September 27, 2023

15+ driestaps ontstekingsremmende dinerrecepten

Ontstekingsremmende voedingsmiddelen zoals donkere bladgroenten, omega-3-rijke vette vis en volle granen zijn de hoogtepunten van deze eenvoudige dinerrecepten. In slechts drie stappen of minder kunt u een smaakvolle maaltijd op tafel zetten die uw lichaam kan helpen bij het bestrijden van vervelende ontstekingssymptomen zoals spierpijn, mentale mist en problemen met de spijsvertering. Recepten zoals onze zalm- en avocadopokébowl en pompoensoep met appelgegrilde kaassandwiches zijn eenvoudig te maken, zitten boordevol voedingsstoffen en zorgen ervoor dat u zich op uw best voelt.


Spinazie, Lima Boon & Krokante Pancetta Pasta


We kiezen hier voor verse spinaziepasta: deze kookt snel en voegt een vleugje kleur toe. Door limabonen in pancetta-druppels te koken, krijgen ze smaak.Zalm & Avocado Poké Bowl


Poke (uitgesproken als poh-kay), de hapklare gemarineerde vissalade die beroemd is in Hawaï, is zo populair dat hij in supermarkten per pond wordt verkocht. Nu is het de Stille Oceaan overgestoken om de meal-in-a-bowl du jour te worden, geserveerd in eetgelegenheden van Los Angeles tot New York. Maar het is gemakkelijk thuis te maken met dit snelle recept. Sriracha en Chinese mosterd voegen een vleugje pit toe aan de klassieke poke-kruiden van sojasaus en sesamolie. Door het over een bruine rijstsalade te serveren, wordt het een maaltijd.Kom met kikkererwten en quinoa met geroosterde rode pepersaus


Quinoa en kikkererwten bevatten deze vegetarische graankom met veel plantaardige eiwitten. Maak een stapel van deze smaakvolle graankommen klaar en verpak ze in containers met deksel om ze in de koelkast te bewaren, zodat je de hele week gemakkelijk en gezond mee kunt nemen als lunch.Pompoensoep met appelgegrilde kaassandwiches


Door appelschijfjes in tosti’s met gegrilde kaas te leggen, krijgt je favoriete soepdipper een beetje knapperigheid. En romige pompoensoep met gember, komijn en kurkuma is een leuke afwisseling van de gebruikelijke tomatensoeppartner van gegrilde kaas. Als u een gevoelige smaak heeft, kunt u minder kruiden gebruiken. Zorg ervoor dat u seizoenspompoen gebruikt voor de beste pompoensmaak. Serveer het duo voor een geruststellend en gemakkelijk doordeweeks diner voor het hele gezin. De soep is goed houdbaar in de koelkast, dus bewaar restjes voor lunch of diner later in de week.Citroen-Broccolipasta uit één pot met Parmezaanse kaas


Dit stevige pastagerecht met een heldere, frisse smaak is ideaal voor drukke doordeweekse avonden. De Parmezaanse kaas voegt een welkome zoutheid en tonen van umami toe en je krijgt extra textuur door de lichte crunch van broccoli en volkoren noedels. Voeg wat geraspte kip aan het draaispit, gegrilde garnalen of knapperige kikkererwten toe om het eiwit op te kloppen.Eenpanslinzen- en groentesoep met Parmezaanse kaas


Antonius Achilleos

Deze linzen-groentesoep zit boordevol boerenkool en tomaten voor een vullend, smaakvol hoofdgerecht. Als je het hebt, voegt de korst van Parmezaanse kaas de noot toe en geeft de bouillon wat body. Als je kaas met stremsel vermijdt, zoek dan naar vegetarische Parmezaanse kaas, die zonder stremsel is gemaakt.Kurkuma-rijstkom met Garam Masala-wortelgroenten en kikkererwten


Deze geurige kurkuma-rijstkom, belegd met overgebleven gekruide, geroosterde wortelgroenten en kikkererwten, is geïnspireerd op smaken uit India voor een eenvoudig, vegetarisch diner.Quinoa Chili Met Zoete Aardappelen


Jennifer Causey

Deze stevige vegetarische quinoa-chili met zoete aardappelen heeft milde kruiden van poblanos en groene chilipepers. Chilipoeder, komijn en knoflook zorgen voor een klassieke chilismaak.Eierdruppelsoep met instantnoedels, spinazie en lente-uitjes


Een losgeklopt ei door de kokende bouillon kloppen is een snelle en gemakkelijke manier om romigheid en eiwitten toe te voegen aan de noedelsoepmix. Voeg op het einde frisheid toe met een handvol babyspinazie. Dit recept kan eenvoudig worden verdubbeld om er 2 te serveren en het hele pakket noedels te gebruiken. Om te bezuinigen op natrium, zoek naar noedelvariëteiten met minder dan 600 mg natrium per portie of gebruik minder van het kruidenpakket.Taco’s van Buffelbloemkool


De avocado en ranch helpen de kruidigheid van de geroosterde Buffalo-bloemkool te verzachten, die perfect mals en smaakvol is in deze vegetarische taco’s. De geroosterde maïs voegt wat zoetheid toe en de romaine wat fris, knapperig en knapperig.Boerenkool-avocadosalade met bosbessen en edamame


Deze op Californië geïnspireerde salade zit boordevol voedingsrijke producten en is een heerlijke en bevredigende manier om aan je vitamines te komen. Wij houden van de unieke combinatie van bosbessen, edamame en geitenkaas.Gevulde Paprika’s Met Parmezaanse Kip En Quinoa


Chicken Parm krijgt een leuke koolhydraatarme en glutenvrije twist met deze kaasachtige gevulde paprika’s met kip en quinoa. Serveer met een salade voor een gezond diner dat ook nog eens gemakkelijk te bereiden is.Kip & Boerenkoolsoep


Deze eenvoudige kip- en boerenkoolsoep houdt je warm op een koude en regenachtige dag of elke dag die vraagt ​​om een ​​eenvoudige, stevige soep. Voor het gemak kun je deze soep maken met diepvrieskool zonder dat je deze vooraf hoeft te ontdooien.Kom met zwarte bonen en quinoa


Deze kom met zwarte bonen en quinoa heeft veel van de gebruikelijke kenmerken van een tacosalade, minus de gefrituurde kom. We hebben het volgepropt met pico de gallo, verse koriander en avocado, plus een makkelijke hummusdressing om erover te sprenkelen.Taco’s van geroosterde groenten en zwarte bonen


Deze stevige veganistische taco’s zijn snel en gemakkelijk te maken, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Ze zijn zo lekker dat niemand het vlees of de zuivelproducten zal missen.Romige Spinaziepasta


Dit is misschien wel een van de romigste lichte pastagerechten die je ooit hebt gehad! De mascarponekaas voegt een rijkdom toe aan de spinaziepasta die onverwacht is, vooral in een gezond pastarecept.20 minuten balsamico-champignon-spinaziepasta


Antonius Achilleos

Dit vegetarische pastagerecht van 20 minuten is super hartig dankzij de vlezige paddenstoelen, terwijl de natuurlijke zoetheid van de balsamicoazijn, basilicum en pistachenoten dit snelle, gezonde vegetarische diner opfleuren.Gemakkelijke tonijncakejes met groene en citroendressing


Antonius Achilleos

Gedroogde kruiden, witte bonen en tonijn uit blik komen samen in deze eenvoudige tonijnkoekjes, geserveerd met groente. Een citroenachtige dressing maakt dit snelle diner compleet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *