September 26, 2023

Het Duits geïnspireerde café Imbiss wordt geopend in het hart van Glenelg

Deze zaterdag wordt in het centrale zakencentrum van Glenelg de nieuwe café-hotspot Imbiss Cafe gelanceerd, geïnspireerd door de levendige smaken en traditionele snacks en straatvoedsel van Duitsland.

De nieuwste toevoeging aan de bruisende Jetty Road-caféscene is een familiebedrijf en wordt gerund door Tina en haar partner Nicholas, die enthousiast zijn om hun Duits geïnspireerde keuken te delen met zowel de lokale bevolking als bezoekers. ‘Iedereen hier in Zuid-Afrika is zeer bekend met de Beierse stijl van Duits eten’, zegt Tina, ‘maar we zijn meer geïnspireerd door de noordelijke regio’s en het eten uit Berlijn, dat is wat we aan de gemeenschap willen introduceren.’

‘Imbiss’, wat zich in het Duits vertaalt naar snack, geeft perfect de essentie weer van dit intieme café, met veel mogelijkheden om onderweg of tijdens uw drukke werkdag van te genieten. ‘We hebben een scala aan ochtendtraktaties, zoals gebak, gebakjes en appelflappen, elk met een Duits geïnspireerde flair om van te genieten bij de koffie’, zegt Tina. ‘Ons ontbijtmenu biedt ook verse pretzels, fruitsalades, granola en diverse afhaalmogelijkheden voor wie geen tijd heeft om te stoppen, maar toch iets gezonds wil om de dag te beginnen.’

Om 11.00 uur komt de keuken van Imbiss Cafe tot leven met een opwindende reeks traditionele Duitse snacks, straatvoedsel en gastronomische sandwiches. Proef de beroemde ‘Currywurst’ – een braadworst gebakken op de grill, gegarneerd met zelfgemaakte curryketchup en geserveerd met gouden frietjes – de heerlijke ‘Kranskis’, of personaliseer uw eigen braadworst met een keuze uit huisgemaakte kruiden.

‘We hebben ook gerechten als ‘Frikadelle’, dit zijn varkens- en rundergehaktpasteitjes doordrenkt met een mix van aromatische kruiden en specerijen, onze Duitse ‘Schnitzel’, die licht verkruimeld en tot in de perfectie gebakken is, en de ‘Flammkuchen’ – een traditionele Duitse pizza met een dunne deegbodem en een romige crème fraîchesaus, Duits gerookt spek, uien en kaas’, zegt Tina.

Tina, het hart en de ziel achter Imbiss Cafe, groeide op in Duitsland en kwam op 19-jarige leeftijd naar Australië. Haar liefde voor de keuken van haar thuisland, in combinatie met haar Australische avonturen, inspireerde haar om de smaak van Duitsland te delen met haar nieuwe gemeenschap.

‘Tijdens mijn reizen door Australië en de regio’s Barossa en Hahndorf merkte ik dat er bepaalde voedingsmiddelen en smaken van thuis waren die ik hier niet leek te kunnen vinden’, zegt Tina. ‘Ik begon deze gerechten thuis voor mezelf te maken en dacht dat het een geweldige kans zou zijn om deze smaken te delen en dit voedsel waar ik zo dol op ben, te introduceren bij de Zuid-Australische bevolking.’

En zo werd Imbiss Café geboren.

Elk gerecht is ook doordrenkt met generaties liefde en passie voor eten en smaken, waarbij Tina klanten een kijkje geeft in haar familie-erfgoed. ‘Dit zijn allemaal traditionele familierecepten die ik heb geleerd van mijn moeder, oma en overgrootmoeder en waar ik van genoot toen ik opgroeide.’

Tina is er ook trots op dat ze alleen de beste en meest verse ingrediënten gebruikt en samenwerkt met lokale leveranciers zoals Barossa Fine Foods, gerenommeerde slagers en eersteklas groenten- en fruitwinkels. ‘Elk gerecht wordt vers bereid en alles, inclusief alle sauzen en specerijen, wordt met de hand gemaakt’, zegt Tina.

Imbiss Cafe opent momenteel zijn deuren van maandag tot en met zondag van 8.00 tot 16.00 uur en serveert heerlijke ontbijt- en lunchopties in hun warme en uitnodigende ruimte met plaats voor 10-12 personen in de kleine bar of aan tafel. ‘Als je zin hebt in de smaak van Duitsland of gewoon iets nieuws wilt proberen, kom dan eens langs in het Imbiss Cafe’, zegt Tina. Zaterdag is de officiële lancering, dus ga zeker langs, pak een kopje koffie en trakteer uzelf op de unieke smaken van Duits straatvoedsel. Guten eetlust!

Waar: Imbiss Cafe, Winkel 2 94A Jetty Road, Glenelg SA 5045
Wanneer: Officiële lancering, zaterdag 29 juli, 8u.
Open van maandag tot zondag, van 8.00 tot 16.00 uur
Meer informatie: Klik hier
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *