September 27, 2023

Waarom de Amerikaanse fine-dining-chefs pizza’s zijn gaan slingeren – Robb Report

Vroeger haalden de meeste Amerikanen hun pizza uit een kartonnen doos in het gangpad met diepvriesproducten of uit een kartonnen doos die bij hun voordeur werd afgeleverd. Maar pizza heeft in de Verenigde Staten sindsdien een opleving gekend, en veel chef-koks met een gastronomische achtergrond staan ​​nu aan het roer van hun eigen taartwinkels.

De meeste opmerkelijke pizzarestaurants waar je vandaag de dag over hoort, kunnen hun afstamming herleiden tot een groep chef-koks die in de jaren tachtig en negentig het aanzien van de Amerikaanse pizzabereiding veranderden. De Washingtonpost donderdag gemeld. Die pizzaiolos zijn nu bekende namen in de culinaire wereld – mensen als Chris Bianco, Anthony Mangieri, Peppe Miele, Peter Pastan en Ruth Gresser.

Bianco, de chef-kok achter Pizzeria Bianco in Phoenix en Los Angeles, is misschien wel een van de grootste namen op het toneel. Hij begon in 1988 met het slingeren van taarten achter in een kruidenierswinkel en in 2003 won hij de James Beard Award voor Beste Chef: Southwest, waarmee hij de eerste pizzaiolo werd die een regionale chefsmedaille verdiende. Hoewel hij zichzelf niet ziet als de leider van de ambachtelijke pizzabeweging, maar zichzelf liever in een lange lijn van pizzamakers plaatst, was Bianco een van de eersten in de VS die lokale en seizoensgebonden ingrediënten gebruikte, samen met klassieke technieken. en meng ze met pizza.

“Ik denk dat ik gezegend was dat ik bij bewustzijn was en om me heen keek en merkte dat er mensen waren die veranderingen aanbrachten en beter voedsel maakten”, vertelde Bianco aan de krant. Na. “Ik had het geluk dat ik over een beetje vaardigheden beschikt.”

Een selectie pizza’s van Una Pizza Napoletana

Mark Weinberg

Toen Bianco en zijn broeders voor het eerst hun taarten aan het karnen waren, konden ze eigenlijk alleen maar op mond-tot-mondreclame vertrouwen. Maar met de komst van internet en sociale media nam het maken van pizza’s een vlucht en raakten steeds meer mensen geïnteresseerd in een wereld die bestaat uit hoogwaardig deeg, tomatensaus en kaas. Vooral jongere chef-koks zagen taartenwinkels als een coole plek waar ze hun culinaire spieren konden laten zien.

“Ze voelen zich aangetrokken tot de opwinding van de pizzabranche”, vertelde Mangieri, de pizzaiola achter het New Yorkse Una Pizza Napoletana, aan de krant. Na. “Van buitenaf lijkt het iets met veel potentieel: het is spannend en sexy. Je werkt met vuur.”

Dat leidde tot een hele nieuwe reeks pizzeria’s, en nu kun je vrijwel overal een Napolitaanse of soortgelijke taart vinden. En zelfs vandaag de dag blijven zowel de nieuwe als de oude garde innoveren met hun taarten: Gresser, die in 1991 Pizzeria Paradiso oprichtte in Washington, DC, vertelde de Na dat haar vak zich blijft ontwikkelen.

Stel je eens voor hoe de Amerikaanse pizzascene er over dertig jaar uit zal zien.


Culinaire Masters 2023
Mis het foodevenement van het jaar niet. Registreren voor Robb-rapport‘s Culinaire Meesters nu. Of voor meer informatie over Robb-rapport ervaringen, bezoek RR1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *