September 27, 2023

Gezond eten hoeft geen arm en been te kosten; Hier leest u hoe u gezond kunt eten zonder te veel geld uit te geven – Nieuws

Lijsten maken, online winkelen, grote hoeveelheden inkopen en op kortingsbonnen, kortingen en loyaliteitsprogramma’s letten, maken gezonde eetkeuzes gemakkelijk zonder veel geld uit te geven.

BoerenmarktLijsten maken, online winkelen, grote hoeveelheden inkopen en op kortingsbonnen, kortingen en loyaliteitsprogramma’s letten, maken gezonde eetkeuzes gemakkelijk zonder veel geld uit te geven.Door de stijgende kosten voor boodschappen hebben mensen moeite om gezond te eten en tegelijkertijd binnen het budget te blijven. Experts van de Universiteit van Alabama in Birmingham zeggen dat gezond eten niet veel geld hoeft te kosten.

“Het handhaven van een gezond dieet gaat niet alleen over wat je eet, maar ook over het maken van bewuste keuzes”, zegt Emily Davidson, medewerker welzijnsmanager bij UAB. “Een beetje planning, creativiteit en slim winkelen kunnen mensen helpen van een voedzaam dieet te genieten zonder veel geld uit te geven.”

Plan uw maaltijden

Het plannen van maaltijden bespaart geld door impulsaankopen te voorkomen. Bij het plannen raadt Davidson aan om groenten en fruit in maaltijden op te nemen, vooral seizoensgebonden maaltijden.

“Als je maaltijden plant, let dan op wat er in het seizoen is”, zegt Davidson. “Merk op dat sommige groenten en fruit in verschillende seizoenen duurder zijn, omdat niet alle producten het hele jaar door groeien. Het verkrijgen van vers fruit en groenten buiten het seizoen is duur omdat er extra reis- en verzendkosten voor nodig zijn.”

Maak een boodschappenlijst

Volgens Davidson kunnen het maken van lijstjes en online winkelen onnodige aankopen terugdringen en geld besparen.

“Maak voordat je naar de winkel gaat een lijst van de items die je nodig hebt voor je geplande maaltijden en houd je eraan”, zei Davidson. “Dit zal helpen voorkomen dat je onnodige items koopt die verleidelijk lijken.”

Een andere tijd- en kostenbesparende optie is volgens Davidson het online winkelen en het afhalen van boodschappen.

Waarom online winkelen?

  • Zoeken naar de goedkoopste opties is toegankelijk.
  • – Eenheidsprijzen worden vooraf vermeld.
  • – Speciale aanbiedingen zijn online beschikbaar.
  • – Digitale kortingsbonnen zijn eenvoudig te downloaden en te gebruiken.

Koop in bulk

Davidson raadt aan om basisproducten zoals rijst, bonen, haver of bevroren fruit en groenten in grote hoeveelheden te kopen, omdat het in bulk kopen vaak een betere prijs-kwaliteitverhouding oplevert.

Er is ook niets mis met het kopen van diepgevroren groenten en fruit, omdat “diepgevroren groenten en fruit in het hoogseizoen worden geplukt, zodat ze geen smaak of voedingsstoffen missen”, zei ze.

Doe je onderzoek

Davidson adviseert om prijzen bij verschillende supermarkten en online te vergelijken en tijdens het winkelen naar kortingen, beloningen en kortingsbonnen te zoeken.

“Het vergelijken van prijzen is nog eenvoudiger als je online winkelt”, zegt Davidson. “Het zoeken naar een product en het kiezen van het goedkoopste product is online gemakkelijker dan het navigeren door andere merken in de winkel.”

Davidson moedigt ook het winkelen op de lokale boerenmarkt aan voor verse producten, omdat de prijzen meestal redelijk zijn.

Verspil geen restjes

Creatief zijn en restjes verwerken in nieuwe maaltijden is een geweldige manier om geld te besparen.

“Het hergebruiken van restjes helpt het budget te vergroten en voedselverspilling tegen te gaan”, zegt Davidson. “Mensen kunnen een restje gebraden kip de volgende dag bijvoorbeeld verwerken in sandwiches, salades of pasta’s.”

Voor innovatie en creativiteit in recepten zijn sociale mediaplatforms nuttige inspiratiebronnen.

Het kan soms moeilijk zijn om een ​​evenwicht te vinden tussen budgetvriendelijkheid en een gezond dieet, omdat sommige gezondere opties, zoals extra vierge olijfolie, duurder zijn. Davidson zegt echter dat, hoewel het belangrijk is om de beste waar voor je geld te krijgen, sommige voedingsmiddelen de moeite waard zijn om in te investeren.

Ze raadt aan om koudgeperste, minimaal bewerkte oliën te zoeken, omdat ze, in tegenstelling tot goedkope oliën die ontstekingen veroorzaken, “beter smaken en meer polyfenolen, vitamine E en verschillende vetzuren bevatten, wat gunstig is voor de gezondheid”, zei ze.

Ze stelt ook voor om te investeren in pure chocolade met meer dan 50 procent cacao, omdat deze rijk is aan flavonoïden en polyfenolen, voedingsstoffen die gezond zijn voor het hart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *