September 26, 2023

Eigenaar van het duurste restaurant van SF opent betaalbare plek

De Franse chef-kok Dominique Crenn poseert tijdens een fotosessie voorafgaand aan de opening van haar nieuwe restaurant Golden Poppy in Parijs op 1 juni 2023.

De Franse chef-kok Dominique Crenn poseert tijdens een fotosessie voorafgaand aan de opening van haar nieuwe restaurant Golden Poppy in Parijs op 1 juni 2023.

Christophe Archambault/AFP via Getty Images

Het op Californië geïnspireerde restaurant is het eerste restaurant van de in Frankrijk geboren chef-kok in haar thuisland, gelegen in het chique boetiekhotel La Fantaisie. Terwijl het degustatiemenu bij Atelier Crenn in San Francisco $ 475 kost, kosten de meeste gerechten op het menu van Golden Poppy tussen de 18 en 24 euro (ongeveer $ 19 tot $ 26). Dat gezegd hebbende, zijn er nog steeds een paar dure items, zoals de dry-aged “Ikejime” zeebrasem hele vis voor 110 euro (ongeveer $119) en de taco’s met abalone, avocado en kimchi voor 48 euro (ongeveer $52).

Toch zijn de prijzen bij Golden Poppy een stuk minder steil vergeleken met die van Crenn’s restaurants in San Francisco. Naast Atelier Crenn kost Petit Crenn momenteel $350 per persoon voor een zesgangenmenu met wijnarrangementen, terwijl het “snackmenu” van Bar Crenn $120 per persoon kost.

Advertentie

Artikel gaat verder onder deze advertentie

Het menu bij Golden Poppy is volledig pescatarisch, zoals het geval is bij alle restaurants van Crenn. De gerechten zijn geïnspireerd op Californië, waarbij gebruik wordt gemaakt van seizoensproducten en duurzame zeevruchten, terwijl ze “de mondiale smaken laten zien die de eetcultuur aan de westkust aandrijven”, schreef de Financial Times. Dat betekent gerechten als ceviche van zeebaars met erwtenmelk en leche de tigre, bananenpannenkoekjes met gerookte kaviaar en oranje kakigori, een Japans dessert met geschaafd ijs.

“Een gouden klaproos is de staatsbloem van Californië, dus het is het gevoel en de smaak van Californië”, vertelde Crenn aan Town & Country. “Californië is een smeltkroes van de mondiale keuken, dus dat is wat Golden Poppy zal vertegenwoordigen.”

Tot nu toe heeft Golden Poppy overwegend positieve recensies ontvangen, zelfs van Franse publicaties. Het Franse Le Point verklaarde dat het nieuwe restaurant van Crenn “de verwachtingen en verwachtingen waarmaakt”; Yonder beoordeelde het met een 9 op 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *