September 27, 2023

3 geweldige bakrecepten van de tweeling Great Harwood’s Finch Bakery om uit te proberen

De tweelingzussen Lauren en Rachel Finch, die drie lagen met roze en witte botercrème maakten voor hun 21e verjaardag in 2012, maakten zoveel indruk op vrienden dat ze ook om taarten begonnen te vragen voor hun vieringen.

Naarmate de reputatie van de zusjes groeide, namen ze in 2015 de moedige stap om een ​​banketbakkerij te openen in Queen Street, Great Harwood. Hun timing had niet veel beter kunnen zijn: sinds de winkel openging, namen de sociale media een grote vlucht en hun Instagram-account creations vond een enthousiaste digitale markt en vervolgens gaven het Bake Off-effect en de pandemie het bakken een boost.

De zussen hebben nu een enorme en loyale aanhang op sociale media en een toegewijd leger fans die dol zijn op de taarten die ze in de winkel of online kopen. Ze hebben ook hun eigen assortiment apparatuur gelanceerd en deze maand verschijnt hun tweede receptenboek, Disco Bakes and Party Cakes.

Hier delen ze drie recepten uit het boek.

Finch Bakery: Disco Bakes en Party Cakes door Lauren en Rachel Finch (£ 20, uitgegeven door DK)

Lancashire Telegraph: Mini-zomerbessentaarten.  Foto: Jessica GriffithsMini-zomerbessentaartjes. Foto: Jessica Griffiths

ZOMERFRUIT MINITAARTJES

Sierlijke taarten, koud geserveerd voor een zomerse afternoon tea of ​​warm met een warm drankje in de wintermaanden, deze lekkernijen ter grootte van een gehakttaart zijn super schattig en leuk om te maken.

INGREDIËNTEN

Maakt 12

300 g gewone bloem

30 g (2 1⁄2 eetlepel) kristalsuiker, plus extra om te bestrooien

½ theelepel zout

250 g (2 stokjes) koude ongezouten boter

8 el ijskoud water

1 ei

2 eetlepels melk

Vulling

150 g bevroren gemengd zomerfruit

60 g (5 eetlepels) kristalsuiker

½ theelepel gemalen zoete kaneel

2 flinke eetlepels maïzena

SPECIALE BENODIGHEDEN

Keukenmachine (optioneel)

Koekjesvormer van 10 cm

Cupcakevorm met 12 gaten, ingevet met cake release spray

Rooster gebaksnijder

Gebakborstel

1 Als u het deeg met de hand maakt, doe dan de droge ingrediënten in een kom. Rasp de boter erdoor (of voeg kleine blokjes toe) en bestrijk de boter met je handen met het droge mengsel. Zeef en wrijf de boter door je vingers tot er kruimels ontstaan. Voeg het water toe en meng met een lepel tot er een deeg ontstaat. Als je een keukenmachine gebruikt, pulseer dan de bloem, suiker en zout samen. Snijd de boter in blokjes, voeg toe aan de bloem en pulseer tot er broodkruim ontstaat. Voeg het water toe en meng tot er een deeg ontstaat.

2 Verwijder het deeg en dep het met wat bloem als het te plakkerig is. Wikkel het in huishoudfolie en laat het 1-2 uur in de koelkast rusten, of langer indien mogelijk.

3 Rol het deeg uit tot een dikte van 2–3 mm (1⁄16–1⁄8in) en steek er 12 cirkels uit met de koekjesvormer. Snijd vanuit het midden een lijn naar de rand van elke cirkel. Druk een deegcirkel in elk cupcake-gat met behulp van de snede om rond het gat te buigen en druk vervolgens de snijranden tegen elkaar om ze af te dichten. Laat de vorm en het resterende deeg afkoelen.

4 Om de vulling te bereiden, weegt u het grootste deel van het gemengde bevroren fruit af (bewaar enkele grote stukken fruit), doe het in een pan en combineer met de suiker, kaneel en een scheutje water. Terwijl het fruit zacht wordt, snijdt u het grote fruit doormidden. Laat 10 minuten koken, voeg dan de maïzena toe en meng tot alles bedekt is. Laat afkoelen.

5 Schep gelijke hoeveelheden van het afgekoelde fruit in de cupcakevormpjes en voeg dan de grotere bevroren stukken toe. Hierdoor kunnen de taarten gevuld worden, maar voorkom je dat de vulling eruit borrelt.

6 Rol het resterende deeg uit tot een dikte van 2-3 mm (1⁄16-1⁄8in) en gebruik de roostersnijder om het perfecte deegpatroon te creëren – of snijd reepjes deeg met een scherp mes en vlecht ze over elke taart in een ondervorm. en overformatie, waarbij de randen tegen elkaar worden gedrukt om af te dichten. Zet het deeg nog eens 30 minuten in de koelkast – het deeg moet koud zijn voordat het wordt gebakken.

7 Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht/400°F/gasovenstand 6). Klop het ei en de melk samen. Bestrijk de deksels en bestrooi met suiker. Bak gedurende 25 minuten tot de vulling borrelt en het deeg goudbruin is. Laat in het blik staan ​​tot het iets is afgekoeld. Serveer met eventueel overgebleven fruit, room, ijs of vla.

Lancashire Telegraph: Cherry Bakewell Blondie.  Foto: Jessica GriffithsKersen Bakewell Blondie. Foto: Jessica Griffiths

KERSEN BAKEWELL BLONDIES

Blondies zijn absoluut een van onze bestsellers en onze Cherry Bakewell-varianten zijn een persoonlijke favoriet. Fudgy stukjes witte chocolade en amandel, gewerveld met kersenjam en gevuld met geglazuurde kersen; elke hap is de droom van elke Bakewell-liefhebber!

INGREDIËNTEN

Maakt 8-10

220 g (2 stokjes) ongezouten boter

125 g witte chocolade

3 eieren

125 g kristalsuiker

125 g lichtzachte bruine suiker

40 g (2 eetlepels) gouden siroop

Roze gelvoedselkleuring (optioneel)

5-10 druppels amandelextract, naar smaak

285 g (2 kopjes plus 2 eetlepels) bloem

1 afgestreken theelepel maizena

¼ theelepel zout

200 g witte chocoladestukjes

150 g geglazuurde kersen

180 g kersenjam of conserven

SPECIALE BENODIGHEDEN

Mixer of handbediende elektrische garde

Blik van 20 x 30 cm, gevoerd

Spuitzak

1 Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht/400°F/gasovenstand 6).

2 Smelt de boter en de witte chocolade samen in de magnetron of au bain-marie.

3 Combineer de eieren, beide suikers, de gouden siroop en een beetje roze kleurstof, indien gebruikt, in een mixer. Voeg het gesmolten chocolademengsel toe. Schraap het mengsel langs de zijkanten en de bodem met een spatel voordat je het opnieuw mengt.

4 Giet het amandelextract erbij, naar smaak. Zeef de bloem en maïzena samen en giet dit bij het natte mengsel. Voeg het zout en 150 g chocoladestukjes toe, meng op een lage snelheid en vergeet niet om de zijkanten met een spatel naar beneden te schrapen om er zeker van te zijn dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

5 Voeg 100 g van de geglazuurde kersen toe met een spatel. Giet het beslag in de bakvorm en vul een spuitzak met de kersenjam. Knip het puntje van de spuitzak af en spuit sliertjes jam in het beslag. Gebruik een spies om de jam in cirkels te slepen en zorg ervoor dat deze gelijkmatig verdeeld is. Strooi de resterende witte chocoladestukjes erover en druk de resterende kersen erin.

6 Bak gedurende 35 minuten. Het ziet er misschien niet gaar uit en het midden moet nog wiebelen als het uit de oven komt. Laat volledig afkoelen in het blik en laat het vervolgens minstens 6 uur of een hele nacht in de koelkast rusten voordat je het in vierkanten of rechthoeken snijdt om te serveren.

Toptip: Gebruik bakstabiele witte chocoladestukjes in het blondiemengsel om ervoor te zorgen dat ze niet smelten tijdens het bakken.

Lancashire Telegraph: Regenboogkoekjestaart.  Foto: Jessica GriffithsRegenboogkoekjestaart. Foto: Jessica Griffiths

REGENBOOG KOEKJES TAART

Deze koekjestaart is perfect voor elk verjaardagsfeestje en heeft heldere lagen regenboogchocolade in ons originele recept voor stevige koekjes, gegarneerd met M&M’s en hagelslag.

INGREDIËNTEN

Voor 8 of 12 personen

Koekjesdeeg

190 g (1 stokje plus 4 eetlepels) ongezouten boter

150 g lichtzachte bruine suiker

150 g kristalsuiker

1 ei plus 1 eigeel

300 g gewone bloem

1 theelepel bakpoeder

40 g (2 eetlepels) gouden siroop

60 g bakvaste hagelslag, plus extra voor de topping

60 g M&M’s, plus extra voor de topping

150 g witte chocoladestukjes

Vulling

1 kg witte chocoladepasta (of 1 kg witte chocolade gemengd met 80 ml/5 1⁄2 eetlepels plantaardige olie)

Roze, oranje, gele, groene, blauwe, indigo en violette voedingskleurstoffen op oliebasis

Decoratie (optioneel)

100 g ongezouten boter

180 g poedersuiker

3-5 druppels vanille-extract

SPECIALE BENODIGHEDEN

Mixer of handbediende elektrische garde

Ronde cakevorm van 20 cm, bekleed

Spuitzak en open stermondstuk

1 Om het koekjesdeeg te maken, doe je de boter en beide suikers in een mixer en klop je het mengsel met behulp van de peddel op hoge snelheid op (of gebruik je een elektrische handgarde). Voeg het ei en de dooier toe en meng.

2 Zeef de bloem en het bakpoeder erdoor en voeg vervolgens de overige ingrediënten voor het koekjesdeeg toe. Meng langzaam tot er een deeg ontstaat en de hagelslag, M&M’s en chocoladestukjes gelijkmatig verdeeld zijn.

3 Druk een dikke laag deeg gelijkmatig in de bodem van de beklede vorm. Druk meer mengsel rond de zijkanten van de vorm en laat een opening van ongeveer 2,5 cm (1 inch) vanaf de bovenkant. Dek af en zet het resterende koekjesdeeg opzij.

4 Smelt de witte chocoladepasta (of witte chocolade gemengd met olie) in een kom in de magnetron en verdeel over zeven kommen. Gebruik de op olie gebaseerde kleurstoffen om elke kom een ​​kleur van de regenboog te geven. Giet voorzichtig de laatste regenboogkleur (violet) in de koekjesbodem en zet in de vriezer tot deze kleverig is (ongeveer 10 minuten). Herhaal dit met elke kleur en eindig met roze. Keer terug naar de vriezer.

5 Verwarm de oven voor op 195°C (175°C hetelucht/385°F/gas 51⁄2).

6 Verwijder na minimaal 30 minuten in de vriezer de vorm en gebruik het resterende koekjesdeeg om een ​​deksel te maken, plaats deze erop en sluit de randen af. Duw nog wat extra M&M’s in de bovenkant, samen met een handvol hagelslag. Bak gedurende 30 minuten. Laat volledig afkoelen in het blik en zet het daarna een nacht in de koelkast.

7 Snijd de taart gelijkmatig in 8 of 12 stukken. Als u decoreert met botercrème, klop de boter dan op hoge snelheid tot hij wit wordt. Zeef de poedersuiker erdoor, voeg het vanille-extract toe en meng tot alles gemengd is. Plaats een spuitzak met een open stermondstuk en spuit zwepen op elk plakje. Werk af met nog meer hagelslag en M&M’s.

Lancashire Telegraph: Disco Cakes and Party Bakes, door Rachel en Luren Finch, uitgegeven door DKDisco Cakes and Party Bakes, door Rachel en Luren Finch, uitgegeven door DK

Deze functie verscheen voor het eerst in Lancashire Life eerder in augustus 2023.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *