September 26, 2023

25+ eenvoudige ontbijtrecepten voor september

Tijdens deze overgang van zomer naar herfst wil je deze ontbijtrecepten zeker eens proberen. Ze zijn allemaal gemaakt met heerlijk seizoensfruit zoals appels, bramen en peren, naast aardse groenten zoals bieten, donkere bladgroenten en champignons. Sommige van deze gerechten bevatten ook typische herfstkruiden zoals kaneel en kardemom. Ontbijten zoals onze Wortel-Appel Smoothie en Spinazie & Gebakken Ei Grain Bowls zijn perfect voor de maand september en nemen niet meer dan 15 minuten in beslag.


Broccoli en kaasomelet


Jennifer Causey

Deze felgroene omelet is een perfecte manier om kinderen hun groenten te laten eten. Door de broccoli en spinazie fijn te hakken, worden ze niet alleen sneller gaar, maar kunnen peuters ze ook gemakkelijker (en veiliger) eten. Zet al je ingrediënten klaar naast het fornuis, want deze omelet is snel klaar. Lees meer over het verhaal achter deze omelet: Koken met Julia.Ontbijtsandwich met eieren, spinazie en cheddar


Fotograaf: Brie Goldman, Foodstylist: Holly Dreesman

Vul jezelf met dit ultrasnelle ontbijtsandwich met eieren, spinazie en Cheddar. Het is niet alleen snel, maar de kans is groot dat je al de ingrediënten bij de hand hebt die je nodig hebt om het samen te stellen, zodat je een bezoek aan de winkel kunt overslaan vóór je drukke werkweek.Wortel-Appel Smoothie


Fred Hardie

Deze wortel-appelsmoothie is romig en heeft dankzij de kokosmelk een licht tropische smaak. Het is van nature gezoet uit de wortels en de appel, en de combinatie van gember en citroensap voegt een beetje kruiden toe en helpt de smaak in balans te brengen. De kurkuma, vers of gedroogd, geeft de smoothie een levendige feloranje kleur.Hartige Havermout Met Tomaat En Worst


Haver krijgt een nieuw leven in dit hartige gerecht en dient als ruggengraat voor een bevredigende combinatie van worst, groenten, tomaten en kruiden.Pesto, Mozzarella & Ei Ontbijtsandwich


Dit gezonde vegetarische ontbijt-eiersandwichrecept is een heerlijke manier om pesto en verse mozzarellakaas op te maken en is in slechts 5 minuten klaar.Spinazie- en gebakken eierkorrelkommen


Fotograaf: Antonis Achilleos, Prop-stylist: Shell Royster, Foodstylist: Ruth Blackburn

Tarwebessen, een nootachtig smakend volkoren graan met een aangenaam taaie textuur, vormen de basis van dit stevige ontbijtkomrecept. Het vezelrijke graan is heel goed in te vriezen, dus maak een portie klaar om op te bergen voor salades, kommen en meer. Gegarneerd met spinazie, pinda’s en een ei zorgen deze kommen voor een heerlijk ontbijt. Bestrooi met gemalen rode peper voor extra warmte.Toast met geitenkaas, bramen en amandelen


Deze toast met geitenkaas en bessen, besprenkeld met honing, is zo heerlijk!Ontstekingsremmende ontbijtsmoothie


Jordan Provost

Deze mangogroene smoothie krijgt een helderzure smaak van bevroren passievrucht en ontstekingsremmende voordelen van verse boerenkool. Dadels voegen natuurlijke zoetheid toe zonder toegevoegde suikers. Hoewel koriander misschien geen typisch smoothie-ingrediënt is, zijn we dol op de kruidige tonen die het aan deze smoothie toevoegt. Laat het gerust weg als dat niet jouw ding is; zonder is het net zo lekker.Romige bosbessen-pecannotenhavermout


In dit bevredigende havermoutrecept voor onderweg maken eiwitrijke Griekse yoghurt, knapperige pecannoten en zoete bessen dit het perfecte gezonde ontbijt. Weinig tijd in de ochtend? Probeer onze nachtelijke havermoutvariatie.Appel-pindakaastoast


Een snufje gemalen kardemom versterkt de smaak van deze klassieke combinatie van appels en pindakaas op toast.Spinazie & Eiertaco’s


Johnny Autry

Hardgekookte eieren worden gecombineerd met spinazie, kaas en salsa voor een snel, smaakvol ontbijt. Geprakte avocado zorgt voor een romig element, terwijl een scheutje limoensap zorgt voor zuurgraad.Chocolade-pindakaas-eiwitshake


Deze romige eiwitrijke shake houdt je urenlang verzadigd en smaakt naar een bananenmilkshake met chocolade-pindakaas. Je hoeft niet eens eiwitpoeder toe te voegen, dankzij de natuurlijk voorkomende eiwitten in sojamelk, Griekse yoghurt en pindakaas.Champignonomelet


Fotografie / Victor Protasio, Styling / Ruth Blackburn en Christina Daley

Voor een snel ontbijt, leer hoe je deze champignonomelet maakt. Het sauteren van de champignons met knoflook voegt een vleugje smaak toe aan dit gezonde ontbijtrecept.Ricotta & Yoghurtparfait


Dit gezonde ontbijtrecept doet denken aan een citroencheesecake en is gemakkelijk ‘s ochtends samen te stellen. Of roer de vulling de avond ervoor in een pot door elkaar en garneer met het fruit, de noten en de zaden als je aan de slag gaat.Baby Boerenkool Ontbijtsalade Met Gerookte Forel En Avocado


Boerenkool als ontbijt? O ja! Begin uw dag goed met een recept voor een ontbijtsalade vol groenten die goed voor u zijn, en met de eerste maaltijd van de dag haalt u de helft van uw dagelijkse groentequotum binnen.Toast met pecannoten en peren


Ted en Chelsea Cavanaugh

Probeer deze toast met drie ingrediënten voor een snel ontbijt of tussendoortje. Pecannotenboter voegt een nootachtige smaak toe, die in evenwicht wordt gebracht door de natuurlijke zoetheid van de peer.Ontbijt Naan-pizza


Ted Cavanaugh

Geef je ochtendeieren een smakelijke draai door een eenvoudige individuele pizza te bouwen op een voorbereide naan.Bloemkool Havermout


Vreugde Howard

We geven toe dat een ontbijtgranen gemaakt van een kruisbloemige groente een beetje vergezocht klinkt, maar onze testers waren aangenaam verrast door dit warme en gezellige recept! Op smaak gebracht met kaneel, vanille en een vleugje zoetigheid, is het een voedzaam alternatief voor een kom op graanbasis, waarmee je een portie groenten aan je ochtendmaaltijd toevoegt.10 minuten spinazie-omelet


Carson Downing

Dit heerlijke recept voor spinazie-omelet is in slechts 10 minuten klaar voor een voedzaam ontbijt. Eieren en kaas zorgen ervoor dat het eiwit bevat, terwijl verse dille de smaak versterkt.Smoothie met spinazie, pindakaas en banaan


Ali Redmond

Pindakaas en banaan is een klassieke combinatie die nog lekkerder is door de toevoeging van pittige, probiotische kefir. Bovendien helpt deze bananensmoothie met pindakaas je om je vegetarische porties voor de dag op te maken met een beetje spinazie met milde smaak erin.Ontstekingsremmende kersen-spinazie smoothie


Deze gezonde smoothie is niet alleen heerlijk, hij verhoogt ook uw dagelijkse dosis ontstekingsremmende voedingsmiddelen. Het begint met een basis van romige, darmvriendelijke kefir en bevat kersen, die de ontstekingsmarker C-reactief eiwit kunnen verlagen. Hart-gezonde vetten in avocado, amandelboter en chiazaden leveren extra ontstekingsremmende stoffen aan het lichaam, terwijl spinazie een mix van antioxidanten biedt die schadelijke vrije radicalen opvegen. Verse gember voegt pit toe, plus een stof genaamd gingerol, waarvan voorlopige studies suggereren dat het de ontstekingsmarkers van hartziekten kan verbeteren als het dagelijks wordt geconsumeerd.Toast met pindakaas en appel-kaneel


Deze toast met pindakaas en appelkaneel is zeker een genot voor ontbijt of tussendoortje.Artisjok & Eiertartine


Voor een mediterraan geïnspireerd ontbijt serveer je gebakken of gepocheerde eieren op gebakken artisjokken en toast. Als je geen diepvries kunt vinden, zorg er dan voor dat je de artisjokharten uit blik goed afspoelt; ze zijn zouter dan bevroren. Serveer indien gewenst met hete saus ernaast.Ontstekingsremmende bietensmoothie


Fotograaf: Fred Hardy II, Foodstylist: Margaret Monroe Dickey, Propstylist: Shell Royster

Deze levendige bietensmoothie combineert zoete en aardse bieten met bessen, banaan en sinaasappelsap voor een uitgebalanceerde smaak. Zoek naar verpakte gekookte bieten waar de bereide groenten en fruit worden verkocht. Bieten bevatten veel belatine, een antioxidant die ontstekingen in het lichaam kan helpen verminderen. Andere ingrediënten boordevol voedingsstoffen voegen nog meer ontstekingsremmende kracht toe, zoals de anthocyanen in bosbessen en de gingerol in gember.Ongerepte eieren met de zonnige kant naar boven


Alexandra Shytsman

Warmtebeheersing is hierbij cruciaal. Bij te veel hitte worden de eiwitten taai en bruin aan de randen. Niet genoeg, en de dooiers zullen halverwege koken tegen de tijd dat het eiwit is uitgehard. Luister naar de pan en kijk naar het eiwit om te zien of je pan goed verwarmd is. We gebruiken een beetje extra olie in dit gerecht, zodat er genoeg is om te bedruipen. Met de hete oliebasis kun je het eiwit laten stollen zonder de pan te bedekken en de dooiers te vertroebelen. Breng op smaak nadat de eieren klaar zijn, zodat het rijgen het zout en de peper niet wegspoelt.Chocolade-Frambozen Ontbijt Bananensplit


Carson Downing

Deze leuke, ontbijtvriendelijke variant op een bananensplit vervangt yoghurt door ijs. Het gebruik van gezeefde yoghurt (bijv. Griekse stijl of skyr) levert meer eiwitten op voor uithoudingsvermogen. Bovendien behoudt de dikkere consistentie zijn vorm beter, waardoor het lijkt op een bolletje ijs. Frambozen en pinda’s geven deze PB&J vibes.Pesto-roerei


Fotograaf / Brie Passano Styling / Annie Probst / Holly Raibikis

Pep je ontbijt (of diner) op met een beetje pesto. En pas op dat je je eieren niet te gaar maakt. Roerei is op zijn best als je zachte, romige wrongel ziet. Serveer met een sneetje volkoren toast en gesneden tomaten.Migas met Spinazie


Johnny Autry

Deze versie van migas, een gerecht afkomstig uit Spanje, bevat spinazie voor een boost van kleur en voeding, terwijl in blokjes gesneden avocado voor een romige textuurafwerking zorgt.Kikkererwten & Boerenkool Toast


Ted en Chelsea Cavanaugh

Dit gezonde toastrecept combineert kikkererwten, boerenkool en feta voor een hartige bite.Kersensmoothie


Ali Redmond

De combinatie van havermelk, vanille-extract en zoete kersen zorgt ervoor dat dit recept smaakt als een kersentaart-smoothie. Het toevoegen van een beetje bruine suiker versterkt die nostalgie nog meer.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *