September 26, 2023

Nationale Trailmixdag: Hoe maak je een gezonde trailmix, veel voordelen | Gezondheid

Wat begon als een snelle en gemakkelijke snack voor wandelaars in 1910, heeft vandaag de status verworven van een gezond voedingsmiddel dat aan uw voedingsbehoeften kan voldoen en u tegelijkertijd helpt onderweg vol te blijven. Trailmix, een combinatie van noten, zaden, gedroogd fruit, muesli en andere soortgelijke gezonde ingrediënten, wint steeds meer aan populariteit in de snelle wereld van vandaag, waar mensen ook het belang van voeding begrijpen. Het is echter belangrijk om uw trailmix zorgvuldig te kiezen, omdat veel verpakte varianten een hoog suiker- en natriumgehalte kunnen hebben, wat een negatieve invloed kan hebben op uw gezondheid. Jaarlijks wordt op 31 augustus de Nationale Trail Mix Day gevierd om deze gezonde snack te eren en te vieren. (Lees ook: Hartgezondheid voor diabetescontrole; 10 geweldige voordelen van makhanas)

Hoe maak je een gezonde trailmix?

  • Zorg ervoor dat je droge vruchten van hoge kwaliteit en een hoog eiwitgehalte gebruikt, zoals amandelen, cashewnoten, walnoten, pinda’s en rozijnen.
  • Frituur uw ingrediënten niet en het is altijd beter om ze droog te roosteren.
  • Voeg geen snoepjes, chocolaatjes en chocoladestukjes toe aan je mix, omdat de extra suiker in deze items je mix ongezond kan maken.
  • Chiazaden, zonnebloempitten, pinda’s, kikkererwten en kokosvlokken zijn allemaal een gezonde aanvulling op je trailmix.
  • Eet niet meer dan nodig is, want de trailmix kan beter met mate worden geconsumeerd voor maximale gezondheidsvoordelen.
  • Bewaar in een luchtdichte verpakking voor een energiestimulerende snack.

Voordelen van trailmix voor de gezondheid

Jaarlijks wordt op 31 augustus de National Trail Mix Day gevierd om deze gezonde snack te eren en te vieren (Freepik)

Gezonde vetten voor een gezond hart: Trailmix bevat een verscheidenheid aan eiwitrijke en vezelrijke noten en zaden die ook gezonde vetten bevatten. Deze kunnen helpen het slechte cholesterol in uw bloedbaan te verlagen en hartproblemen op afstand te houden.

Houdt het energieniveau hoog: Trailmix is ​​favoriet bij wandelaars en fitnessliefhebbers, omdat het je lichaam van een verscheidenheid aan voedingsstoffen kan voorzien, zoals koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, om er maar een paar te noemen.

Gemakkelijk te dragen: Dit kan echt jouw favoriete tussendoortje zijn, omdat het gemakkelijk mee te nemen is en nog handiger om te eten. Je kunt hem meenemen naar wandelen, yogasessies, sportschool, school, universiteit of zelfs naar de werkplek voor een snelle energieboost.

Houdt je vol: Het hebben van de vereiste hoeveelheid kan het hunkeren naar eten beteugelen en zorgen voor verzadiging, wat erg belangrijk is voor gewichtsbeheersing. In plaats van gefrituurd voedsel en junkfood te eten, is het kiezen van een trailmix een verstandige keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *