September 30, 2023

In perkament verpakte vis en groenten zijn behoorlijk (en) heerlijk

Ik ben zo’n grote fan van zeevruchten, op sommige dagen kijk ik terug en besef ik dat ik het als ontbijt (gerookte zalm op een bagel), lunch (een salade met tonijn) en diner (garnalen of een visfilet) heb gegeten. Die realiteit maakt het voor mij des te schokkender dat 80 tot 90 procent van de mensen in de VS niet het aanbevolen minimum van twee maaltijden met zeevruchten eet. wekelijks.

Daar zijn veel dwingende redenen voor: de culinaire mogelijkheden zijn grenzeloos, het is handig snel klaar en de gezondheidsvoordelen zijn opmerkelijk. Vis levert gezondheidsbeschermende omega-3-vetten, essentiële mineralen en eiwitten. Bovendien is er de verplaatsingsfactor: als je meer zeevruchten eet, eet je waarschijnlijk minder vlees.

Ontvang het recept: Bot Nicoise en Papillote

Of je er nu over nadenkt om meer vis in je maaltijdrotatie te stoppen of je bent al een visliefhebber zoals ik, dit recept is zeker een overwinning. Het zit boordevol Frans-mediterrane smaken, is snel en gemakkelijk samen te brengen, maar heeft ook een bedrijfswaardige elegantie.

Het komt erop neer dat de ingrediënten op perkamentpapier worden gestapeld: eerst een handvol dunne sperziebonen, dan druiventomaatjes en daar bovenop een filet van bot of tong. Deze milde, flakey-variëteiten zijn ideaal voor beginners op het gebied van zeevruchten die misschien op hun hoede zijn voor een prominente “visachtige” smaak, maar elke relatief dunne visfilet zal werken – snapper of forel zou ook lekker zijn.

Schrijf je in voor de Plant Powered II-nieuwsbrief van Voraciously en beleef meer plezier bij het koken met groenten

Bovenop de vis komt een tapenade-achtig mengsel van fijngehakte olijven, op smaak gebracht met knoflook, tijm, citroenschil en zwarte peper. (Als je een potje olijventapenade in je koelkast hebt staan, kun je deze zeker gebruiken.)

Nadat je de stapel met olie en citroensap hebt besprenkeld, sluit je het perkament tot pakketjes. Als het idee om het perkament te vouwen intimiderend aanvoelt, kun je in het begin een stuk folie onder het perkament leggen en het eenvoudigweg dichtklappen. (Hoewel het af en toe waarschijnlijk prima is om rechtstreeks in aluminiumfolie te koken, vermijd ik dit over het algemeen om te voorkomen dat aluminium in het voedsel lekt.)

Na 12 minuten in de oven open je de pakjes en de geurige stoom trekt op en onthult een schilferige visfilet, knapperige sperziebonen en zachte tomaten, allemaal perfect gekookt in citroensap en op smaak gebracht met de smaken van olijventopping.

Serveer het direct in de pakjes of breng de inhoud van elk pakje over op serveerschalen. Zorg ervoor dat u alle verrukkelijke sappen opneemt. Ik serveer de mijne graag met rijst, quinoa of knapperig brood om ze allemaal op te zuigen.

Gegarneerd met partjes citroen en verse peterselie, het is een gerecht dat je vast wel keer op keer zult willen maken, en misschien zelfs wel het gerecht dat je aanspreekt op het gebied van zeevruchten in het algemeen.

Ontvang het recept: Bot Nicoise en Papillote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *