September 27, 2023

Iconisch Duits restaurant in Syracuse wordt herboren met pizza (en sauerbraten)

De Grote Rode Ruben is terug. Zo ook de zuurkool. En er is een nieuwe pizzabalie bij de ingang.

Welkom bij JD in Danzer’s Pizza Pub, het nieuwe restaurant in de ruimte aan Ainsley Drive 153 dat sinds 1973 af en toe werd bewoond door varianten van Danzer’s German Restaurant.

Het is vandaag (25 augustus) weer geopend, na gesloten te zijn geweest sinds februari, toen de meest recente eigenaar het sloot en het bedrijf verkocht.

De nieuwe plek combineert een pizzawinkel, voor afhalen, bezorgen of dineren, samen met een groot deel van het voormalige Duitse menu en de sfeer van Danzer’s. Het is eigendom van Satar Mohammadi, die voorheen verbonden was aan JD Pizza & Grill in Jamesville (dat nog steeds open is).

“Het is een samensmelting van JD’s en Danzer’s”, zegt Heidi Johnson, manager van het nieuwe restaurant en jarenlang medewerker van de oude Danzer’s. “Het is het beste van beide.”

De pizzakant van het menu heeft minstens 21 keuzes, van de Cheese Lover en de Pepperoni Lover tot Florentijnse, Mexicaanse, Gyro, Buffalo Chicken en één genaamd de Syracuse Favorite (met knoflookbotersaus, spinazie, feta, tomaat en jalapeno-pepers) .

En ja, er is een Red Reuben-pizza, een variant op de populaire sandwich van de oude plek. Danzer’s serveerde altijd een traditionele reuben, met corned beef, Russische dressing en zuurkool, maar de kenmerkende variant was Big Red Reuben, die de kool verving door rode kool.

Er zijn ook vleugels, wraps, calzones, stromboli en andere sandwiches, waaronder een andere oude Danzer’s favoriet, de Original Hamlet, met ham-koolsla en Russische dressing.

Het menu bevat ook Duitse voorgerechten zoals Sauerbraten en een Beierse Sampler, evenals verschillende Italiaanse pastagerechten, salades en gebakken visgerechten. Zie het menu bij JD op de Facebook-pagina van Danzer.

Mogelijk komen er de komende weken of maanden meer van de bekende Duitse specialiteiten bij, aldus Johnson. Op het oude menu stonden items als Schnitzel en Rouladen.

Het decor lijkt nog steeds erg op dat van de laatste versie van Danzer’s, met een donkerhouten interieur, veel Syracuse Orange-memorabilia en Duitse accenten zoals traditionele bierpullen. Er is een volle bar en er staan ​​nog steeds een paar Duitse bieren, zoals Spaten Lager en Franziskaner Hefeweizen.

The Danzer’s op de hoek van Ainsley Drive en Game Road werd geopend in 1973. Het bedrijf dateert uit 1946, toen Ludwig Danzer de oorspronkelijke locatie opende in de straten Park en John aan de noordkant van de stad. Ooit had Danzer’s zeven locaties in de omgeving van Syracuse.

Ludwig Danzer verkocht uiteindelijk de Ainsley Dive-locatie, de laatst overgebleven open, aan Egon Heil, die ooit als barman voor Danzer’s had gewerkt. Johnson crediteert Heil met innovaties zoals de Red Reuben, die zij ‘Egon’s Reuben’ noemt.

Heil sloot Danzer’s in 2015. Twee jaar later kocht en renoveerde Shelly Skripnichuk, een oude server en algemeen manager bij Danzer’s. Ze hernoemde het tot Danzer’s German & American Gasthof en was actief van 2017 tot februari van dit jaar.

Danzer’s ligt in een industriegebied tussen de Skytop / South Campus van Syracuse University en East Brighton Avenue.

De nieuwe eigenaren hadden gehoopt eerder deze zomer te kunnen openen, maar kregen te maken met de typische vertragingen bij de vergunningverlening. Het is nu van maandag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner, en op zondag van 15.00 tot 22.00 uur.

De opening van dit weekend komt precies op tijd voor het nieuwe semester bij SU, waarbij terugkerende studenten en hun ouders op zoek zijn naar plekken in de buurt van de campus om te dineren.

“Het is een goede timing,” zei Johnson, “maar eigenlijk gewoon toeval.”

Don Cazentre schrijft voor NYup.com, syracuse.com en The Post-Standaard. Bereik hem op dcazentre@nyup.comof volg hem op NYup.comop Twitteren of Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *