September 30, 2023

Twee bedrijven in Rossendale ontvangen een nieuwe onderscheiding voor gezond eten

Ranny Thind van Spicy Jack Deli heeft een Recept 4 Gezondheidsprijs ontvangen <i>(Afbeelding: Yasmin Al-najar)</i>” bad-src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ZhZb0abV_yeYsoK61koVfw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0MA–/https://media.zenfs.com/en/lancashire_telegraph_157/1f1b2e67cf4b25fa6e771430d6d7ed97″ src=”https://s.yimg.com/ny/api/res/1.2/ZhZb0abV_yeYsoK61koVfw–/YXBwaWQ9aGlnaGxhbmRlcjt3PTk2MDtoPTY0MA–/https://media.zenfs.com/en/lancashire_telegraph_157/1f1b2e67cf4b25fa6e771430d6d7ed97″/></div>
</div>
</div>
<p><figcaption class=Ranny Thind van Spicy Jack Deli heeft een Recept 4 Gezondheidsprijs ontvangen (Afbeelding: Yasmin Al-Najar)

Deze week is in Rossendale een nieuw prijzenprogramma voor gezond eten gelanceerd, Recipe 4 Health, waarbij twee bedrijven hun onderscheiding al hebben ontvangen.

‘Millie Masons’ en ‘Spicy Jack Deli’, gevestigd op de Rawtenstall-markt, hebben beide hun bronzen onderscheiding ontvangen.

De prijs is gratis en moedigt lokale voedingsbedrijven en scholen, waaronder restaurants, afhaalrestaurants, cateringdiensten of cafés, aan om eenvoudige wijzigingen aan te brengen in hun menu’s en beleid, om de gezondheid van de lokale gemeenschap te ondersteunen.

Ranny Thind, van Spicy Jack Deli, zei: “Ik vind het een geweldig initiatief om aan mee te doen.

“We zijn gepassioneerd over wat we doen en het is erg belangrijk om onze klanten goede kwaliteit en gezonde opties te bieden, vooral omdat mensen tegenwoordig zoveel bewuster zijn van wat ze eten.

“Deze prijs laat onze klanten zien dat we dat serieus nemen.”

‘Recipe 4 Health’ is een Lancashire Trading Standards-programma, toegekend door de Lancashire County Council en lokaal ondersteund door Environmental Health Officers van de Rossendale Borough Council.

De gunningscriteria zijn gericht op gezond eten, milieukwesties en sociale verantwoordelijkheid.

Kabinetslid voor Gezondheid en Welzijn van Lancashire County Council, wethouder Michael Green, zei: “De Recipe 4 Health-campagne is een briljante manier om gezond eten en slimme voedselkeuzes in het hele land te promoten.

“Het is fantastisch dat de prijs wordt uitgerold naar meer districten in Lancashire en dat nieuwe bedrijven zich aanmelden.

“Onze bestaande en nieuwe prijshouders en bedrijven moeten worden gevierd voor het stimuleren van hun gezondere opties, die mensen van alle leeftijden in de hele provincie aanmoedigen om gezondere levensstijlkeuzes te maken.”

Er zijn drie niveaus voor de Recept 4 Gezondheid-prijs: brons, zilver en goud. Alle out-of-home foodbedrijven kunnen de prijs aanvragen.

Om brons aan te vragen moeten bedrijven een hygiënescore van drie hebben; om zilver aan te vragen, moeten ze een rating van vier hebben; en om goud aan te vragen, moeten ze een rating van vijf hebben.

Bedrijven moeten brons aanvragen voordat ze zilver aanvragen, en zilver voordat ze goud aanvragen.

De prijs is gratis aan te vragen en bedrijven kunnen zich op elk moment van het jaar aanmelden.

Lancashire-telegraaf:

Lancashire-telegraaf:

Wethouder Adrian Lythgoe zei: “Het is onze verantwoordelijkheid als gemeente om voor onze gezondheid te zorgen en leiding te geven aan de rol die voedselbedrijven hierin spelen, waarbij bedrijven die gezonder voedsel serveren, moeten worden gepromoot.

“Nu we het Recipe 4 Health-programma in Rossendale lanceren, wil ik meer lokale bedrijven aanmoedigen om de prijs aan te vragen en gezonder eten en slimme voedselkeuzes voor onze gemeenschap te promoten.

“Ik wil het publiek ook aanmoedigen om op de Recipe 4 Health-stickers te letten in plaatselijke cafés en afhaalrestaurants.

“Zo zorg je ervoor dat je de keuze hebt uit een gezondere maaltijd voor je ontbijt, lunch of diner.”

Op elk niveau moeten bedrijven aantonen dat ze voldoen aan de voedselveiligheid, voedselnormen, vergunningen en wetgeving inzake verkoop met leeftijdsbeperkingen en dat ze zich bewust zijn van gezond eten, milieukwesties, allergenen en alcoholproblemen.

Om in aanmerking te komen voor de prijs moeten bedrijven een zelfbeoordelingsformulier invullen, dat vervolgens naar het Trading Standards-team van Lancashire wordt gestuurd.

Als een bedrijf met succes in aanmerking komt voor de prijs, wordt het per post op de hoogte gesteld, wat doorgaans niet langer dan een maand duurt.

Degenen die na de beoordeling het cijfer halen, krijgen een certificaat en een raamsticker die ze op hun locatie kunnen uitstallen en het bedrijf zal worden gepromoot via de website van het programma en de sociale mediakanalen van Lancashire County Council.

Voor meer informatie over Recipe 4 Health en om het zelfbeoordelingsformulier voor de prijs te downloaden, kunt u een e-mail sturen naar recept4health@lancashire.gov.uk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *