September 30, 2023

Hier zijn 6 hacks om te volgen

Door Devi Poojari Bijgewerkt: 1 september 2023

Controle van de porties is een cruciaal aspect van het handhaven van een gezond dieet en het beheersen van uw calorie-inname. Als u wilt afvallen, volgen hier zes hacks om u te helpen controle over de porties in uw dieet te krijgen.

Wanneer u een dieet volgt met de bedoeling om af te vallen, kan het gemakkelijk zijn om de grenzen tussen matiging en het onthouden van voedsel dat u anders wel zou genieten, te vervagen. Hoewel een duurzaam dieet gezond is, is het voortdurend ervaren van honger dat niet. Uithongering is een van de ongezondste maatregelen die je moet nemen op weg naar gewichtsverlies. Daarom is het noodzakelijk om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen, waarbij rekening wordt gehouden met voedsel dat u lekker vindt, dat rijk is aan voedingsstoffen en waarvan u met mate kunt genieten. Hier zijn zes hacks om uw porties onder controle te houden en succesvol af te vallen.

Gebruik kleinere serveerschalen en kommen bij het eten van uw maaltijden, aangezien het bekend is dat deze visuele truc ervoor zorgt dat uw porties er groter uitzien en toch de werkelijke hoeveelheid voedsel die u consumeert, wordt verminderd. Op dezelfde manier kan het gebruik van kleiner bestek om te eten uw eettempo vertragen en u bewuster maken van de portiegroottes.

Consumeer meer begeleidingen

Voordat je je bord rijst, rotis of parathas graaft, zorg ervoor dat je een portie groenten, kip of plantaardige eiwitten eet. Wat dit doet, is je lichaam voorzien van een overvloed aan voedingsstoffen en ook de hoeveelheid calorieën die je consumeert onder controle houden – iets dat een piek kan zien als je veel koolhydraatrijk voedsel eet. Voeg spruitjes of een salade toe voor wat goede vezels, zodat je niet te veel eet.

Investeer in een keukenweegschaal en maatbekers om uw eten nauwkeurig te kunnenportioneren. Door te meten wat u eet, kunt u zich bewuster worden van de juiste portiegroottes en uzelf te veel serveren. Meestal onderschatten mensen hoeveel ze eten, dus meten kan eye-openend zijn. Bovendien helpt het ook om te begrijpen waar u een balans moet creëren tussen verschillende voedingscomponenten om uw bord evenwichtiger te maken.

Leer uzelf over hoe geschikte portiegroottes eruit zien door visuele aanwijzingen te gebruiken. Een portie vlees moet bijvoorbeeld ongeveer zo groot zijn als een pak kaarten, een kop gekookte pasta heeft ongeveer de grootte van een tennisbal en een eetlepel pindakaas is vergelijkbaar met het topje van je duim. Als u deze aanwijzingen begrijpt, kunt u de portiegroottes inschatten als u niet over meetinstrumenten beschikt.

Als je fitter wilt worden, een plattere maag wilt krijgen of je niet lusteloos wilt voelen, ruil dan je hoeveelheid koolhydraten in voor meer eiwitten of zuivelproducten zoals paneer of dahi. Als je het gevoel blijft hebben dat je niet genoeg hebt gegeten, neem dan een portie bonensalade of hummus mee voor bij de maaltijd. Groenten en peulvruchten bevatten doorgaans weinig calorieën en veel vezels, waardoor u zich vol voelt terwijl u uw calorie-inname onder controle houdt.

Begin uw dag met een gezonde portie eieren, avocado, zwarte chana en moongspruiten om te eten bij uw toast of paratha. Voeg er een gezonde portie gekweekte boter of ghee aan toe, want zowel eiwitten als goede vetten reguleren je insulinerespons, waardoor je lang door kunt gaan en je vol voelt. Eiwitten en goede vetten geven je ook de energie die je nodig hebt om de dag door te komen, waardoor je de potentiële trek in suiker vermijdt die je dieet van het goede spoor zou kunnen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *