September 30, 2023

Draaitafel bij Lord Stanley gaat aan het zwembad met residenties in het Flamingo Resort in Santa Rosa

Met het nieuws dat Lord Stanley met een Michelin-ster op 5 oktober terugkeert onder leiding van chef-kok Nathan Matkowsky, komen er meer details over de volgende stappen voor Turntable bij Lord Stanley, het restaurantproject dat sinds 2021 gastchefs in de Nob Hill-ruimte ontvangt. Op het moment van de aankondiging verklaarden chef-koks Rupert en Carrie Blease dat ze van plan waren om Turntable “buiten San Francisco” te brengen, te beginnen met een residentie in Los Angeles met chef-kok Eric Huang van Brooklyn’s Pecking House in Tuk Tuk Thai op Sawtelle. Die residentie begon in juli en loopt tot 22 oktober – daarna keert Turntable met een plons terug naar de Bay Area. Gedurende de maand oktober zal Turntable de in New York gevestigde chef-kok Susan Kim van Doshi en chef-kok Amanda Kuntee Maneesilassan van Chao Krung Thai en Tuk Tuk Thai in Los Angeles ontvangen, dit keer in Santa Rosa’s Lazeaway Club-restaurant in het Flamingo Resort.

Chef-kok Kim wordt de eerste chef-kok bij Lazeaway Club x Turntable – haar tweede periode bij Turntable in het algemeen – gedurende de eerste twee weken van oktober. Tijdens haar verblijf daar biedt ze een à-la-cartemenu aan voor lunch en diner, evenals een brunchmenu en ‘poolside bites’ met een doshirak, Kim’s specialiteit met haar Doshi pop-up. Zoek op het menu naar gerechten zoals aangebraden tteok of rijstwafels met halloumi; bugakchips met Dungeness-krabdip en kaviaar; rundercarpaccio met tonnato en ansjoviscrumble; en een ei van zeven minuten met bruine botergochu, of Koreaanse chilipeper.

Een bord pad thai van chef-kok Amanda Kuntee Maneesilassan uit Los Angeles

Garnalen pad thai van chef-kok Amanda Kuntee Maneesilassan.
Lazeaway Club x Draaitafel

Chef-kok Maneesilassan zal de laatste twee weken van oktober de Lazeaway-keuken voor Turntable overnemen, waarbij hij enkele favorieten uit haar restaurants in Los Angeles belicht. Maneesilassan serveert ook een à-la-cartemenu voor lunch en diner, samen met brunchgerechten en poolbites. Tot het aanbod van Maneesilassan behoren onder meer een garnalenpad thai die ‘rokeriger en hartiger is dan de zoetere versies waar veel Amerikanen aan gewend zijn’, zo meldt een persbericht, evenals ‘Thaise’ varkenswangetjes, met krab gebakken rijst en papajasalade met gezouten ei.

Daarnaast organiseert Turntable bij Lord Stanley zijn laatste evenement voordat het restaurant terugkeert onder Matkowsky, dit keer met de lokale chef-kok Nicolaus Balla van 6 tot en met 30 september. Ball is voorheen van Bar Tartine en nu chef-kok en projectdirecteur bij Coast Gallery and Cafe in Big Sur. Reserveren kan via Tock.

Lazeaway Club x Turntable (2777 Fourth Street, Santa Rosa) is dagelijks geopend van 2 tot en met 29 oktober, van zondag tot en met donderdag van 11.30 tot 21.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 17.00 tot 22.00 uur. De residentie van chef-kok Susan Kim loopt van 2 tot en met 15 oktober; chef-kok Amanda Kuntee Maneesilsasan zal van 16 tot en met 29 oktober in residentie zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *