September 30, 2023

Chef-kok Miles Thompson heeft grote Echo Park-plannen voor zijn Baby Bistro

Het huidige pop-uprestaurant van chef-kok Miles Thompson in Hotel Normandie in Koreatown loopt ten einde, na weken van uitverkochte diners onder de naam Baby Bistro en veel speculaties over wat er daarna komt. Thompson is een van LA’s (vele) culinaire sterren, die in het hele eetspectrum heeft gewerkt met pop-ups thuis en stints in restaurants als Son of a Gun, zijn eigen Allumette en de geroemde Westside-legende Michael’s. Hij wilde al lang een kleine, hyperseizoensgebonden permanente ruimte die hij de zijne zou noemen, en nu krijgt hij de kans met een nieuw project dat rustig samenkomt in een woonwijk van Echo Park.

Samen met partner en front-of-house-leider Andy Schwartz (Lolo Wine Bar, Camo & Co.) is Thompson van plan om aan de overkant van het kleine Perilla te openen in een vernieuwde ontwikkeling, verscholen in de heuvels grenzend aan Chinatown. Het project, bedacht door architect en ontwikkelaar Jingbo Lou, plaatst Baby Bistro in een bijna 100 jaar oud huis, met net genoeg ruimte voor 35 zitplaatsen en een menu met kleine, seizoensgebonden lekkernijen. Er zal niet eens ruimte zijn voor een inloopkoelkast – alleen kwaliteitsvoedsel, wijn met een lage prijs en “een overvloed aan gastvrijheid”, zegt Schwartz.

“We proberen een plek te zijn waar je iets heel bijzonders en heel gefocust kunt ervaren”, zegt Thompson, “maar waar je tegelijkertijd nog steeds veel plezier kunt hebben.”

Een opname van bovenaf van een witte ronde kom met twee lange zijden vis en ingemaakte groenten op een houten tafel in LA-restaurant Baby Bistro.

Sardines van Baby Bistro.
Babybistro

De komende versie van Baby Bistro, die begin zomer van 2024 wordt geopend, zal hetzelfde gevoel van seizoensplezier behouden als de huidige pop-up in Koreatown, alleen opgeschaald met nog een paar zitplaatsen en personeelsleden. “Het voedselmenu kan met ongeveer drie items worden uitgebreid”, zegt Schwartz, “maar het zal erg lijken op wat er momenteel gebeurt. Het leidende principe blijft nog steeds de gastervaring, met een beetje comfort en een kleine verrassing.”

Reserveringen voor Baby Bistro Koreatown werden snel binnengehaald, waarbij klanten het grootste deel (zo niet alle) van het handgeschreven menu voor aan tafel bestelden. Het tweetal kreeg groen licht om de pop-up tot ver in volgend jaar voort te zetten, maar besloot deze ruim vóór de heropening van volgende zomer te sluiten. “We willen dat het een beperkte ervaring is geweest”, zegt Thompson, “en niet tot een gesprek heeft geleid over hoe het nieuwe restaurant op de een of andere manier anders is dan de pop-up.” Na het einde van die pop-up op 1 september zeggen Thompson en Schwartz dat ze van plan zijn om Baby Bistro Echo Park vrijwel de hele wereld in te krijgen – zij het met een aantal eenmalige evenementen, samenwerkingen en nachten doorgebracht met het volgen van operators bij andere restaurants die erin worden gegooid.

Ze zullen ook tijd besteden aan het leren kennen van de buurt en, indien mogelijk, met de buren langs Alpine Street. Zowel Schwartz als Thompson zijn ervan overtuigd dat Baby Bistro een gastvrij restaurant voor iedereen zal zijn, hoewel ze erkennen dat hun prijsniveau misschien niet voor iedereen haalbaar is. “Het hele idee is om een ​​verreikend buurtrestaurant te zijn”, zegt Thompson. “We gaan in rekening brengen wat we moeten vragen om zaken te kunnen blijven doen, maar we zijn vastbesloten om benaderbaar te zijn.”

“Het is ons niet ontgaan dat restaurants duur zijn,” vervolgt Thompson, “maar het hoort zeker bij onze kern dat als je hier komt, we je met respect en eerbied voor je aandacht zullen behandelen. Wij zouden het letterlijk niet kunnen doen zonder dat jij komt eten. Je doet ons een plezier door te komen opdagen, dus bedankt.”

Babybistro wordt volgende zomer geopend in 1027 B Alpine Street, Los Angeles, CA 90012.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *