September 30, 2023

Rustie Lee’s retro-recepten! | Deze morgen

Rustie Lee viert de geweldige culinaire hoogstandjes van de jaren zeventig. Ze zal bewijzen waarom we allemaal een vleugje seventies-glans aan onze eettafel moeten toevoegen, terwijl ze haar retro Findus-krokante pannenkoeken en spambeignets ritselt.

Krokante pannenkoeken

Porties: 6

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:165 g gewone bloemSnufje zout1 middelgroot ei300 ml volle melkZonnebloemolie, om te frituren

Voor de vulling:1 blik rundergehakt en ui

Voor het knapperige broodkruim:200 g goudbruin of wit broodkruim2 grote eieren, losgeklopt Ongeveer 6 eetlepels bloemZout en gemalen zwarte peper, voor kruidenZonnebloemolie, om te friturenPeterselie, ter garnering

Methode

1. Doe de bloem en het zout in een grote mengkom. Breek het ei erdoor en klop het door de bloem, giet er langzaam beetje bij beetje de melk bij en blijf kloppen tot je een glad beslag hebt. Laat het beslag 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Voeg na het rusten een scheutje olie toe aan een hete pan en kantel de pan van links naar rechts totdat de olie alles bedekt. Voeg vervolgens een pollepel beslag toe aan de pan en bak ongeveer 1-2 minuten aan de ene kant, draai de pannenkoek dan om en bak nog eens 30 seconden per minuut aan de andere kant. Eenmaal gekookt, zet het opzij en maak indien nodig meer pannenkoeken.

3. Neem een ​​pannenkoek en doe ongeveer 1 eetlepel van de vulling van rundergehakt en uien op de ene helft ervan. Bestrijk de rand van de pannenkoek met het losgeklopte ei en strooi er wat bloem over. Vouw de pannenkoek om en druk de randen aan met een vork, zodat deze goed dichtgedrukt kunnen worden.

4. Doe de bloem in een schaal en meng met zout en peper. Doe de losgeklopte eieren in een tweede schaal en vervolgens het paneermeel in een andere aparte schaal. Om de gouden broodkruimelkleur van knapperige pannenkoeken te herstellen, kun je desgewenst een snufje kurkuma en paprikapoeder toevoegen.

5. Verhit een laagje zonnebloemolie van 1 cm in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gecoate pannenkoeken ongeveer 3 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin zijn en lekker heet in het midden. Laat even uitlekken op keukenpapier en serveer meteen. Garneer met een takje peterselie voor een echt jaren 70-gevoel.


Spam beignets

Serveert: 2

Ingrediënten

1x 340g blik Spam150 g gewone bloem225 ml koud waterOlie, om te friturenPeterselie, ter garnering

Methode

1. Snij de Spam in zes dikke plakken.

2. Doe de bloem in een mengkom en voeg geleidelijk het koude water toe en klop tot het mengsel volledig gemengd en glad is. Het moet een behoorlijk dik beslag zijn.

3. Verhit de olie in een grote koekenpan.

4. Doop elk plakje SPAM in het beslag, laat het overtollige beslag uitlekken en plaats het in de hete olie. Als ze goudbruin zijn, laat ze uitlekken op keukenpapier.

5. Garneer met peterselie en serveer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *