September 27, 2023

Chef-kok hangt Rick Stein-schort op

‘Au revoir et bonne Chance’ terwijl Stephane Delourme zijn Rick Stein-schort ophangt

De beroemde chef-kok Rick Stein en Jill Stein hebben een glas van hun Vin De Bourgogne geheven terwijl ze afscheid nemen van hun groepschef Stephane Delourme, die zijn vertrek bij Stein’s heeft aangekondigd voordat hij zijn eigen gastronomische avontuur gaat lanceren.

Delourme, die al 25 jaar voor de familie Stein werkt, in zijn rollen als chef-kok en groepschef, zei dat het tijd was dat hij zijn schort ophing in Padstow voordat hij de wereld rondreist voor pop-ups, private dining en duurzame consultancy. en nog veel meer.

De 54-jarige vader van drie kinderen zegt dat, hoewel hij 21 jaar lang met veel plezier chef-kok was in The Seafood Restaurant in Padstow, en de laatste vier jaar als groepschef in de restaurants van de familie Stein, het tijd voor hem was om verder te gaan. daag zijn creativiteit uit door zijn kookkunsten dichter bij de mensen te brengen, met ingrediënten van wereldklasse, op verschillende locaties over de hele wereld.

Als eerbetoon aan Stephane in The Seafood Restaurant in Padstow zei Rick Stein: “Afgezien van het feit dat Stephane een briljante chef-kok is bij The Seafood Restaurant, heb ik een aantal enorm lonende ervaringen gehad met hem tijdens privédiners, pop-ups en foodfestivals. , sportevenementen en liefdadigheidsevenementen. De realiteit is dat ik me bij geen van deze zaken zorgen hoefde te maken over enig detail, Steph heeft ze altijd geregeld, of het nu ging om het bestellen van ingrediënten, het organiseren van personeel en het bereiden van de gerechten precies zoals ik ze wilde. Hij is altijd een volkomen veilig paar handen geweest.

“De andere reden dat Stephane zo waardevol is geweest, is dat hij een enorm boeiend personage is dat met iedereen overweg kan, of het nu het management is van bijvoorbeeld de Hurlingham Club of Ascot of zeer succesvolle individuen die mij hebben geboekt voor een fenomenaal duur goed doel. prijs om bij hen thuis te gaan koken.

“Stephane voelt zich net zo thuis in Downing Street als in de keuken van The Seafood Restaurant, maar bovenal heb ik altijd een beetje ontzag voor hem gehad vanwege zijn onberispelijke opleiding tot chef-kok in Frankrijk. De manier waarop ze in Frankrijk koken vind ik nog steeds de beste.”

Ook een eerbetoon aan Stephane is Jill Stein, die hem omschrijft als ‘een briljante chef-kok’ en ‘het gezicht van The Seafood Restaurant.’

Jill Stein zei: “Stephane begrijpt eten echt en is een briljante chef-kok. Hij is al vele jaren bij ons en ik had nooit gedacht dat de dag zou komen waarop we afscheid zouden nemen. We zullen hem missen, maar ik hoop dat hij terug zal komen en zo nu en dan zal optreden tijdens het Padstow Christmas Festival en onze viering van het 50-jarig jubileum. Stephane was jarenlang het gezicht van The Seafood Restaurant.

“Ik wens hem alle geluk van de wereld voor zijn nieuwe onderneming. Hij weet dat we er altijd zullen zijn als hij in de toekomst onze hulp nodig heeft. Stephane is een groot onderdeel van ons familiebedrijf en dat zal altijd zo blijven.”

Stephane, afkomstig uit Bretagne en gedurende zijn hele carrière geïnspireerd door chef-koks als Anthony Bourdain, Nieves Barragan, Gary Rhodes, Michel en Albert Roux, Raymond Blanc, Rick Stein, Martin Webb, Joël Robuchon, Gabriel Biscay en Auguste Escoffier , zegt dat het zijn taak als chef-kok is om mensen zich speciaal te laten voelen, voor mensen te zorgen en door mensen een dikke knuffel te geven en een glimlach op hun gezicht te toveren met zijn culinaire creaties.

Over zijn vertrek bij The Seafood Restaurant zei hij: “Het leiden van keukenteams bij Stein’s is voor mij opmerkelijk geweest. Ik zal het mentorschap van deze geweldige mensen natuurlijk missen en ik zal Rick altijd bewonderen vanwege zijn promotie van zeevruchten en zijn promotie van Cornwall aan de wereld, maar mijn tijd is gekomen om te zeggen ‘au revoir et bonne kans’.

“Eten is leven. Het gaat over het maken van herinneringen met mensen van wie we houden en ik weet dat mooi eten mensen laat lachen, dus ik wil herinneringen creëren die mensen voor altijd bij zullen blijven.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *