September 27, 2023

Een pittig Marokkaans restaurant verrast gasten met de nieuwste locatie die nu geopend is in Upper Kirby

Het snelle, informele Marokkaanse restaurant van Houston heeft zijn nieuwste locatie geopend. Zoa Marokkaanse keukenis nu geopend in Upper Kirby.

De nieuwe Zoa sluit zich aan bij het zusterconcept Coco Crepes & Coffee in de voormalige Velvet Melvin-ruimte op 3303 Richmond Ave. Chef en CEO van Bella Restaurants, Youssef Nafaa, ontwikkelde Zoa op basis van de recepten van zijn moeder uit zijn jeugd toen hij opgroeide in Marokko. Het concept is succesvol geweest, groeide uit tot drie locaties en stond op de zesde plaats op Yelp’s lijst van de Top 100 Places to Eat in Texas 2023.

Het fast-casual restaurant biedt gasten een mix van Marokkaanse smaken in de vorm van bowls of sandwiches. Diners kunnen ervoor kiezen om hun eigen Chipotle-stijl samen te stellen, of kiezen voor een vooraf ingestelde mix van ingrediënten zoals de Casablanca (lamsvlees, taktouka, groenten, knoflookaioli) en de Marrakesh (rundvlees-tagine, groenten, groene harissa).

De zeven eiwitten van Zoa, waaronder rundvlees, kip en lamsvlees, zijn allemaal halal. Ze worden gecombineerd met 21 toppings, waaronder geroosterde wortelgroenten, gekonfijte uien, fetakaas en komkommer-tomatensalade. Om af te sluiten kunnen gasten kiezen voor een van de negen sauzen, zoals harissa, munt-avocado-yoghurt of knoflookaioli.

Kommen beginnen met een basis van couscous, saffraan-jasmijnrijst, linzen of gemengde groenten. Voor de sandwiches wordt gebruik gemaakt van zelfgemaakt Fatima-brood, genoemd naar Nafaa’s moeder.

Het restaurant met 20 zitplaatsen beschikt over Marokkaans geïnspireerde designelementen zoals lantaarns en tegels met patronen, een muurschildering en een patio die uitkijkt op Richmond. Het is dagelijks geopend van 10.30 uur tot 22.00 uur.

Zoa viert zijn grote opening op donderdag 24 augustus. De eerste 100 klanten ontvangen een van de 90 cadeaubonnen voor een gratis bowl of een van de 10 voor een gratis maaltijdbereidingspakket ter waarde van $ 39. Bovendien krijgen alle klanten tussen 17.00 en 19.00 uur een gratis bowl.

“We zijn zo opgewonden om de derde locatie in Houston van Zoa Marokkaanse Kitchen te openen”, zei Nafaa in een verklaring. “In traditionele Marokkaanse huishoudens, zoals die waarin ik ben opgegroeid, worden kleine gerechtjes geserveerd die rond één hoofdgerecht langs de tafel worden doorgegeven. Bij Zoa zit de traditionele tafel in je kom of broodje. Het is een modern Marokkaans eetavontuur.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *