September 30, 2023

Champaran-schapenvlees, met dank aan chef-koks Lalu Yadav en Rahul Gandhi

Kijk: Champaran Mutton, Courtesy Chefs Lalu Yadav en Rahul Gandhi

Rahul Gandhi leunt om Champaran-schapenvlees te koken.

Het was een bijzondere kookles: chef-kok Lalu Yadav liet leerling Rahul Gandhi zien hoe je Champaran-schapenvlees kookt, een beroemde vleesbereiding uit Bihar. De congresleider publiceerde zaterdag de kookvideo.

“Ik kan koken, maar ik ben geen expert. Toen ik in Europa werkte, moest ik leren koken. Ik bleef alleen, dus ik moest leren. Ik kan basisgerechten koken. Maar dat ben ik niet. een expert”, zegt de heer Gandhi in de video, eraan toevoegend dat “Lalu Yadav ji heerlijk eten maakt”.

Lalu Yadav, een beroemde beoefenaar van een voor herhaling vatbaar dialoog, zegt op de vraag van de congresleider wanneer hij heeft leren koken: “Ik zat in de 6e of 7e standaard. Ik was naar Patna gegaan om mijn broers te ontmoeten, die aan het werk waren daar toen. Ze hadden me gebeld. Ik kookte voor ze, verzamelde brandhout, waste het keukengerei en maalde de kruiden. Ik heb het daar allemaal geleerd.’

In de zeven minuten durende video is de ervaren Bihar-leider te zien die Rahul Gandhi instrueert over verschillende stappen die betrokken zijn bij het bereiden van het speciale gerecht: het toevoegen van kruiden, het marineren van het vlees en het vervolgens allemaal in de handi doen.

Terwijl het gerecht klaargemaakt werd, vraagt ​​Rahul Gandhi de heer Yadav naar het geheime kruid in de politiek.

“Het geheime kruid is hard werken. Strijden tegen onrecht”, zegt de heer Yadav.

Hoe verschilt dit (koken) van politiek? vraagt ​​Rahul Gandhi zich af, terwijl hij de leider eraan herinnert dat hij ervan houdt “alles in de politiek te vermengen”.

“Ja, dat doe ik. Politiek is onmogelijk zonder een beetje vermenging”, zegt de heer Yadav.

Tijdens hun gesprek vraagt ​​de heer Gandhi aan de senior leider, wat was zijn advies voor de volgende generatie politici?

“Mijn suggestie is dat je ouders, je grootouders de natie op een nieuw pad hebben geleid, het pad van gerechtigheid, dat mag je nooit vergeten”, zegt de heer Yadav.

Bihar vice-hoofdminister Tejashwi Yadav en zijn zus Misa Bharti waren ook aanwezig tijdens het diner.

Dan kun je ze allemaal rond een grote eettafel zien genieten van het gerecht. Aan het einde krijgt meneer Gandhi ook de schapenschotel ingepakt voor zijn zus Priyanka Gandhi Vadra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *