September 26, 2023

Kijk eerst naar het bekroonde Chinese restaurant Janet’s in Pontypridd, terwijl het heropent op een nieuwe locatie

Janet’s authentieke Noord-Chinese restaurant begon zijn leven in een klein hoekje van de Pontypridd Indoor Market, net voordat de Covid-pandemie op enkele horecagelegenheden na alle horecagelegenheden sloot. Voormalig stewardess en luxe hotelmedewerker Janet Wei wilde haar liefde voor eten en koken en alles wat ze leerde door over de hele wereld te werken, meenemen naar diners. Maar in 2020 werd die passie belemmerd en werd Janet’s droom samen met de rest van de wereld op ijs gezet.

Maar nu maakt de autodidactische chef-kok, die geliefde familierecepten zoals zoetzuur varkensvlees en honing-Koreaanse kip naar Ponty heeft gebracht, zich klaar om te openen op haar gloednieuwe locatie. Door het grotere pand kan ze het aantal couverts verhogen van 18 naar 40 en Janet bruist van opwinding over haar opening, die op vrijdag 1 september zal plaatsvinden, nadat ze meer dan een jaar geleden voor het eerst had aangekondigd dat ze het restaurant naar het nabijgelegen Pam’s Diner-plek.
Janet zei: “Het is nu echt spannend. Ik denk dat het eindelijk een droom is die uitkomt. We hebben wel een klein restaurant op de markt. Maar omdat we ‘s avonds niet open zijn, hebben we geen alcohol en zijn we binnen markt, veel mensen hebben niet het gevoel dat het een restaurant is. Nu het een echt echt restaurant is, is het absoluut spannend. Niet alleen ik, niet alleen wij als restaurant, maar ook voor onze vaste klanten kunnen ze niet wachten.”

Lees verder: Lees meer over Janet’s verhaal en hoe ze in Wales terechtkwam

Janet, die met de jongen Pontypridd, Huw, trouwde en zich in Wales vestigde, zegt dat de pauze bij het verwelkomen van klanten in het restaurant in 2020 haar hielp om beter in te spelen op wat klanten wilden. Haar nieuwe restaurant zal zeker de favorieten van de vaste gasten hebben, zoals bibimbap (Koreaanse rijstkom) en de gebraden kip, maar ze houdt ervan om te experimenteren en nieuwe specialiteiten uit te proberen, dus het definitieve menu staat nog niet helemaal vast.

Janet zei toen ze op de markt begon dat ze tegen haar huisbaas zei: “Ik heb gewoon een plek nodig waar ik kan koken, niet alleen voor de klant en voor mij, voor mijn gezin”. Haar oorspronkelijke plan was om “gewoon een plek te vinden waar ik me thuis voel”.

Sindsdien heeft ze de titel Champion Streetfood gewonnen bij de British Street Food Awards 2021 en heeft ze tv-chefs Matt Tebbutt en Andi Oliver rondhangen voor inspiratie – laatstgenoemde was eerder deze maand op bezoek voor een nieuwe tv-show en werd geïnspireerd door Janet’s menu om een ​​aantal van haar eigen nieuwe gerechten te maken in de nog naamloze BBC-serie.


Het gloednieuwe restaurant zal een vergelijkbare look en feel hebben als het eerste – pastelroze, traditionele Chinese inrichting met vlekken en veel kamerplanten en groen – maar kan nu, omdat het van buitenaf toegankelijk is, ook ‘s avonds open blijven. Janet heeft momenteel plannen om een ​​lunch- en dinerservice te verzorgen (12.00 – 14.30 uur en 17.00 – 21.00 uur van dinsdag tot zaterdag en van 12.00 – 16.00 uur op zondag), maar bekijk haar sociale media voor updates.

“Iedereen vraagt ​​me: ‘O Jan, je zult wel zo opgewonden zijn, want je gaat eindelijk open’. Maar eerlijk gezegd was ik meer bezorgd dan opgewonden”, zei de chef-kok wiens klanten uit Liverpool, Manchester en Birmingham komen. om haar kookkunsten te proeven. “De reden is dat we altijd een heel hoge standaard hanteren met betrekking tot ons eten of onze service. … Ik heb er veel vertrouwen in zonder eten, maar in het begin maak je je altijd zorgen. Ik duim alleen maar dat alles soepel zal verlopen.”

Lees hier meer over Janet en haar restaurant. Een andere Ponty-legende, Prince’s Restaurant, vierde onlangs zijn 75e verjaardag – bekijk hier hun verhaal.

1 van 10

Het restaurant heeft een vergelijkbare look en feel als het eerste op de markt.

(Afbeelding: John Myers)

2 van 10

Er bestaat geen twijfel over wiens restaurant dit is…

(Afbeelding: John Myers)

3 van 10

Binnen is het vol pastelroze tinten, een traditionele Chinese inrichting en veel kamerplanten en groen.

(Afbeelding: John Myers)

4 van 10

Janet doet waar Janet goed in is!

(Afbeelding: John Myers)

5 van 10

De vrouw achter de hele onderneming.

(Afbeelding: John Myers)

6 van 10

Klanten komen uit Liverpool, Manchester en Birmingham om de keuken van Janet te proeven – en het is vrij duidelijk waarom.

(Afbeelding: John Myers)

7 van 10

We zijn nu aan het kwijlen…

(Afbeelding: John Myers)

8 van 10

Niet alleen het eten is goed, maar dat geldt ook voor de presentatie.

(Afbeelding: John Myers)

9 van 10

Een kijkje in de prachtige inrichting van het restaurant.

(Afbeelding: John Myers)

10 van 10

Als je in Ponty bent, zou je gek zijn als je Janet’s niet probeert.

(Afbeelding: John Myers)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *