September 26, 2023

Recept voor zalm en croute uit de Airfryer

Zalm verpakt in een heerlijk stukje gebak: het kan niet fout gaan. Ik serveer dit graag met een groene salade of asperges (indien in het seizoen), kruidenboter en een glas koude champagne.

tijdstippen

Bereidingstijd: 20 minuten, plus koeltijd

Kooktijd: 30 minuten

Serveert

4

Ingrediënten

  • 160 g waterkers
  • 30 g platte peterselie, blaadjes fijngehakt
  • 4 eetl crème fraiche
  • 1 citroen, geraspt
  • 1 eidooier, plus 1 lichtgeklopt ei om te glazuren
  • 1 kant zalmfilet zonder vel (ongeveer 800 g)
  • 2-3 eetlepels Dijonmosterd
  • 2 vellen kant-en-klaar bladerdeeg

Methode

1. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de waterkers toe en kook 3-5 minuten, totdat al het water is vrijgekomen en verdampt. Zodra het voldoende is afgekoeld om te verwerken, knijp je het overtollige water eruit, hak het grof en doe het in een mengkom. Voeg de peterselie, crème fraîche, citroenschil en eigeel toe aan de kom, roer alles door elkaar en breng royaal op smaak.

2. Rol de bladerdeegvellen uit en leg er één op een stuk bakpapier.

3. Snijd de zalm zo af dat hij op één bladerdeegvel past en dep hem droog met keukenpapier. Breng het lichtjes op smaak met zout en peper en bestrijk de bovenkant met Dijon-mosterd. Leg de zalm in het midden van het deeg en verdeel het waterkersmengsel erover. Bedek met het tweede vel bladerdeeg. Strijk met je handen eventuele luchtbellen glad en knijp de randen vast, zodat alles goed dicht zit. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast.

4. Verwarm de airfryer tot 200C. Haal het zalmpakketje uit de koelkast en bestrijk het deeg met het losgeklopte ei. Maak met een mes een kleine incisie in de bovenkant.

5. Til de zalm met behulp van het bakpapier in de mand van de airfryer en bak 20-25 minuten, tot hij goudbruin is. Laat 10 minuten staan ​​voordat u het snijdt en serveert.

Probeer dit eens met

Een kant van ingelegde komkommer: snijd een komkommer in de lengte doormidden, gebruik een theelepel om eruit te scheppen en gooi de zaadjes weg. Snijd de komkommer in dunne plakjes en doe deze in een vergiet. Bestrooi met 1 theelepel zeezoutvlokken, laat 10 minuten staan ​​en knijp vervolgens droog. Voeg in een pan 3 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels witte suiker en 1 eetlepel water toe en verwarm tot de suiker is opgelost. Voeg, zodra het is afgekoeld, de komkommer toe en laat nog 20-30 minuten staan ​​voordat je gaat eten.

Recept uit het eigenlijk heerlijke Air Fryer-kookboek van Poppy Cooks (Bloomsbury, £ 20)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *