September 27, 2023

Stephanie Izard: ‘Curious Chef’ Seizoen 2 verkent de geheime eetcultuur van LA

Stephanie Izard wel

1 van 5 | Stephanie Izard is ‘De nieuwsgierige chef-kok’. Foto met dank aan Tastemade

LOS ANGELES, 29 augustus (UPI) — Chef-kok Stephanie Izard zei seizoen 2 van haar show De nieuwsgierige chef-kok, die dinsdag om 19.00 uur EDT in première gaat op Tastemade, verkent de verborgen keuken van Los Angeles. Izard ontmoet chef-koks die pop-uprestaurants opzetten of eten buitenshuis serveren.

“Het concentreert zich eigenlijk allemaal op de onderliggende eetcultuur in de omgeving van Los Angeles, buiten de restaurants”, vertelde Izard aan UPI in een recent Zoom-interview. “Het is deze geheime verborgen voedselscène.”

Izard zei dat onder de chef-koks die ze in seizoen 2 ontmoet ‘sommige mensen zijn die de restaurantindustrie hebben verlaten omdat ze pop-ups wilden doen, sommige mensen die het doen naast andere carrières, sommige mensen die proberen in het restaurant te komen. industrie en doen daarom als startup pop-ups.”

Afleveringen van seizoen 1 waren gericht op chef-koks die menu’s creëerden die specifiek zijn voor hun culturen, waaronder de West-Afrikaanse, Thaise en Jamaicaanse keuken. Izard zei dat het idee voor seizoen 2 organisch groeide toen de chef-koks die ze ontmoette haar doorverwezen naar andere chef-koks.

“We gingen op zoek naar een man en vrouw die hele geiten kookten achter een bandenwinkel”, zei Izard. “Voorlopig hebben ze deze pop-uptent waar ze geweldige hele geiten hebben waar ze zoveel verschillende gerechten van maken.”

Izard runt restaurants met geitenthema Girl & the Goat, Little Goat en Duck Duck Goat in Chicago en Los Angeles. Izard zei dat ze onder de indruk was van de unieke geitengerechten die ze proefde.

“De vrouw maakt al deze geweldige salsa’s en avocado-toppings”, zei Izard. ‘De man maakt soep en flauta’s en ook deze geweldige worst van alle ingewanden.’

Terwijl Izard geen gerechten serveert, leert ze verder De nieuwsgierige chef-kokDe ontmoeting met de chef-koks inspireert haar wel. Izard zei dat ze vaak blijft experimenteren na het filmen van een aflevering.

“Iets dat in mijn hoofd klikt is: ‘Hé, ik heb dat ingrediënt nog niet eerder gebruikt’,” zei Izard. ‘Of: ‘Dat heb ik al een tijdje niet meer gebruikt.’ Of: ‘Ik vind het geweldig hoe ze die combinaties samen gebruiken.'”

De nieuwsgierige chef-kok is niet Izards eerste televisieshow. Izard deed mee aan kookshows Topkok, waarvan ze de eerste vrouwelijke winnaar werd, En IJzeren kokshandschoenhet winnen van seizoen 2.

Izard zegt hosting De nieuwsgierige chef-kok is “absoluut minder stressvol” omdat het geen wedstrijd is.

‘Ik heb geen timer,’ zei Izard. “Ik kan gewoon genieten en over eten praten.”

Izard zei dat ze de liefde voor koken kreeg van haar moeder, Sue Izard. Stephanie herinnert zich dat ze opgroeide met Sue en haar in aanraking bracht met de internationale keuken.

‘Op een avond aten we moo shu-varkensvlees,’ zei Stephanie. “We aten nog een avond rosbief en Yorkshire pudding. We aten tempura, dus het waren altijd dingen uit alle verschillende delen van de wereld.”

Sommige van die recepten inspireerden Stephanie’s restaurantartikelen. Haar Chinees-Amerikaanse restaurant Duck Duck Goat gebruikt Sue’s mandarijnpannenkoekrecept voor moo shu-varkensvlees en heeft andere Sue Izard-nietjes aangepast.

“Het leek op een gigantisch koekje dat om een ​​tonijnsalade met kaassaus was gewikkeld”, herinnert Stephanie zich. “Ik heb daar inspiratie uit gehaald voor een tonijnsmelt met open gezicht toen we ons restaurant, Little Goat, voor het eerst openden.”

Stephanie zei dat ze haar moeder vaak citeerde toen ze haar personeel trainde.

“Ik hoorde mezelf zo vaak zeggen: ‘omdat mijn moeder het altijd maakte, omdat mijn moeder het altijd maakte…'” zei Stephanie. “Het was leuk om te beseffen hoeveel inspiratie ze op mij heeft gehad.”

Stephanie overwoog pas na haar studie een professionele chef-kok te worden. Stephanie studeerde af aan de Universiteit van Michigan met een graad in sociologie.

Stephanie crediteert haar vader voor het voorstellen van een culinaire school na haar afstuderen, dus schreef ze zich in aan het Scottsdale Culinary Institute in Arizona.

Stephanie hoopt te kijken De nieuwsgierige chef-kok kunnen kijkers inspireren om, zo niet zelf chef-kok te worden, de specialiteiten te proeven die hun lokale keuken te bieden heeft.

“Probeer nieuwe smaken die ze in hun eigen keuken willen doen nadat ze hebben gezien wat we koken, of ga gewoon naar hun eigen stad en ontdek de geheime verborgen pop-ups voor niet-restaurantvoedsel en dergelijke,” zei ze.

Nieuwe afleveringen van De nieuwsgierige chef-kok uitgezonden dinsdag om 19.00 uur op Tastemade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *