenslende bij Brasserie Brixton. Foto door Ethan Pan

Brasserie Brixton debuteerde in de zomer van 2020 op een rustige hoek in de wijk Cole en heeft veel van de Parijse normen, waaronder rundertartaar en Franse uiensoep. Maar gerechten als met bloedworst gevulde gebakken wontons met tamari-vinaigrette en chili-krokant en een kaviaarbult voor hoogvliegers geven aan dat de met open keuken uitgeruste brasserie meer dan alleen de klassiekers in petto heeft. Het eend-voorgerecht ziet bijvoorbeeld af van de à la orange-behandeling voor een begeleiding van radijscake, eendenei en zoete soja. We houden ook van de malse varkenslende, gekookt tot een perfect medium en gepresenteerd met verkoolde maïsrisotto, geroosterde champignons en tomatenconserva. 3701 N. Williams St. — EP

Lees verder

Het beste Italiaanse eten van Denver
Het beste Thaise eten van Denver

Ethan Pan

Patricia Kaowthumrong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *