September 30, 2023

De Schotse legende Christian Dailly steunt een campagne voor gezond eten

De Schotse legende Christian Dailly wil de gezondheid van het land transformeren door de Schotten te helpen goed te eten – nadat uit een rapport bleek dat slechts één op de vijf een gezonde relatie met voedsel heeft.

De voormalige speler van Dundee United en Rangers, uit Dundee, heeft zich na zijn pensionering uit de sport omgeschoold in sportwetenschappen en voeding.
En de held van het Tartan-leger, die aan alle drie de wedstrijden op het WK van 1998 begon en de 10e speler met de hoogste limieten van Schotland aller tijden is, maakt nu deel uit van een campagne om de Schotten goed voor te lichten over gezond eten.

Uit het onderzoek dat M&S, in samenwerking met de Scottish Football Association, heeft uitgevoerd, blijkt dat meer dan twee op de drie Schotten overgewicht heeft, waarbij een derde als zwaarlijvig wordt beschouwd en 4% als morbide obesitas wordt geclassificeerd.

Schotland in Frankrijk 98.(Afbeelding: PATRICK KOVARIK/AFP via Getty Images)

Het rapport zegt dat slechte voeding een impact heeft op de ontwikkeling van kinderen, waarbij vijfjarigen in Groot-Brittannië tot zeven centimeter korter zijn dan in heel Europa.

Uit het onderzoek, dat ook samen met de Engelse FA werd uitgevoerd, blijkt dat er ook hoogteverschillen merkbaar zijn tussen welvarende en achtergestelde delen van het land.

Uit het ‘M&S Eat Well, Play Well Report’ blijkt dat slechts 22% van de Schotten het gevoel heeft dat ze een consistent gezonde relatie met voedsel hebben, terwijl 17% toegeeft dat ze het vertrouwen in hun kennis missen om gezonde en evenwichtige voedingskeuzes te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *