September 26, 2023

Maak kennis met de nieuwe coördinator van Cleveland die zich inzet voor het bevorderen van de toegang tot gezond voedsel

CLEVELAND – Zainab Pixler is enkele weken bezig met haar nieuwe baan bij de stad Cleveland. De transplantatie in Zuid-Californië maakt gebruik van haar ervaring als pleitbezorger voor de toegang tot vers voedsel nu ze de eerste Local Food Systems Strategies Coordinator van de stad wordt.


We rapporteren niet alleen het eerste verhaal, we gaan door tot aan de conclusie. Lees en bekijk onze eerdere berichtgeving over dit verhaal hieronder en bekijk hier meer verhalen die we hebben gevolgd.

“De uitdaging is het vechten tegen een systeem dat ervoor zorgt dat de mensen de macht niet in handen hebben om hun eigen voedselsysteem vorm te geven”, zei Pixler dinsdag tijdens een toespraak op Village Family Farms.

Ze legde uit dat het haar rol zal zijn om de bestaande basisinspanningen rond Cleveland beter te coördineren, lokale activisten te helpen hulpbronnen te benutten en gemeenschappen in staat te stellen hun eigen uitdagingen op het gebied van voedseltoegang aan te pakken.

“Ik wil dat mensen het gevoel krijgen dat ze een stem hebben en dat hun stem wordt gehoord en dat er actiestappen uit voortkomen”, vertelde ze aan News 5.

Voorstanders van verschillende groepen die zich richten op het ondersteunen van stadslandbouw prezen het belang van gemeenschapsgerichte voedselsystemen. Village Family Farms exploiteert sinds 2014 een stadstuin in de wijk Hough en helpt daarmee de verschillen aan te pakken die bijdragen aan een levensverwachting die tientallen jaren korter is dan in de meer welvarende wijken van Cleveland.

“Het was geen gemakkelijke rit. Maar het was de moeite waard om te zien welk effect we door de jaren heen hebben gehad op senioren en jonge volwassenen, die met studenten binnen CMSD werken”, zegt Jamel Rahkeera, eigenaar en exploitant van de boerderij.

Uit analyse uitgevoerd in 2018 door de Cuyahoga County Planning Commission bleek dat bijna een half miljoen mensen in Cuyahoga County geen toegang hebben tot betaalbaar, gezond vers voedsel, waaronder 59% van alle inwoners van Cleveland.

De wijk Collinwood van de stad voldeed aan de criteria voor voedselwoestijn met de sluiting van Dave’s Market in april 2022.

De familiebedrijfsketen biedt in de maanden na de sluiting een pendeldienst aan naar de dichtstbijzijnde locatie, 5,6 kilometer verderop. Velen in de nabijgelegen seniorenflat zijn afhankelijk van het openbaar vervoer om het vlees, de producten en andere spullen die niet op loopafstand verkrijgbaar zijn, te krijgen.

‘Ik moet de bus nemen naar de andere dagen op 185th of Save-A-Lot, de bus nemen. Daar komt het allemaal op neer”, aldus Ronald Minor. “Dat is verschrikkelijk, want ik moet mijn karretje bij me hebben, mijn winkelwagentje. En dan de tassen terug dragen, dat is een hoop gedoe.”

Sommigen zeggen dat het gebrek aan toegang tot supermarkten niet alleen een ongemak is, maar ook een dilemma voor de volksgezondheid.

“Het is een groot probleem, omdat het, zoals ik al zei, ouderen het meest treft”, zegt Tomeeka Clemons, die ook in Collinwood woont.

De nieuwe functie van Local Food Systems Strategies Coordinator is ontstaan ​​uit gesprekken over honger en toegang tot voedsel tussen het Cleveland Department of Public Health en lokale gemeenschapsorganisaties. Pixler zei dat het betrekken van deze lokale activisten de sleutel is tot het aanpakken van de uitdagingen.

“Het is een groot beest om te tackelen. Maar wat ik echt wil doen, is het ondersteunen van voedselprogramma’s die eigendom zijn van de gemeenschap, vergelijkbaar met stedelijke boerderijen en tuinen, waardoor gemeenschappen echt worden ondersteund bij het opbouwen van hun eigen voedselinfrastructuur, ‘zei ze. “Als we nadenken over het vergroten van de toegang tot voedsel, zijn stedelijke boerderijen en tuinen geweldig. Maar je moet ook nadenken over hoe je dat eten bij de mensen krijgt.”

Pixler is van plan een voedselactieplan voor de stad te ontwikkelen om duurzame oplossingen te creëren. Ze hoopt ook dat de tweejarige, door subsidies gefinancierde functie een permanente functie zal worden.

Wij volgen door

Wil je dat we een verhaal blijven volgen? Laat het ons weten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *