September 26, 2023

25+ haverontbijtrecepten in drie stappen

Bakken, nachtelijke haver, pannenkoeken, wafels en meer: ​​de maaltijdopties zijn eindeloos met deze smaakvolle haverrecepten. Er is keuze uit veel chocolade-, fruit- en hartige variaties in deze collectie, dus je vindt gegarandeerd iets waar je dol op bent. In drie stappen of minder geniet je van een eenvoudig, haverrijk gerecht dat even voedzaam als heerlijk is. Recepten zoals onze gezellige Chai-Spiced Oatmeal en pittige Sriracha, Egg & Avocado Overnight Oats zullen vaste waardes worden op je ontbijtmenu.


Pindakaas Protein Overnight Oats


Pindakaas in poedervorm is een handig basisproduct in de voorraadkast en vormt een geweldige veganistische eiwitbooster voor havermout en smoothies. Verdubbel of verdrievoudig dit recept om een ​​ontbijt voor de week te bereiden of om een ​​ontbijt voor het hele gezin klaar te hebben.Chai-gekruide havermout


Fotograaf: Fred Hardy, Foodstylist: Ruth Blackburn, Propstylist: Shell Royster

Deze chai-gekruide havermout is perfect gekruid en heeft precies de juiste romige consistentie. Maak deze gezellige havermout af met je favoriete gehakte verse fruit zoals mango, of serveer het met gedroogd fruit zoals gouden rozijnen. Voor wat extra crunch kun je het gerecht beleggen met gehakte pistachenoten of cashewnoten en een klodder yoghurt om het extra romig te maken.Sriracha, Ei & Avocado Overnight Oats


Als je van avocado-toast houdt, probeer dan dit hartige recept voor nachtelijke haver eens. De haver laat je een nacht weken zodat je hem gemakkelijk kunt ‘koken’. Voeg ‘s ochtends een gebakken ei, avocado en Sriracha toe voor een heerlijk gezond ontbijt.Op Tres Leches geïnspireerde nachtelijke haver


Fotograaf: Morgan Hunt Glaze, Foodstylist: Julia Levy, Propstylist: Josh Hoggle

Tres leches, Spaans voor ‘drie melk’, dankt zijn naam aan de drie soorten melk die worden gebruikt om de klassieke cake te laten weken: volle melk, verdampte melk en gezoete gecondenseerde melk. Hier gebruiken we die melk om haver te hydrateren, waardoor een romig, bevredigend ontbijt ontstaat. Een snufje kaneel voegt een lekker vleugje kruiden toe, terwijl gesneden aardbeien voor een vleugje kleur zorgen. Tres leches-cake wordt meestal bedekt met slagroom. Als je die romigheid opnieuw wilt creëren, probeer dan deze haver te beleggen met wat yoghurt voor een ontbijtvriendelijke twist.Havermoutwafels


Jen Causey

Deze havermoutwafels hebben een vleugje kaneel en een lekker knapperig buitenlaagje. Bruine suiker in het beslag helpt de smaken van een klassieke kom havermout na te bootsen.Pindakaas-chocoladechips Overnight Oats met banaan


Het duurt slechts een paar minuten om deze nachtelijke haver te bereiden en je bent helemaal klaar met 4 verpakbare gezonde ontbijtjes waar je de hele week van kunt genieten. Gebruik de melk die je bij de hand hebt voor dit eenvoudige ontbijtrecept voor het bereiden van maaltijden.Gebakken havermout


Tijd Inc.

Deze gebakken havermout is een mix tussen een havermoutreep en traditionele romige ontbijthavermout voor een onverwachte ochtendtraktatie. Er zijn zoveel verschillende manieren om iets extra’s aan dit recept toe te voegen: Voeg vers fruit toe, zoals aardbeien, bosbessen of frambozen. Voeg geroosterde kokosvlokken toe. Voeg chocoladestukjes toe voor chocoladeliefhebbers. Je kunt ook extra noten en zaden toevoegen.Pompoen-Haver Mini Muffins


Deze glutenvrije pompoenmuffins zitten boordevol haver en chocoladestukjes. Bovendien worden deze mini-pompoenmuffins volledig in de blender gemaakt, waardoor het opruimen een fluitje van een cent wordt. Als je liever 12 muffins van normaal formaat maakt, bak ze dan 18 tot 20 minuten en laat ze 10 minuten afkoelen voordat je ze uit de pan haalt.Pompoen Gebakken Havermout


Fotograaf: Antonis Achilleos, Prop-stylist: Christine Keely, Foodstylist: Karen Rankin

Deze pompoengebakken havermout is warm en geruststellend door de combinatie van pompoentaartkruiden en kaneel. De pecannoten voegen een geroosterde smaak toe aan dit eenvoudige ontbijtgerecht dat perfect is voor gasten. Serveer met yoghurt voor romigheid en ahornsiroop voor extra zoetheid.Bircher Muesli


Fotograaf: Jen Causey, Foodstylist: Emily Nabors Hall

De Bircher-muesli is vernoemd naar een Zwitserse arts en bevat verse appel, citroensap en noten. We hebben aan deze verfrissende combo toegevoegd door chiazaden toe te voegen voor een boost aan omega-3-vetzuren en vezels, en we maken onze versie af met een mix van verse bessen voor kleur en smaak.Ontbijt Aardbei & Roomkaas Havermoutkoekjes


Sara Haas

Verse aardbeien voegen het perfecte vleugje natuurlijke zoetheid toe aan deze ontbijthavermoutkoekjes. Als aardbeien niet in het seizoen zijn, kun je de bevroren aardbeien gemakkelijk vervangen.Bosbessen-Banaan Overnight Oats


Bosbessen, zoete banaan en romige kokosmelk zorgen er samen voor dat alledaagse havermout de beste veganistische nachtelijke haver wordt! Maak maximaal 4 potten tegelijk en bewaar ze in de koelkast, zodat je de hele week een snel meeneemontbijt kunt maken.Ontbijt Worteltaart Havermoutkoekjes


Sara Haas

Geniet van alle klassieke smaken carrotcake in deze gezonde havermouttaarten. In elke hap worden geraspte wortel, rozijnen en walnoten verpakt. Door de rozijnen te hakken, worden ze door het beslag verdeeld. Deze havermoutkoekjes zijn perfect voor een meeneemontbijt, maar zijn ook prima als tussendoortje.Tiramisu-geïnspireerde nachtelijke haver


Fotograaf: Sara Baurley, Foodstylist: Julia Levy, Propstylist: Josh Hoggle

Tiramisu, een klassiek Italiaans dessert, dient als smaakinspiratie voor deze nachtelijke haver. Instant-espressopoeder voegt een vleugje bitterheid toe aan het gerecht, dat in evenwicht wordt gebracht door de zoetheid van de ahornsiroop. We vullen elke portie af met yoghurt voor wat pittigheid, maar je kunt ook proberen ricotta te ruilen. Een laagje cacaopoeder bovenop dient als een knipoog naar de iconische look van het dessert. Deze haver is geschikt voor het bereiden van maaltijden, maar als je merkt dat je haver te droog wordt terwijl hij in de koelkast staat, voeg dan meer amandelmelk toe totdat hij loskomt tot de gewenste consistentie.Ontbijt-citroen-bosbessen-havermoutcakes


Ali Redmond

Deze havermoutcakes zijn een kruising tussen muffins en gebakken havermout en zijn perfect voor een ontbijt of tussendoortje voor onderweg. Als u liever verse bosbessen gebruikt, kunt u deze in dit recept vervangen door de bevroren bosbessen. Je kunt ook een dubbele batch maken en er doordeweeks van genieten, en de andere batch in de vriezer bewaren om er later van te genieten.Pompoen-havermoutmuffins


Met deze gezonde pompoen-havermoutmuffins krijg je zin in de herfst. Door de muffins te bestrooien met pecannoten, krijgt elke hap een nootachtige crunch. Serveer ze als ontbijt of als tussendoortje.Overnight Oats met Chiazaad


Fotograaf: Jen Causey, Foodstylist: Emily Nabors Hall, Propstylist: Josh Hoggle

Dit eenvoudige recept voor nachtelijke haver met chiazaden is van nature gezoet met perziken, maar elk gehakt vers of bevroren fruit werkt hier goed. Chiazaden verdikken het mengsel terwijl het zit en bieden een gezonde dosis vezels en omega-3-vetten. Bewaar deze haver in individuele luchtdichte containers (zoals een stenen pot) voor een eenvoudig ontbijt onderweg.Bosbessen Gebakken Havermout


Jason Donnelly

Dit gebakken havermoutrecept bevat citroen en kardemom met veel zoete en sappige bosbessen. Gebakken havermoutrecepten zoals deze kunnen op maandag worden klaargemaakt voor een eenvoudig meeneemontbijt voor de rest van de werkweek.Appel-Kaneel Overnight Oats


Het duurt slechts een paar minuten om ‘s avonds havervlokken en amandelmelk te mengen en je hebt de volgende ochtend een voorsprong met een gezond ontbijt. Bestrooi de havermout ‘s ochtends met vers fruit en geroosterde noten. Maak maximaal 4 potten tegelijk en bewaar ze in de koelkast, zodat je de hele week een snel meeneemontbijt kunt maken.Ontbijt-citroen-, frambozen- en roomkaas-havermouttaarten


Sara Haas

Vers citroensap en -schil voegen de perfecte vleugje helderheid en zuurgraad toe aan deze heerlijke havermoutcakes. Je kunt verse of bevroren frambozen gebruiken, afhankelijk van wat je in huis hebt. Geniet van deze havermoutkoekjes als gezond ontbijt of tussendoortje.Kaneelbroodje Overnight Oats


Het duurt slechts enkele minuten om dit gezonde ontbijt zonder koken samen te stellen, en je hebt de rest van de week een kant-en-klaar ontbijt bij de hand.Ontbijt Appel-Kaneel Havermoutkoekjes


Ali Redmond

Deze handige taarten zijn een geweldige manier om je dag te beginnen. Als je haast hebt, gooi er dan een in een voedselbewaarbakje, zodat je ervan kunt genieten als je eenmaal aan het werk bent. Als je meer tijd hebt, zet hem dan 30 seconden in de magnetron, doe er dan een beetje melk op en geniet ervan!Pompoen Cheesecake Overnight Oats


Met pompoen, ricotta en een beetje esdoorn smaakt dit eenvoudige recept voor nachtelijke haver naar een dessert, maar het is eigenlijk goed voor je! Bovendien is het perfect voor een snel, gezond ontbijt voor onderweg.Appeltaart Gebakken Haver


Casey Kapper

Plakjes van deze in appeltaart gebakken haver zijn een geweldige snack of middagoppepper, met een extra energieboost dankzij vanille-eiwitpoeder. Als je de plakjes afzonderlijk verpakt, vormen ze een uitstekend meeneemontbijt. Porties kunnen ook worden opgewarmd in een broodroosteroven of magnetron.Hartige havermout met cheddar, boerenkool en eieren


Heb jij al hartige havermout geprobeerd? Het is een leuke afwisseling van de zoete manier waarop havermout doorgaans wordt geserveerd, plus je krijgt een volledige portie groenten. Serveer eventueel met hete saus.Havermeelpannenkoekjes


Caitlin Bensel

Deze glutenvrije havermoutpannenkoekjes zijn snel in elkaar te gooien. Havermelk in plaats van gewone melk houdt deze eenvoudige pannenkoeken ook zuivelvrij.Chocolade-Banaan Overnight Oats


Chocolade-hazelnootpasta voegt een vleugje luxe toe aan je eenvoudige kom met havermout. Bananenschijfjes passen perfect bij de spread en voegen een natuurlijke zoetheid toe (geen extra suiker nodig). Een snufje schilferig zout zorgt ervoor dat dit snelle ontbijt niet mierzoet wordt.Kokos-Mango Haver


Sara Haas

Geef gewone haver een make-over met dit snelle ontbijtidee van vijf minuten. Door slechts een beetje geroosterde kokosnoot, wat vanille-extract en verse (of bevroren) mango toe te voegen, ontstaat er volop smaak. We gebruiken hier havermelk, maar je kunt ook overstappen op zuivel of een andere plantaardige, ongezoete melk.Instant Pot Staalgesneden Havermout


Fotograaf: Jen Causey, Prop-stylist: Christina Daley, Foodstylist: Emily Nabors Hall

Deze warme Instant Pot staalgesneden havermout is op smaak gebracht met kaneel en een beetje ahornsiroop voor een vleugje zoetheid. Maak deze romige havermout af met verse bessen, citroenschil of geroosterde noten.Pompoen Havermout


Fred Hardie

Deze pompoenhavermout is romig door zowel de volle melk als het natuurlijke zetmeel uit de staalgesneden haver. Met staal gesneden haver levert van nature een romiger havermout op dan ouderwetse gerolde haver, maar deze havermout kan met beide worden gemaakt. Als je niet alle afzonderlijke kruiden hebt, kun je ook pompoentaartkruiden of chaikruiden gebruiken. Om dit recept veganistisch te maken, vervang je eenvoudigweg de boter door 1½ theelepel canola-olie en de melk door amandelmelk.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *