September 30, 2023

Masterchef 2023-kampioen plaagt ambities om een ​​Noord-Thais restaurant in Bolton te openen

De huidige MasterChef-kampioen zei dat ze de mogelijkheden van het openen van een nieuw Noord-Thais restaurant in Bolton zou kunnen onderzoeken als onderdeel van plannen om haar comfort van thuis aan de rest van de wereld te introduceren.

Chariya Khattiyot groeide deze zomer uit van meester-koffiebrander tot MasterChef 2023-winnaar nadat ze tijdens de serie indruk maakte op de juryleden John Torode en Gregg Wallace met haar Noord-Thaise delicatessen, waaronder een traditionele ‘Khantoke’-deelschotel met Wagyu-entrecote in een Hung Lay-currysaus en lamsgehakt in een pittige tomaten- en garnalenpasta.
Chariya, 40, geboren en getogen in Chiang Mai maar nu in Farnborough, Hampshire, woont, werd door Gregg beschreven als een van de ‘meest creatieve en bekwame koks’ die hij ooit had gezien. Ze heeft nu plannen onthuld om haar eigen merk Noord-Thaise restaurants te openen, waarbij Bolton stevig op de kaart staat.

Probeer mijN Premium GRATIS door hier te klikken voor geen advertenties, leuke puzzels en briljante nieuwe functies

Chariya zei tijdens het Bolton Food and Drink Festival: “Je moet ervoor zorgen dat je de juiste locatie hebt, dus hopelijk ga ik volgend jaar open [a restaurant]. Dat kunnen dan meerdere vestigingen zijn als het kan. Je weet maar nooit, misschien hebben we een restaurant in Bolton, dat zou leuk zijn.

Chariya, die bijna twintig jaar geleden naar Groot-Brittannië verhuisde, verscheen zaterdag (26 augustus) op het populaire festival voor een kookdemonstratie. Voorafgaand aan haar optreden zei ze: “Ik ga een van mijn kenmerkende gerechten bereiden die ik tijdens de show heb gemaakt, waarin de Thaise keuken en het eten uit de eigen stad worden gepresenteerd. Ik wil het publiek inspireren dat het gemakkelijk eten is dat je thuis kunt bereiden en dat het lekker is.

Chariya Khattiyot op het Bolton Food and Drink Festival(Afbeelding: graaf Andy Morgan)

“Niet veel mensen weten wat Noord-Thais eten is, dus dat is mijn missie: om dat onder de aandacht te brengen en de boodschap te verspreiden, en dat het gemakkelijk is om te doen. Als ze over Thais eten praten, gaat de gedachte over centraal Thais eten, niet veel mensen kennen het eten uit het noorden van Thailand.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *