September 30, 2023

Luie meidenmaaltijden voor gewichtsverlies: ontbijt, lunch, diner, snacks

Rachel Hosie eet meerdere keren per week nachtelijke haver.
Rachel Hosie

  • Je kunt tegelijkertijd een ‘lui meisje’ en een gezond meisje (of een ander geslacht) zijn.
  • Als gezondheidsverslaggever vertrouw ik op een selectie eenvoudige, smakelijke, eiwitrijke maaltijden.
  • Het is echter belangrijk om het dieet van iemand anders niet te kopiëren, maar inspiratie te putten uit anderen.

Als je je beste ‘luie meiden’-leven wilt leiden, maar toch je gezondheids- en fitnessdoelen wilt bereiken, is dat prima te doen.

Als fitness- en voedingsverslaggever die vier jaar geleden haar lichaamsvetpercentage heeft gehalveerd (en sindsdien min of meer dezelfde lichaamsbouw heeft behouden), vertrouw ik op een selectie gemakkelijke, smakelijke, eiwitrijke maaltijden en snacks.

Als je inspiratie nodig hebt over hoe jij ook je beste, gezonde ‘luie meisjes’-leven kunt leiden, heb ik een voorbeelddag van eten gemaakt.

Maar onthoud: alle lichamen zijn verschillend en hebben enigszins verschillende hoeveelheden voedsel en voedingsstoffen nodig. Om vet te verliezen, moet je een calorietekort hebben. Wat dit voor jou betekent, hangt af van je gewicht, activiteitsniveau, geslacht, leeftijd, genetica en meer.

We hebben ook allemaal verschillende voorkeuren en smaken, dus wat voor mij werkt (en duurzaam is), hoeft niet noodzakelijkerwijs voor jou te werken.

Om deze reden is het het beste om iemands dagelijkse voeding als inspiratie te zien in plaats van als een maaltijdplan. Diëtisten en voedingsdeskundigen hebben Insider eerder verteld dat influencers die ‘Wat ik eet op een dag’-posts delen om verschillende redenen problematisch kunnen zijn.

“Het kan een valse illusie creëren over hoe ‘gezond eten’ eruit ziet of wat mensen zouden moeten eten, wat kan leiden tot ongeordend eten’, vertelde de geregistreerde diëtist Tai Ibitoye aan Insider.

Je moet jouw dieet niet op een negatieve manier vergelijken met dat van iemand anders en het is belangrijk om wat mensen online zeggen dat ze eten met een korreltje zout te nemen, maar er is niets mis met het ontdekken van nieuwe receptideeën en maaltijdinspiratie.

Dat gezegd hebbende, is hier een voorbeeld van een dag waarop ik ‘luie meiden’-maaltijden eet, die gemakkelijk, smakelijk en voedzaam zijn.

Ontbijt: Overnight eiwithaver

Overnight oats zijn heerlijk, voedzaam en gemakkelijk.
Rachel Hosie

Overnight Oats is het ultieme ontbijt voor luie meiden: je maakt ze de avond ervoor, dus je hoeft ‘s ochtends niets te doen (behalve een klodder pindakaas toevoegen), en je kunt zelfs meerdere porties in één keer maken om je te helpen een paar dagen.

Mijn nachtelijke haver bevatten altijd haver (uiteraard), Griekse yoghurt of skyr, chiazaden, eiwitpoeder, amandelmelk en geprakte banaan of geraspte appel. Soms voeg ik rozijnen, kaneel of cacaopoeder toe, afhankelijk van de smaak die ik lekker vind. Ik beleg mijn haver graag met bessen (bevroren of vers), daarna dek ik het af en laat het een nacht in de koelkast staan, voordat ik ‘s ochtends de zo belangrijke klodder pindakaas toevoeg.

Vind hier meer van mijn favoriete luie meisjesontbijten.

Lunch: Quesadilla met kip, kaas, maïs en rode peper

Quesadilla’s zijn gemakkelijk te maken en heerlijk.
Lauri Patterson/Getty Images

Als er sprake is van gesmolten kaas, meld me dan aan. Ik maak graag quesadilla’s met overgebleven groenten en kip, of maïs rechtstreeks uit blik. Een van mijn favoriete combinaties is cheddarkaas, BBQ-kip, maïs en geroosterde rode paprika.

Verwarm eenvoudig een koekenpan op middelhoog vuur, plaats een wrap in de pan, voeg je (voorgekookte) toppings toe en zodra de kaas gesmolten is en alles warm is, vouw je de wrap dubbel, haal je hem uit de pan en kun je genieten.

Vind hier meer snelle, gemakkelijke lunchrecepten met een hoog eiwitgehalte.

Tussendoortje: Eiwitsmoothie

Voeg notenboter, Griekse yoghurt en/of haver toe aan een smoothie om hem verzadigender te maken.
Getty

Eiwitsmoothies zijn een geweldige manier om een ​​portie of twee fruit te eten en tegelijkertijd een eiwitboost te krijgen, waardoor u zich langer vol voelt. Het duurt ook maar een paar minuten om ze te maken.

Ik maak de mijne altijd met een soort bevroren fruit, eiwitpoeder en amandelmelk, en maak dan verschillende toevoegingen, zoals pindakaas, haver, zaden, avocado en yoghurt, afhankelijk van welke smaak ik lekker vind.

Een van mijn favoriete combinaties is bevroren banaan, chocoladeproteïnepoeder, cacaopoeder, pindakaas, amandelmelk en haver.

Meer snackrecepten vind je hier.

Diner: Roerbak

Roerbakkip is een go-to-diner als ik honger heb en me lui voel.
Rachel Hosie

Een roerbakgerecht, vooral met vooraf bereide ingrediënten, moet het meest luie, gezonde diner zijn. Ik ben een grote fan van roerbakgerechten, vooral als ik weinig tijd heb, maar wel iets voedzaams en eiwitrijks wil eten.

Je kunt elke gewenste eiwitbron kiezen, maar ik gebruik meestal kip. Ik verwarm wat sesamolie in een wok op hoog vuur, bak de in blokjes gesneden kipfilet bruin, voeg dan de gehakte groenten toe en kook nog een paar minuten.

Dan voeg ik noedels en roerbaksaus toe, kook nog een paar minuten voordat ik een snufje noten toevoeg en opdien.

Vind hier meer recepten voor het ‘luie meisje’-diner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *