September 26, 2023

De broers dromen ervan Little Italy uit te breiden na succes in Rainford

Met Italiaans erfgoed en ouders die eigenaar waren van de voormalige Bella Roma in het centrum van St. Helens, waagden Francesco, Valerio en Fabio Cangemi de sprong in het diepe om eerder deze zomer ‘Little Italy’ te openen aan Ormskirk Road in Rainford.

Ondanks dat Little Italy pas twee maanden geleden werd gelanceerd, is het zo’n succes dat het vaak al weken van tevoren volgeboekt is en dagelijks tientallen telefoontjes ontvangt met de vraag om afhaalmogelijkheden.

LEES > Man loopt maagwond op na ‘steegsteek’

St Helens Star: Een heerlijk cannoli-gebakje bij Little ItalyEen heerlijk cannoli gebakje bij Little Italy (Afbeelding: Klein Italië)

Met de nadruk op authentieke Italiaanse ingrediënten is Little Italy vanaf 10.00 uur geopend en heeft een overheerlijk menu dat de dag begint met een selectie croissants, gebak en delicatessen.

Naarmate de dag vordert, wordt er een dag- en avondmenu uitgerold, dat klanten een selectie kleine antipastigerechten, verse focaccia-sandwiches en handgemaakte pizza- en pastamaaltijden biedt.

Er is ook een sappig bord met speciale aanbiedingen geïntroduceerd dat regelmatig verandert, terwijl er verdere nadruk wordt gelegd op het veiligstellen van heerlijke Italiaanse desserts, evenals continentale bieren, wijnen en cocktails.

St Helens Star: Penne Arribiata en een pint Birra Moretti buiten het restaurant Ormskirk RoadPenne Arribiata en een pint Birra Moretti buiten het restaurant Ormskirk Road (Afbeelding: Klein Italië)

Met Italiaanse afkomst en ouders die voormalige restauranteurs zijn, zei Francesco dat koken “in de familie zit” en dat de lancering van een restaurant iets is waar de broers al jaren over debatteren.

Toen ze een “lege huls” vonden aan Ormskirk Road waarvan zij vonden dat het de perfecte plek was om in te investeren, geloofden de broers dat ze het recept voor succes hadden met Little Italy.

Maar met terugkerende klanten, avondmaaltijden die al weken van tevoren volgeboekt zijn en tientallen telefoontjes met de vraag om afhaalrestaurants, is het trio verbaasd over hoe snel het restaurant contact heeft gemaakt met klanten in Rainford.

St Helens Star: Een warm gerookte mozzarella-pizza met honing en spinazie op het bord met specialiteitenEen warm gerookte honing- en spinazie-mozzarella-pizza op het bord met specialiteiten (Afbeelding: Klein Italië)

Francesco, die zijn baan als elektricien opzegde om zich op het restaurant te concentreren, zei: “Het is erg druk geweest sinds de opening, zozeer zelfs dat we allemaal een beetje verbaasd waren over hoe snel het van start ging.

“We proberen al onze producten authentiek te houden, onze specials zoveel mogelijk te veranderen en te luisteren naar wat onze klanten willen eten. Ik denk dat dat het restaurant iets extra’s geeft en het een plek maakt waar mensen het willen proberen.”

St Helens Star: Binnen in het intieme Italiaanse restaurantBinnen in het intieme Italiaanse restaurant (Afbeelding: St Helens Ster)

Met een levendige mix van locaties in Rainford denkt Francesco ook dat het succes van het restaurant te danken is aan het feit dat het een van de weinige Italiaanse restaurants is in een “heel leuk dorp” dat “niemand op de tenen trapt”.

Francesco ontwikkelde in slechts twee maanden na opening een reputatie als een locatie die je zeker moet proberen en zei dat de broers zullen proberen het bedrijf uit te breiden als de successen aanhouden.

Hierdoor zou een tweede eenheid zich kunnen concentreren op deli- en afhaalopties, terwijl het restaurant Ormskirk Road zijn aandacht kan houden op het aanbieden van maaltijden van de hoogste kwaliteit.

Little Italy is op dinsdag en woensdag geopend van 10.00 tot 17.30 uur en de rest van de week tot 22.00 uur. Afhaalmogelijkheden zijn alleen beschikbaar als het restaurant momenteel niet druk is.

St Helens Star: Little Italy aan Ormskirk Road in RainfordKlein Italië aan Ormskirk Road in Rainford (Afbeelding: Klein Italië)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *