September 26, 2023

Geef de avond een boost met aloo gobi-kebabs. Recepten erin

Nu de herfst zijn intrede doet en ‘s avonds de lichte kou in de lucht hangt, hebben we altijd zin in warme pakora’s of kebabs als tussendoortje. Terwijl we wachten en de zon zien ondergaan, worden we vervuld van het verlangen om ergens op te kauwen terwijl we van de snacks genieten met onze dierbaren bij ons in de buurt. Het kiezen van de juiste avondsnack kan echter erg lastig zijn – we moeten ervoor zorgen dat we gezond eten en ze moeten natuurlijk ook lekker zijn. Wij hebben u hier gedekt. We hebben het perfecte recept voor je met de heerlijkheid van aardappel en bloemkool en de geliefde knapperigheid van snacks, terwijl we je een supergemakkelijk en leuk recept bieden voor het thuis bereiden van aloo gobi kebabs, om van te genieten met chili-knoflookdip.

Geef de avond een boost met aloo gobi-kebabs. Recepten binnen (Kunal Kapur)

LEES OOK: Wereld Kebab Dag: Overheerlijke kebabrecepten om je smaakpapillen tevreden te stellen

Ingrediënten:

Bloemkool, groot – 1 nee/300 g

Groene chili – 2-3 nrs

Gember, gehakt – 2 theel

Komijn – 1 theelepel

Chaat masala – 2 theelepels

Zout – naar smaak

Kurkuma – ½ theelepel

Chilipoeder – 1 theelepel

Koriander gehakt – handvol

Aardappel, gekookt en gepureerd – 1 kop/250 gram

Kaas geraspt – ¼ kopje

Grammeel, geroosterd – 2 el

Olie – om te frituren

Chili-knoflookdip:

Olie – 3 el

Pinda’s – ¼ kopje

Groene pepers – 12-15 stuks

Knoflookteentjes – 15-18 stuks

Zout – naar smaak

Muntblaadjes – handvol

Chaat masala – 2 theelepels

Citroen – 1 nee

Gehangen wrongel – 2 eetl

Methode:

Rasp de bloemkool in een kom en voeg gember, groene chili, komijn, kurkuma, chilipoeder, chaat masala, zout, bhuna besan, aardappelpuree, kaas en gehakte koriander toe en meng alles door elkaar. Nadat het mengsel is gebonden, neem je gelijke porties en vorm je deze in ronde of ovale tikki. Voeg vervolgens olie toe voor ondiep frituren in een pan en plaats de tikkis. Bak elke kant tot ze goudbruin van kleur en knapperig zijn. Leg ze op een bord met keukenpapier, zodat ze de overtollige olie kunnen laten weken.

Voor het bereiden van de chili-knoflookdip doe je olie in een pan en voeg je de pinda’s, grofgehakte groene pepers, knoflook en zout toe. Meng dit mengsel vervolgens met muntblaadjes, chaat masala en citroensap. Neem het mengsel in een kom, voeg de opgehangen wrongel toe en serveer met de aloo gobi-kebabs.

(Recept: Kunal Kapur, chef-kok)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *