September 26, 2023

Miso-Honing Geroosterde Kip Recept – PureWow

Hallo, wij zijn PureWow, en ons favoriete ding op aarde (naast een goede stokbroodzak) is het bereiden van diners met minimale componenten. Nu we het er toch over hebben, we zijn momenteel verliefd op dit recept voor geroosterde kip met miso-honing uit het onlangs uitgebrachte kookboek: Love Japan: recepten uit onze Japans-Amerikaanse keuken door Sawako Okochi en Aaron Israel, waarvoor slechts zes ingrediënten en je vertrouwde bakvorm nodig zijn om samen te komen.

Umami-rijke miso en zoete honing ster in de marinade. “Beide ingrediënten maken het vlees mals”, leggen de auteurs uit, “en als de sappen van de kip zich vermengen met de boter, miso en honing, krijg je een heerlijke saus in de pan.”

De auteurs zijn voorstander van kip zonder botten, omdat de eerste het gemakkelijk maakt om te koken en de laatste een knapperige, sappige vettigheid geeft aan elke hap. Maar je kunt de stukken met bot of zonder vel gemakkelijk vervangen als je dat liever hebt. Hoe dan ook, serveer het met veel gestoomde witte rijst en gebakken groenten om er een maaltijd van te maken.

Herdrukt met toestemming van Love Japan: recepten uit onze Japans-Amerikaanse keuken door Sawako Okochi en Aaron Israël; met Gabriella Gershenson, copyright © 2023. Foto’s copyright © 2023 door Yuki Sugiura. Uitgegeven door Ten Speed ​​Press, een afdruk van Penguin Random House.

Herstellende Miso-noedelsoep

Ingrediënten

2 pond zonder botten, kippendijen of -borsten met vel, of een mix van beide

6 eetlepels aka (rode) of awase (gemengde) miso

3 eetlepels honing

4 lente-uitjes, gehalveerd

1 eetlepel koude ongezouten boter, in plakjes van 1⁄8 inch dik gesneden

1 citroen, in partjes gesneden

Routebeschrijving

1. Doe de stukken kip in een bakje of een hersluitbare plastic zak en verdeel de miso en honing er gelijkmatig over. Zet minimaal 2 uur of maximaal een nacht in de koelkast. Ga niet langer dan 24 uur door, anders begint de kip uit te drogen.

2. Plaats een rek van vijftien centimeter van het grillelement en zet de grill op de hoogste stand.

3. Bekleed een bakvorm met folie. Leg de lente-uitjes in een gelijkmatige laag, zodat er een bedje ontstaat waar de kip op kan rusten. Leg de kip op de lente-uitjes, met het vel naar boven, en plaats de stukken dicht bij elkaar zonder elkaar aan te raken. Schep de overtollige marinade op en doe deze tussen de kip en de lente-uitjes, zodat er tijdens het koken een saus ontstaat. Verdeel de boter gelijkmatig over de kippendijen.

4. Rooster de kip tot het vel knapperig begint te worden en de honing en miso goudbruin karamelliseren, ongeveer 6 minuten. Sommige delen kunnen een beetje zwart worden, wat te verwachten is bij honing. (Pas op dat u het niet te veel verkoolt.)

5. Schakel de grill uit en zet de oven op 400 ° F. Ga door met braden tot de kip net gaar is, nog eens 7 tot 9 minuten. (Het is geen probleem als uw oven enige tijd nodig heeft om een ​​temperatuur van 400°F te bereiken; het gaat erom de temperatuur te verlagen zodat de kip gaar wordt.) Om te testen of de kip gaar is, steekt u een caketester of de punt van een klein mes in de oven. het dikste deel van de dij en voel dan hoe warm het is. Als het bijna heet is, is de kip gaar. Als dit niet het geval is, kook dan nog 2 tot 3 minuten en controleer opnieuw op gaarheid.

6. Haal de kip uit de oven en laat 5 minuten rusten. (De kip zal door de restwarmte verder koken.) Doe de kip en de lente-uitjes op een serveerschaal en schep de saus erover die op de bakplaat is achtergebleven. Serveer onmiddellijk met partjes citroen ernaast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *