September 26, 2023

13 beste voedingsmiddelen die buikvet verbranden


Afbeelding: Shutterstock

Hoewel de meest voorkomende redenen voor het ophopen van buikvet dezelfde zijn als die voor het aankomen in het algemeen, zoals slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, enz., is het verliezen van vet op dit gebied relatief moeilijker. Dat is waar weten over de voedingsmiddelen die buikvet verbrandenMet name komt binnen. Noteer deze en voeg ze toe aan uw dieet om er maximaal voordeel uit te halen.

Voedingsmiddelen die buikvet verbranden
13 voedingsmiddelen die buikvet verbranden
Dieettips die werken
Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Voedingsmiddelen die buikvet verbranden

Merk op dat buikvet, dat wil zeggen het vet rond de buik, uit twee soorten bestaat: Visceraal vet (omringt de organen) is schadelijker dan onderhuids vet (zit onder de huid). Lees verder voor meer informatie over goed eten om uw gewicht te behouden en buikvet te vermijden.

13 voedingsmiddelen die buikvet verbranden

Afbeelding: Shutterstock

Ja, met sommige voedingsmiddelen kun je buikvet verbranden. Verander ook uw dieet om voedsel te eten dat de ophoping van vet in de buik in de eerste plaats voorkomt.

1. Haver

Haver wordt beschouwd als een gewichtsverlies superfood omdat ze boordevol eiwitten zitten en weinig calorieën bevatten. Dus als je een platte buik wilt krijgen, voeg dan havermout toe aan je dieet. Haver heeft tijd nodig om te verteren, waardoor je lichaam daarbij calorieën verbrandt. Bovendien zorgt haver ervoor dat je langer een verzadigd gevoel krijgt, waardoor je niet te veel ongezond eet. Haver geeft je ook de hele dag energie en helpt het cholesterol te verlagen.
Afbeelding: Shutterstock

2. Bonen

Bonen zoals zwarte bonen, bruine bonen en peulvruchten zoals linzen bevatten veel eiwitten en vezels, die de verzadiging bevorderen.

3. Zalm

Dikke vis zoals zalm zitten boordevol hoogwaardige eiwitten, gezonde vetten en andere belangrijke voedingsstoffen. Dit houdt je langer verzadigd, voorkomt eetbuien en helpt je zo je doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Bovendien zit zalm boordevol omega-3-vetzuren. Deze kunnen ontstekingen verminderen, waarvan bekend is dat deze een rol spelen bij obesitas en stofwisselingsziekten. Bovendien geven zeevruchten u jodium, belangrijk voor de schildklierfunctie, en houden ze uw stofwisseling op gang.

4. Gerst

Gerst is een volkoren graan dat rijk is aan gezonde vezels en bèta-glucaan, beide helpen het cholesterol te verlagen. Het heeft ook een lage glycemische index, waardoor het de bloedsuikerspiegel helpt reguleren. Gerstwater is een van de beste dingen om toe te voegen aan je ochtendroutine om gewichtsverlies te stimuleren en buikvet te verminderen. Deze drank werkt als een natuurlijk diureticum dat gifstoffen uit het lichaam spoelt en de darmen reinigt.

5. Appels

Appels zijn een van de vruchten die buikvet verbranden. Ze zijn rijk aan vezels en vormen een geweldige ochtend- of middagsnack, bevorderen de verzadiging en houden je de hele dag vol. Aan de positieve kant bevatten ze weinig calorieën en suiker, waardoor je inspanningen om af te vallen een boost krijgen. Ook bevorderen de flavonoïden in appels de verbranding van buikvet.
Afbeelding: Shutterstock

6. Lijnzaad

Deze kleine zaadjes zitten boordevol vezels, Omega-3 vetzurenen lignanen, waardoor ze goed zijn voor de spijsvertering. Ze helpen constipatie te verlichten en het risico op diabetes type 2, hartaandoeningen en kanker te verminderen. Gebruik lijnzaad om uw gewichtsverliesproces te versnellen. Je kunt ze laten ontkiemen en eten in salades of sandwiches, of ze malen om de actieve oliën vrij te laten komen en de vertering ervan gemakkelijker te maken. Merk op dat het een van de voedingsmiddelen is die snel buikvet verbranden!

7. Yoghurt

Yoghurt is een uitstekend zuivelproduct om toe te voegen aan uw afslankdieet. Griekse yoghurt staat vooral bekend om zijn gewichtsbeheersing, omdat het twee keer zoveel eiwitten bevat als gewone kwark. Griekse yoghurt bevat ook probiotische bacteriën die de darmfunctie kunnen verbeteren en uiteindelijk kunnen beschermen tegen ontstekingen en leptineresistentie, wat kan leiden tot obesitas. Interessant genoeg wordt volvette zuivel geassocieerd met een verminderde kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 en obesitas dan magere versies. Vermijd gezoete en gearomatiseerde yoghurt, omdat deze lege calorieën aan uw dieet kan toevoegen.

8. Noten

Ja, noten zijn vetrijke voedingsmiddelen, maar ze bevatten ook eiwitten, vezels en plantaardige stoffen die de gezondheid van het hart bevorderen. Ze zijn een uitstekend tussendoortje omdat uit onderzoek blijkt dat het eten van noten de metabolische gezondheid verbetert en gewichtsverlies bevordert. Vergeet niet rekening te houden met de portiegroottes.

9. Broccoli

Kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, bloemkool en spruitjes bevatten veel vezels, waardoor ze vullend zijn. Deze groenten bevatten ook wat eiwitten. Aan de positieve kant hebben ze een lage energiedichtheid en weinig calorieën, wat betekent dat ze perfect zijn om toe te voegen aan je afslankdieet.

10. Azijn

Uit onderzoek blijkt dat het dagelijks innemen van 1 à 2 eetlepels of 15 à 30 ml azijn kan helpen het buikvet te verminderen. Dit kan ook de triglyceridenwaarden in het bloed verlagen.

11. Rode paprika

Capsaïcine is de stof die aanwezig is in hete pepers zoals jalapenos of cayennepeper, en die een branderig gevoel veroorzaakt. Hoewel het eigenlijk irriterend is, is het bekend dat het verschillende gezondheidsvoordelen heeft, waaronder het bevorderen van gewichtsverlies. Onderzoek toont aan dat capsaïcine zich kan richten op visceraal buikvet en het gewichtsverlies in de buik kan versnellen.
Afbeelding: Shutterstock

12. Frambozen

Frambozen zijn effectieve vetverbranders omdat ze grote hoeveelheden vezels bevatten. Eet ze dus vers of bevroren, als onderdeel van het ontbijt of dessert om de calorieverbranding te stimuleren. Deze vrucht reguleert ook de insulinerespons, waardoor de bloedsuikerspiegel onder controle blijft.

13. Avocado’s

Avocado’s zitten eigenlijk boordevol gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten die sneller verbranden dan andere vetten. De vrucht verhoogt ook de stofwisseling en helpt calorieën te verbranden. Interessant genoeg kan het eten van een avocado per dag het buikvet bij vrouwen herverdelen, waardoor ze een gezonder profiel kunnen bereiken.

Tip: Plucht gezond voedsel dat buikvet verbrandt om de maximale voordelen van allemaal te krijgen.

Dieettips die werken

De bovenstaande infographic-lijsten oefeningen die buikvet richten en verbranden. Gebruik naast regelmatige lichaamsbeweging deze dieettips:

  1. Vermijd suiker

Toegevoegde suiker heeft schadelijke effecten op uw gezondheid en stofwisseling. De consumptie van fructose in grote hoeveelheden is verantwoordelijk voor de vetaanwinst, vooral rond de buik en de lever. Vermijd dus zulke dingen en eet voedingsmiddelen die buikvet verbranden.

  1. Eet meer eiwitten

Het lichaam besteedt calorieën om voedsel te verteren en gebruik te maken van de ingenomen voedingsstoffen, wat het thermische effect van voedsel wordt genoemd. Eiwit heeft een aanzienlijk hoger thermisch effect (20-35%) dan koolhydraten of vet (5-15%). Als zodanig kunnen eiwitten het buikvet effectief verminderen. Zorg ervoor dat u betere eiwitten eet om uw stofwisseling te stimuleren en het aantal calorieën dat u verbrandt te vermenigvuldigen.
Afbeelding: Shutterstock

  1. Minder koolhydraten

Het eten van een koolhydraatarm dieet kan het watergewicht snel verminderen en al binnen een paar dagen resultaat opleveren. Koolhydraatarme diëten verminderen specifiek het vet rond de buikorganen. Goede koolhydraten om te eten zijn bruine rijst, quinoa en haver voedingsmiddelen die buikvet verbranden.

  1. Eet vezelrijk voedsel

Er zijn twee soorten voedingsvezels: oplosbaar en onoplosbaar. Terwijl onoplosbare vezelbronnen zoals tarwezemelen, bruine rijst, linzen, bloemkool en selderij je vullen en de spijsvertering bevorderen, helpen oplosbare vezels je juist om buikvet te verliezen en voorkomen ze ook dat je buikvet krijgt. Oplosbare vezelbronnen zijn zwarte bonen, chiazaden, broccoli, frambozen en vijgen.

Tip: Vul deze veranderingen in het voedingspatroon en gezonde eetgewoonten aan met de juiste trainingsroutine en u bent op weg om uw fitnessdoelen te bereiken.

Afbeelding: Shutterstock

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

V. Welke vruchten kunnen buikvet verminderen?

A. Naast appels, frambozen en avocado kunnen de onderstaande vruchten aan uw dieet worden toegevoegd om buikvet te verbranden.

Guaves zitten boordevol voedingsvezels, waardoor je verzadigd blijft en eetbuien worden voorkomen. De vrucht heeft ook een lage glycemische index, waardoor suiker langzaam in de bloedbaan vrijkomt, wat op zijn beurt helpt de insuline en het gewicht onder controle te houden.

Aardbeien zijn er een van de vele voedingsmiddelen die buikvet verbranden. Ze bevatten weinig calorieën en spelen een belangrijke rol bij het verbranden van buikvet. Het vezelgehalte in deze vrucht helpt bij het reguleren van de spijsvertering en het onder controle houden van diabetes type 2, waardoor het helpt bij uw afslankplan.

Kiwi’s bevorderen op natuurlijke wijze de spijsvertering. Het enzym actinidaïne in deze vrucht helpt eiwitten te verteren, wat zich uiteindelijk vertaalt in een betere stofwisseling en gewichtsverlies.

Afbeelding: Shutterstock

De verbinding 9-oxo-ODA die in tomaten aanwezig is, vermindert de lipiden in het bloed, waardoor gewichtstoename en ophoping van buikvet worden voorkomen. De vrucht bevordert ook de productie van carnitine, een aminozuur dat helpt bij het reguleren van het vetzuur- en energiemetabolisme.

Bromelaïne, een enzym in ananas, heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt eiwitten te metaboliseren die buikvet aanpakken en verminderen. Je kunt ananassap drinken om buikvet te verminderen.

Watermeloen is er één van voedingsmiddelen die buikvet verbranden. Het is een vrucht met een negatieve caloriewaarde, wat betekent dat je lichaam meer calorieën verbrandt bij het verteren ervan dan de hoeveelheid die je binnenkrijgt, waardoor gewichtsverlies wordt bevorderd.

Afbeelding: Shutterstock

V. Welke drankjes verbranden vet?

A. Naast het drinken van azijnwater kun je groene thee, zwarte thee, gemberthee en groentesap drinken om af te vallen.

V. Verbranden eieren buikvet?

A. Het eten van eieren kan je helpen extra centimeters en buikvet te verliezen, omdat ze weinig calorieën bevatten (een middelgroot ei bevat 60-65 calorieën). Eieren stimuleren ook de stofwisseling, waardoor de vetverbranding toeneemt.

V. Verbrandt koffie vet?

A. Koffie bevat cafeïne, wat de lipase verhoogt, een enzym dat vet afbreekt tijdens de spijsvertering. Koffie bevat ook chlorogeenzuur, dat samen met cafeïne zorgt voor een supervetverbrandingstechniek.

V. Is fructose slecht voor je?

A. Tafelsuiker (sacharose) bestaat uit glucose en fructose. Hoewel glucose de belangrijkste energiebron voor het lichaam is, moet fructose eerst worden omgezet in glucose voordat het door het lichaam kan worden gebruikt. Fructose is in grote hoeveelheden aanwezig in suikerhoudende zoetstoffen en producten waarin toegevoegde suikers als ingrediënt voorkomen. Fructose is ook de suiker die in fruit zit.

Interessant is dat de consumptie van fructose slechts een geringe stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, in tegenstelling tot glucose. Daarom wordt fructose beschouwd als een veilige zoetstof voor mensen met type 2-diabetes. Overmatige fructose-inname draagt ​​echter bij aan verschillende stofwisselingsstoornissen zoals obesitas en hartziekten.

Dat komt omdat fructose, dat in de lever wordt gemetaboliseerd, bij grote hoeveelheden wordt omgezet in vet. Dus ja, een teveel aan fructose is slecht voor je, maar maak je geen zorgen over het toevoegen van fruit aan je dieet, want de hoeveelheid fructose daarin is niet genoeg om je zorgen over te maken.

Afbeelding: Shutterstock

V. Wat moet ik eten om van de ene op de andere dag buikvet te verliezen?

A. Hier zijn enkele tips om in minder dan een dag een platte buik te hebben:

  • Verminder zout om een ​​opgeblazen gevoel te verminderen
  • Vermijd het eten van koolhydraten, omdat deze een opgeblazen gevoel kunnen veroorzaken
  • Kies voor gekookte groenten in plaats van rauw om een ​​opgeblazen gevoel te voorkomen
  • Drink veel water om gifstoffen weg te spoelen
  • Eet groenten en fruit vol water, zoals watermeloen en selderij, om de ontgifting van voedingsmiddelen die buikvet verbranden te bevorderen

Lees ook – Gemakkelijke yogahoudingen voor gewichtsverlies

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *