September 26, 2023

Een goed dieet om te sporten, 5 manieren om voor jezelf te zorgen na de zwangerschap

We horen vaak dat een gelukkige moeder een gelukkige baby opvoedt. Veel moeders, vooral nieuwe moeders, hebben de neiging dit te vergeten. Ze geven prioriteit aan hun kinderen en familie en maken zelden tijd voor zichzelf tijdens de zorg voor hun pasgeboren kinderen. Het is belangrijk om te beseffen dat kinderen geen perfecte moeders nodig hebben, maar dat ze alleen maar gelukkige en gezonde moeders nodig hebben. Nieuwe moeders moeten begrijpen dat het goed is om tijd te nemen voor zelfzorg en eigenliefde. Hier leest u het belang van zelfzorg en manieren om dit te integreren.

Lichaamsbeweging

Na de zwangerschap blijven de veranderingen na de zwangerschap 4 tot 6 weken aanhouden. Nieuwe moeders moeten de oefeningen vóór de zwangerschap geleidelijk hervatten. Streef naar 3 sessies per week van elk 30 minuten. Begin in eerste instantie met een warming-up van 5 tot 10 minuten. Borstvoeding geven vóór het sporten kan het comfort vergroten. Voordat u zich overgeeft aan een trainingsroutine, moet u de juiste voeding nemen en gehydrateerd blijven.

Neem het juiste dieet

Voor nieuwe moeders is het belangrijk om een ​​goed uitgebalanceerd dieet te volgen. Een goed dieet volgen betekent dat u vijf tot zeven porties volle granen, rijst of ontbijtgranen eet. Even belangrijk zijn twee porties fruit en groenten, naast twee tot drie porties mager vlees en magere zuivelproducten. Deze voedingskeuzes zijn rijk aan essentiële eiwitten, ijzer en calcium en zijn gunstig voor moeders tijdens de postpartum- en borstvoedingsperiode.

Ontdek een nieuwe hobby

Het ontdekken van een hobby die je echt leuk vindt, is een geweldige manier om jezelf met positiviteit te voeden. Als je een fan bent van muziek, kun je nieuwe artiesten ontdekken of zelfs een instrument gaan leren. Voor degenen die graag actief blijven, kun je overwegen om gratis fitnesslessen te zoeken in een nabijgelegen park of te experimenteren met een motiverende fitness-app.

Neem voldoende rust

Zorgen voor een pasgeboren baby betekent dat je hem zeven tot acht keer per dag moet voeden, wat moeders die borstvoeding geven kan uitputten. Het duurt een paar maanden voordat baby’s een routine hebben ontwikkeld, waardoor moeders uiteindelijk zes tot acht uur slaap kunnen krijgen. Tijdens deze fase is het cruciaal om te rusten wanneer de baby dat doet en zich te concentreren op voeding en zelfzorg.

top video’s

 • Sanya Malhotra, Palak Tiwari, Ananya Panday en Natasha Poonawalla bewijzen dat laarzen een echt mode-item zijn

 • Vraag hulp aan dierbaren

  De nieuwe moeder moet prioriteit geven aan rust en niet aarzelen om hulp te zoeken bij vrienden of familieleden als ze zich overweldigd voelt. Hormonale veranderingen na de geboorte kunnen na twee tot vier dagen een babyblues veroorzaken. Je zonder reden emotioneel of huilerig voelen, zelfs als het om triviale dingen gaat, is heel gebruikelijk in deze periode.

  Levensstijl bureauOns leven heeft een beetje stijl nodig om de perfecte pit in de dagelijkse routine te krijgen. Nieuws…Lees meer

  eerste druk: 31 augustus 2023, 18:05 IST

  laatst bijgewerkt: 31 augustus 2023, 18:05 IST

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *