September 30, 2023

Chef-koks Margaret & Irene Li: Recepten voor heerlijke maaltijden zonder afval

(Dit gesprek werd oorspronkelijk uitgezonden op 3 juli 2023.)

Amerikanen houden ongetwijfeld van eten, maar we hebben er ook een vreselijke voorliefde voor weggooien veel eten. Ongeveer 4% van alle klimaatveranderende broeikasgasemissies in de wereld is afkomstig van het perfect eetbare voedsel dat we routinematig op stortplaatsen gooien – zo’n $400 miljard dollar per jaar.

Tom’s gasten hierover toegifteditie van Midday Zijn Margaret en Irene Li. Een paar jaar geleden schreven deze Chinees-Amerikaanse zussen samen met hun broer Andrew een bekroond kookboek genaamd Dubbel geweldig Chinees eten. De zussen groeiden op in Boston en lanceerden samen met broer Andy een succesvolle restaurantgroep en dumplingbedrijf. Mei Mei-knoedels worden verkocht op boerenmarkten in heel New England, en later dit jaar zullen ze landelijk online te bestellen zijn.

De Li-zussen nieuw kookboek is gebaseerd op hun ervaring in de restaurant- en voedingsindustrie, waarbij ze manieren ontdekken en perfectioneren om verspilling van grote hoeveelheden voedsel te voorkomen. Het heet Perfectly Good Food: een volledig haalbare ZERO WASTE-AANPAK voor thuiskoken.

De auteurs vergezelden Tom in de studio toen ze Baltimore bezochten voor een boekenevenement in The Ivy Bookshop.

Omdat het gesprek eerder is opgenomen, nemen we geen telefoontjes of e-mails aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *