September 27, 2023

Chef-kok Bobby Nahra kookt een gerecht met geroosterde maïszalm en garnalen

Recept van chef-kok Bobby Nahra voor geroosterde maïs, zalm en garnalen. • Chef Bobby’s pan geschroeide zalm met Michigan-maïs, kreeft en garnalen • 4 porties zalm van 150 gram, zonder vel, in het midden gesneden, gepekeld, recept volgt • 4 eetlepels extra vergine olijfolie • koosjer zout, naar smaak • zwarte peper, naar smaak • Drie rode Fresno-pepers, gesneden papier, dun • Een eetlepel vers gehakte peterselie • Een eetlepel verse, gehakte koriander • Een eetlepel lente-ui, gesneden papier, dun, • • 1 pond kreeftenknokkel- en -klauwvlees Ongeveer 12, 16 tot 20 stuks garnalen, gepeld, ontdaan van darmen, staarten eraf en doormidden gesneden. Vijf korenaren van de beste maïs ter wereld, Michigan-maïs, die momenteel in het seizoen is. Michigan maïs, geolied, gezouten peper. Vier minuten opzij gegrild. Blijf draaien om een ​​mooie knapperige korst te krijgen. Char aan de buitenkant. Laat 15 minuten afkoelen en haal alle maïs van de kolf op een snijplank en bewaar de maïs om in de pan te braden. Snijd de Fresno-pepers in plakjes, hak flinterdun een paar eetlepels koriander, een paar eetlepels peterselie in een paar eetlepels lente-ui. Verwarm uw koekenpan met anti-aanbaklaag of gietijzer gedurende vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg je extra vergine olijfolie, zout en peper toe. Je zalm naar smaak en plaats deze voorzichtig eerst met de platte kant naar beneden in de pan en zorg dat er een mooie knapperige 3/8 inch gekruist op die zalm komt. Draai de zalm met de huid naar beneden en plaats hem acht minuten in de oven. Zo krijg je op 135° een lekker vochtig stukje zalm. Haal de zalm uit de pan en leg hem op een schone snijplank. Laat de zalm drie minuten rusten. Voor de maïssaus verwarm je de koekenpan op middelhoog vuur. Gooi je maïs in de pan en voeg je ongezouten boter toe, een paar eetlepels. Voeg al je ingrediënten toe voor de maïs, je Fresno-pepers, je koriander, je lente-uitjes, je kreeft, je garnalen en het braadstuk in de pan. Blijf roeren, roeren en gooien tot de garnaal een medium gekookte, zachte temperatuur heeft bereikt. Zet voor het bord op een inzet van de smaak van maïskreeft en garnalen op de bodem van het bord, daarop de zalm en garneer met een crème fraîche of balsamicoreductie. Neem koriander en peterselie om het bord af te maken en geniet ervan. Chef Bobby Nahra Encore Catering & Banquets Freedom Hill Banquet & Events De Blossom Heath Inn HOOK SCS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *