September 26, 2023

Beste eetbare koekjesdeegrecept

Amerika meest verrukkelijke

Als het stelen van stukjes koekjesdeeg uit mama’s mengkom jouw missie was op de bakdag, dan is dit eetbare koekjesdeeg je perfecte, gemakkelijke dessert. Geladen met mini-chocoladestukjes en al die klassieke boterachtige bruine suiker-vibes, zal deze “ondeugende” nostalgische traktatie je met slechts één hap terugvoeren naar de kindertijd. Of je nu op zoek bent naar de perfecte snack voor laat op de avond, de voorkeur geeft aan het deeg boven de koekjes, of een kindvriendelijk dessert nodig hebt, dit eetbare koekjesdeeg is een onmisbaar recept om bij de hand te hebben. Hier leest u hoe u het zo goed mogelijk kunt maken:

Wat maakt dit koekjesdeeg eetbaar?
Gewoon koekjesdeeg wordt om twee redenen niet als veilig beschouwd om te eten: rauwe bloem en rauw ei. Hier omzeilen we beide problemen door het ei te vervangen door zware room en de bloem voor te koken in de magnetron, een proces dat bekend staat als ‘hittebehandeling’. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Doe de bloem in een magnetronbestendige kom in intervallen van 15 seconden in de magnetron, roer tussen elke interval door, totdat een direct afleesbare thermometer in het midden van de bloem 160 ° registreert. Op dat moment zullen alle salmonella- en andere schadelijke bacteriën die in de bloem leven, zijn gestorven, waardoor het veilig is om te eten zonder verder te koken.

Tip: Laat je niet verleiden om de bloem veel verder dan de 160°-markering te verwarmen. Oververhitte bloem zal aan elkaar gaan klonteren, waardoor het moeilijker wordt om het in het deeg te verwerken.

Zo maak je eetbaar koekjesdeeg:
Zodra het meel een hittebehandeling heeft ondergaan, komt dit koekjesdeeg net zo samen als elk ander standaard koekjesdeeg: boter, bruine suiker en zout worden samen geroomd, waarna de rest van de ingrediënten erin wordt gevouwen. Omdat dit koekjesdeeg is ontworpen om Ongebakken gegeten, heb ik ervoor gekozen om alleen bruine suiker te gebruiken in plaats van een mix van bruin en gegranuleerd om de geroosterde karamelsmaken te versterken waar we zo dol op zijn. Ik heb er ook voor gekozen om minichips te gebruiken, omdat ik vond dat chocoladestukjes van normaal formaat te dik waren en moeilijk te eten als ze koud werden geserveerd. Dat gezegd hebbende: als je liever een groter chocoladestukje hebt, experimenteer dan gerust met een groter stukje chocolade!

Hoewel je zeker een lepel kunt pakken en in dit koekjesdeeg kunt graven zodra het gemengd is, raad ik je ten zeerste aan om het minimaal vier uur te laten afkoelen. De tijd in de koelkast geeft de bloem de kans om de vloeistof in het deeg te absorberen, waardoor een algehele betere textuur ontstaat. Het zorgt er ook voor dat de bruine suiker, boter en vanille zich vermengen en verdiepen, wat de smaak echt verbetert. Tijdens het testen ontdekte ik dat een nachtelijke kou ideaal was (maar soms is het moeilijk om zo lang te wachten op koekjesdeeg, dus ik geef toe dat het niet strikt noodzakelijk is).

Opslag:
Eetbaar koekjesdeeg kan in een luchtdichte verpakking in de koelkast maximaal 5 dagen worden bewaard, of maximaal 1 maand worden ingevroren. Als u van plan bent om het deeg in te vriezen, rol het deeg dan in kleine balletjes (dezelfde die u zou doen als u normaal koekjesdeeg zou invriezen) en vries ze in tot ze stevig zijn op een met bakpapier beklede bakplaat voordat u ze overbrengt naar een luchtdichte verpakking of een hersluitbare zak.

Dit gemaakt? Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *