September 30, 2023

Getalenteerde chef-kok en mede-eigenaar van Trill Burgers wint aflevering ‘Impossible’ Chopped

Voeg nog een chef-kok uit Houston toe aan de selectie van lokale gerechten Gehakt kampioenen. Trill-burgers chef-kok en mede-eigenaar Mike Pham won de aflevering ‘Burger Impossible’ die eerder deze week werd uitgezonden op Food Network.

Pham, de zoon van Vietnamese immigranten, zei in de show dat hamburgers hem tijdens zijn jeugd een meer Amerikaans gevoel gaven. Zijn professionele wortels met hamburgers gaan terug naar Savori Burgers, een restaurant in Orange County dat hij opende toen hij nog maar 22 jaar oud was. Voordat Pham samenwerkte met Trill Burgers-partners Bun B en de Californische restaurateur Andy Nguyen, werkte hij bij een aantal restaurants in Zuid-Californië, waaronder Providence, een gastronomisch restaurant in Los Angeles dat momenteel twee Michelinsterren heeft. Natuurlijk stond hij op het podium met Bun B toen Goedemorgen Amerika uitgeroepen tot Trill Burgers America’s Ultimate Burger-spot in 2022.

“Burgers zijn mijn passie. Ik heb elk moment dat ik wakker was aan hamburgers gedacht”, zei Pham tijdens de aflevering. “De sleutel tot een perfecte burger is de balans tussen zoet, zuur, bitter, hartig en zout.”

In de aperitiefronde ontvingen Pham en zijn concurrenten een mand met met cheesesteak gevulde augurken, salsa verde, dik gesneden spek en Wagyu-runderwang. Hij veranderde dat in een zuidwestelijke schuifregelaar met salsa verde-appelchutney, waarbij gebruik werd gemaakt van een pasteitje gemaakt met runderwang, spek en cheesesteak. Het koken van het spek voordat het aan de burgermaling werd toegevoegd, kreeg lof van de juryleden Tiffany Derry, Justin Sutherland en Geoffrey Zakarian.

“De burger was echt lekker”, zei Derry. “De smaak is heerlijk. Het voelt heel Amerikaans aan.”

Toen we naar de voorgerechtronde gingen, bevatte Pham’s mand lamsbout, drie soorten kaas, knapperige knoflook met chili-olie en zilveruitjes. Hij maakte een lamsburger die hij belegde met kaasfondue en zilveruitjes die hij karameliseerde in de knoflook-chili-olie.

De juryleden bekritiseerden de burger omdat hij te veel kaas en te weinig chili-olie bevatte, maar ze hakten chef-kok Pat McHenry uit Philadelphia in stukken omdat hij zijn lamsburger te gaar had gemaakt.

In de laatste ronde nam Pham het op tegen chef-kok LaMara Davidson uit Atlanta om een ​​dessertburger te maken met frietkoekjes, kersen, honingboter en chocoladerijstgranen. Terwijl Davidson alleen maar een chocoladelaagje voor de koekjes creëerde en de kersen in plakjes sneed, viel Pham op door van de koekjes een paté-chouxdeeg te maken en de kersen in chocolade te dopen. Het gerecht was niet helemaal succesvol – de juryleden vonden dat het deeg niet gaar was – maar Phams creatieve benadering van de ingrediënten uit de mand duwde hem over de top.

“Ik geloof dat deze overwinning bewijst dat ik een van de beste hamburgerchefs van het land ben – misschien zelfs van de wereld”, zei hij aan het einde van de aflevering.

Wat de prijs van $ 10.000 betreft, is Pham van plan deze te gebruiken om bij Trill Burgers een programma te starten dat jongeren leert over werken in restaurants. Trill Burgers-partner Nick Scurfield vertelt CultureMap dat het programma zich nog in de ‘ideefase’ bevindt, maar dat Pham zich inzet om het waar te maken.

Pham is de tweede chef-kok uit de regio Houston die een aflevering wint Gehakt deze maand. Amrina-chef Jassi Bindra won een aflevering met de titel ‘Oh My Squash’. Andere chef-koks uit Houston die op de show winnen zijn onder meer Erin Smith (Feges BBQ), Justin Turner (Bocca Italian Kitchen), Shannen Tune (Craft Burger) en Evelyn Garcia (juni).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *